Käyttäjän pihkatappi kirjoittamat vastaukset
-
Olikohan se Sauli Valkosen tutkimus. Näitä tutkimusraportteja tulee niin paljon. Tuskin oli oksien paksuuksia vertailtu. Toisaalta ensivarvennuksen runkokoon merkitys 30 vuoden päästä tapahtuvassa harvennuksessa voi olla suurempi kuin näiden tutkimusten aikaan on huomioitu, onko edes huomioitu. Voihan noita itsekin pyöritellä motti ohjelmassa ja laittaa ensiharvennukseen hiukan paremman mottitaksan kun järeys on suurempi, laki kuitenkin rajoittaa käyttämästä optimi vaihtoehtoa.
OMT tuottaa 6 % korkoa sijoitetulle pääomalle optimissaan, laske siitä. En muista tutkimusta, se oli silloin kun noita uusia tuulia alkoi puhaltaa. Varmasti on niin että tiheämmällä istutuksella ja yläharvennuksilla päästään teoriassa samoihin tai jopa parempiin, mutta yhden alaharvennuksen taktiikka tuottaa varmiten tuon 5 – 6 %.
Kyllä mä ainakin kysyn tarjouksia MHY:ltä vaikka olen eronnut siitä. Yksi palveluntuottaja muiden joukossa ja joskus voi tulla halvin tarjous noilta.
Metsälakiluonnos 18.6.2012 sanoo näin.
Miksi metsälakia muutetaan?
• Metsänomistajille halutaan antaa lainsäädännön puitteissa nykyistä enemmän
valinnanvapautta, koska
– osa metsänomistajista painottaa aikaisempaa enemmän metsien hoidossa
myös virkistyksellisiä, luonnonsuojelullisia ja maisemallisia näkökohtia.
– toisaalta suuri osa metsänomistajista edellyttää sijoitukselleen ja
investoinneilleen nykyistä suurempaa taloudellista tuottoa.Tässä asiassa ainakin valinnanvapautta rajoitettiin lisää.
Tämä kuitupuun kasvatus on lailla turvattu. Yksi uudessa laissa oleva epäkohta.
Uudistamisvelvoitteen täyttävä taimikko.
Havupuuvaltaiset taimikot . 1 500 tainta/haTutkimuksissa on todettu että OMT:llä pääsee parhaaseen taloudelliseen tulokseen mätästyksellä ja kuusen istutuksella 1300 taimea / ha. Ja nyt sitten lakia on muutettu siihen suuntaan että onkin tehtävä tuo hieman kannattamattomammin. Ennen kuusen taimikon tiheysvaatimus oli 1200 runkoa / ha. Tässä ketjussa olikin jo tuotu esille jopa harvempaa alkutiheyttä ja perusteltu kannattavaksi. Ja varmasti on muitakin tapauksia esim. verhopuuston poiston jälkeen saattaa jäädä vain 1000 kuusen taimea.
Ja sama kyllä männyläkin, miksi pitää olla 1500 puolimetristä taimea kun 1200 taitaa olla maksimi tukkirunkojen määrä hehtaarilla. Varmasti pääsee laadukkaaseen männikköön istuttamallla 1200 mäntyä ja tekemällä varhaisperkauksen sekä taimikonhoidon ajallaan. Jos männikköön haluaa lehtipuusekoituksen, ei sinne voi niitä jättää ennenkö männyt ovat kaksi metrisiä.
Metsän peikkojahan me ollaan kaikki vissiin täällä. Ja sitten tahtoo nuo omat jutut olla ne tärkeimmät. Hyviä juttuja pitäisi rakentaa ja syventtä, ihan itteäni soimaan.
Mulla on noista myyristä ja hirvistä tullut kymmenientuhansien eurojen tappiot. Yhtään pikkupetoa ei minun metsistä enää ammuta.
Näin olen sinusta ymmärtänytkin. Täytyy muokata tuota edellistä tekstiä, ei minulla mitään metsästystä vastaan ole.
Orituvan kieppeillä oli useampi kuolemaan johtanut hirvikolari 80 – 90 luvun vaihteessa. Kaverit kertoi että tarkoituksellaoli usea vuosi kasvatettu hirvipopulaatiota ilmoittamalla virheellisesti paikallinen hirvikanta. Tällaista oli silloin, älkää syyllistykö samaan taas.
Nuorista äänestysikäisistä 3% äänestäisi sdp:tä. Ja kun nyt on tuo kepu ykkösenä niin eiköhän tämä ole kohta uutisankka. Valitettavaa että puunjalostajissa on noita toimijoita, jotka eivät tarjoa keppiä tao porkkanaa, vaan puukkoa selkään. Nimet on tuolla aiemmin lueteltu, itsekin olen yhdelle noista joskus myynyt, voisihan sitä kiusallaan tarjouksen kysyä jostain leimikosta, jospa se tuntuisi mukavalta sanoa lopuksi että jostain kuulin että te kannatatte sitä kiinteistöveroa metsämaalle. Toivottavasti idean isä luki tämän, turha taistella, kohta on vuosi 2015.