Käyttäjän pihkatappi kirjoittamat vastaukset
-
https://www.ksml.fi/paikalliset/8281047
Minkäköhän merkkinen saha tuossa puun kyljessä.
Voi olla monta muuttujaa. Jos pitäisi miettiä tuhannen hehtaarin uudistamista, resurssien kanssa voi olla toisenlaiset haasteet. Firmojen metsissä tuo jatkuvakasvatus on keinovalikoimassa.
No en minä ehkä tästä niin ymmärrä. Pankkitilille menee osa osingoista ja korot sekä vuokratulot ja puukauppatulot, niillä ostetaan mitä tarvitaan ja loput sijoitetaan. Eri juttu palkansaajilla ja erilaisia kuukausituloja saavilla. Mulla on ansiotuloja 0 euroa, enkä kela tai muitakaan yhteiskunnan apuja saa. Eläkettä varten ei mielestäni kannata määräänsä enempää hikoilla. Pankkitilillä en pidä kuin noin 10k, pitäisikö huolestua, mutta luottolimiitti on 20k, joka siis heti käytössä ja yksi osakesalkku panttina. Eli jotenkin tässä elellään ja harrastellaan, itelle terveys ja hyväkunto sekä läheisten hyvinvointi tärkeintä, mutta taloudellisesti moni varmaan elää ja suorittaa fiksummin.
En sijoittaisi nyt tuolla korolla, mutta en kyllä lunastakaan. Muistaakseni toukokuussa korot tulee pankkitilille, siihen asti kun jotenkin pärjäisi.
Joskus on tarkistettu kuitteja myöten. Kilometrit tarkastavat vissiin joka vuosi. Siis viimeiset kolme vuotta.
Eihän se että jakaa tietoa tai kuultua mielipidettä asiasta tarkoita että kannattaisi jotain kiihkeästi. Vähä-älyset ampuvat viestintuojan. Monesti kun oman havainnon tuo julki, voi saada joltain toiselta täysin uutta näkökulmaa tai jopa yksiselitteisen oikean tiedon.
Raportoin tuon tarkistuksen jälkeen. Metsäkeskuksen tarkistus ilmoituksesta ei selvinnyt, mitä hanketta tarkistus koskee, mutta selvinnee tuokin kesällä. Ja selviää myös samalla oman sahauksen kannon pituuden vaikutus tukiin. Selvää kuitenkin, että kun siirtää raivuuta tukien takia, voi tulla pitempiä kantoja.
Mulla joku pari tuhatta euroa metka tukia useana hankkena haettuna, yksi ilmoitus tarkistuksesta tullut ja yhdestä hankkeesta rahat. Vikaa tuossa tukijärjestelmän toteutuksessa on monella tasolla, en jaksa luetella. Toivottavasti metsuripalveluita tarjoaville yrittäjille toimii paremmin, niille tuo voi aiheuttaa stressiä.
Nyt taimikonhoidon hankkeet pitää toteuttaa sitten puolessa vuodessa ja hakemus tehdä alle kaksi kuukautta töiden lopetuksesta. Ennakkoraivuun voi kuulemma tehdä kuitenkin milloin vain, hakkuun aloitus on katsottu töiden alkamiseksi. En tiedä sitten, jos raivaa taimikkoa vaiheittain, esim reikäperkaus ja kahden vuoden päästä pienellä poistumalla varhaishoito, miten tulkitsevat.
Semmoinen tuntuma tästä metkasta, että järjestelmän teko ja tukien käsittely, sekä tukiehtojen toteuksien tarkistelu maksaa enempi mitä tuki euroja tilitetään. Voin tietysti olla väärässä, mutta on tuossa kuitenkin mietinnän paikka. Mitä lisäarvoa keksityn byrokratian rakentaminen ja pyörittäminen luo taimikonhoitoon.
Eikös Don Quijote taistellut tuulimyllyjä vastaan. Tuossa kirjassa on varmaan opettavainen tarina, kun sanonta toimii yhä.