Käyttäjän pihkatappi kirjoittamat vastaukset
-
Euroopassa on kyllä järki mennyt, toivotaan että lukisivat vähän edes historiaa. Naton läheisyys on Venäjälle punainen vaate. Ukrainassa olisi sota jäänyt käymättä, jos olisi jätetty Nato haaveet, tai Nato olisi sanonut että ette pääse Natoon. Iltapäivälehtien perusteellako sitä politiikkaa tehdään, niinkuin täällä. Ihmeellistä, kokonaisten valtioiden johtajat täysin pihalla.
Ukrainassa ongelman ydin on kaksi kansalaisuutta, joista toinen haluaa olla osa mahtavaa Venäjää ja osa on asuttanut aluetta pitempään kokevat sen isänmaaksi ja heillä on oma kieli. Toinen ongelma on venäläisten ikuinen pelko siitä, että joku hyökkää heidän kimppuunsa ja Usa lienee ollut tässä heidän pahin uhka, jolloin Ukrainan Nato aikeet olivat kauhistus.
Kun Nato laittoi aikoinaan Turkkiin ydinaseet, Venäjä pelkäsi että sieltä ollaan hyökkäämässä. Venäjä laittoi vastineeksi ohjuksia Kuubaan. Usa puolestaan pelkäsi että Venäjä aikoo hyökätä. Vuosia myöhemmin Reagan totesi ettei ymmärtänyt aikoinaan, että Venäjällä pelättiin oikeasti Naton hyökkäystä.
https://www.politico.eu/article/brussels-plans-sweeping-cuts-to-eus-green-rules-leaked-bill-reveals/
Tuossa tuo Euroopan tinkiminen vihreistä säännöistä. Miksi tosiaan Suomessa kuljetaan toiseen suuntaan.
https://www.politico.eu/article/europe-green-targets-2030-enviornmental-policy-eea-deal-carbon/
Eu:n ympäristöministeriön ylin johtaja on Leena Ylä-Mononen, joka vastustaa Eu:ssa sääntelynn yksinkertaistamista.
Kymmenen vuotta ennen Maidanin aukion tapahtumia ja vallankumousta oli Ukrainassa v 2004 oranssi vallankumous. Tuossa käy selkeämmin ilmi, Venäjän keinot vaikuttaa Ukrainan sisäpolitiikkaan. Oli presidentin vaalien aika, tv:ssä ei näytetty kuin Putinin valintaa ja enemmistön kannattaja myrkytettiin, josta vaivoin selvisi.
Putin yritti kyllä vaientaa oppositiota v 2014, ostamalla kymmenillä miljardeilla Ukrainan valtion lainoja yms taloudellista tukea. Mutta ilmeisesti Maidanin aukiolla tapahtui jotain, minkä takia kantaväestön radikaalit suuttuivat verisesti ja homma karkasi muuallakin sisällissodaksi.
Krimin niemimaalla on muuten lähes pelkästään Venäjän kielistä väestöä. Ehkä Trumppi ja Putin haluavat sellaiset rajat Ukrainaan, että sisäiset konfliktit olisivat takana.
Ne on nuo impperialistit vaikeasti ymmärrettäviä. Ilmeisesti kaikki pitää kansalle näyttää voittoina ja omana erinomaisuutena. Sama paistaa noissa muistioissa, kansan pitää nähdä voitto. Hullu kansa johtajineen.
Tuota Nato sopimusta Venäjän kanssa on sorvattu monta kertaa ja huono tietysti vetää jotain yksittäistä asiaa esiin, joka myöhemmin sovittu eri lailla, mutta Jeltsin totesi olleensa 1997 pakko raossa hyväksyensä uuden sopimuksen. Eli jäikö tuosta hampaankoloon. Alla 1992 muistiosta. Noita julkaisuja Usa Venäjä yhteydenpidosta on ilmeisesti tuhansia. Putin on kyllä rikkonut sopimuksia enempi, mutta Ukraina on asiakirjojen perusteella Venäjälle erityinen ja ovat sen luvanneet huolehtia. Kannattaa lueskella.
Trumpin vihollinen on Iran. Eikös se muiden kanssa yritä vain tehdä bisnestä, että Usa pärjää. Jos Ukrainan rauhaa ei Putinin änkyröinnistä johtuen tule niin että Usa hyötyy, Ukrainaan lähtee Usan joukot.
Natoon liittyi maaliskuussa 1999 Puola, Tšekki ja Unkari. maaliskuu 2004: Bulgaria, Latvia, Liettua, Romania, Slovakia, Slovenia ja Viro. 1. huhtikuuta 2009: Albania ja Kroatia. Venäjän Nato jäsenyydestäkin puhuttiin. Oisko se tämä Euroopan vihreän siirtymän vauhdittaminen kääntänyt asiat lopulta täysin ja Venäjällä alettiin oma siirtymä.
Omia ajatuksia. Nato on eurooppalaiselle puolustusliitto ja Venäjän mielestä jotain muuta ja suuri uhka. Meidän pitää ainakin huolehtia, että Nato on rauhaan pyrkivä puolustusliitto.
Vuonna 1992 Yhdysvaltain ja Britannian johtajat lupasivat Venäjälle, että Nato ei laajene itään. Tuosta sopimuksesta on vähän lipsuttu. Vaikea korjata, pitäisikö Nato kuopata ja perustaa Eu armeija.