Käyttäjän pihkatappi kirjoittamat vastaukset
-
Hajautus on viisautta. Meillä Suomi hajautus tai riski tulee aika suurella painolla metsäomaisuuden kautta. Usan koron liikettä ei voi tietää. Jos korot nousevat, hyviä osinkoja maksavat bdc yhtiöt pärjäävät edelleen. Jos korot laskevat, reit yhtiöt ja velkarahalla tehty tietoliikenne sektori pärjäävät. Noilla toimialoilla kuitenkin osingot ovat olleet perinteisesti hyvät ja tarffeilla ei ole juuri merkitystä. Pitääkö varautua lamaan, jos näin on, kannattaa vähentää osake painoa ainakin tuolta bdc yhtiöistä.
Melko selvää, että kaasun merkitys energian lähteenä kasvaa. Kaasuun on vaikea sijoittaa, muuten kuin infran kautta. Noista saa hajautusta Eurooppaan. Euroopassa löytyy kyllä muutakin sijoitettavaa, mutta Venäjän kaasu korvataan jotenkin, vety sen tekee ehkä kymmenien vuosien päästä ja siihen asti kaasun käyttö kasvaa ja jostakin se pitää tuoda. Suurin kaasun kulutus lienee Intiassa ja ylipäätään Aasiassa, mutta Euroopassa tuossa on oma tilanteensa.
Vaikea markkinoida puupohjaista massatuotantoa, kun metsäkato markkinoidaan Suomen pahimmaksi ongelmaksi. Vai onko hiilidioksidin tupruttelu pahempi. Tuotteessa pitää olla varmaan 50% kierrätyskuitua, voidaan ehkä tehdä kartonkia hylkyyn ja heittää tekstiilikuitu liemeen.
Vaikka Putin ja Zelensky tekisivät rauhan, Eu ei sitä välttämättä hyväksy.
Norjalainen yhtiö lopetti yhteistyön Usan armeijan kanssa ja kehottaa muita ottamaan mallia. Trumppi oli kuulemma sanonut pahasti Zelenskylle, että tämmöistä hiekkalaatikko leikkiä Euroopassa. En minäkään Trumpista pidä, mutta Usa on meidän kumppani ja sitä ei Trumpin neljä vuotta muuta mihinkään.
Meksiko voisi ottaa Usan kanssa samat Kiinan tullit, jos Usa luopuu uusista Meksikon tulleista. Meksikosta ehdottavat Kanadalle samaa. Trump juuri ehti uutisoida puutavaralle uusista tulleista. Saa nähdä miten tuossa käy. Usa on suuri markkina, eli kyllä siellä jotkut alat porskuttavat. Esimerkiksi reit yhtiöt ovat olleet alhaalla ja alkaneet elpymään.
Trumpille meriliikenne on iso asia, kauppasota Kiinaa vastaan ei ole pelkästään tullit. Kiinalaisia aluksia enempi omistavat varustamot joutuvat jatkossa maksamaan tuntuvia satama maksuja Usassa. Trump ei hyväksy varjolaivastoja, Venäjän öljy varmaan käy, mutta sen osalta pitää noudattaa sovitut asiat, eli kattohinta ja silloinhan vanhat vuotavat tankkerit jäisivät romutettavaksi. Oikeastaan Venäjän pakotteiden poistaminen öljyn kuljetuksesta, poistaisi nuo vanhat tankkerit, kun öljyn kattohintaa ei tarvitsisi enää kiertää laittomilla aluksilla. Oma näkemys onkin, että tuolla sektorilla on aika hyvä tilaisuus sijoitus mielessä, kävi niin tai näin pakotteiden jatkuvuuden kanssa. Toki pitää huomioida että laivan romutushinnat voivat romahtaa, eli vanhojen alusten omistajat kärsisivät, toistaiseksi näin ei ole.
Miksiköhän Yle ei uutisoi, että Trump jatkoi eilen Venäjä pakotteita vuodella? Tuohan tietää Venäjälle vaikeita aikoja. Nyt nuo pakotteet vasta jotenkin vaikuttavat,Venäjän kansa kyllästyy Putteen ja sotaan.
Trump jatkoi 28.2.2025 Venäjä pakotteita (eilen) ainakin 6.3.2026 asti. Euroopan joukkohysteeriaan ei kannata osallistua, USA ei ole meitä vastaan, diplomatia on ymmärrettävä. Mahtava tilaisuus tehdä kauppaa Usan kanssa.
Usalla on jäänmurtajat tosi vanhoja, Suomalaiset osaisi nuo valmistaa. Trump haluaa että Usa ei tuo puutavaraa Kanadasta, vaan aletaan käyttämään omia, tuonne Ponsset. Hyvät välit Trumpin ja Usan kanssa tarjoaisi varmaan monenlaisia mahdollisuuksia.
Trumppi ei korttejaan näytä, mutta selvänä tavoitteena varmistaa, että Venäjä ei käytä ydinasetta. Ihan selvä että Usa on Euroopan puolella tyrankeja vastaan, joka muuta arvelee ei ymmärrä. Lukekaa vähän noita Usan arkistoja, ydinaseet siellä tulee vastaan jokaisessa dokumentti kansiossa, pienikin mahdollisuus että joku niitä valmistaa tai voi käyttää, aiheuttaa massiiviset operaatiot.
Biologit on lehmän pierut ja röyhtäykset mitannut. Tosiasia on kuitenkin se, että eläinproteiinit ja rasvat ovat ihmiselle toimivin energian lähde.