Käyttäjän pihkatappi kirjoittamat vastaukset
-
Ei ole kokemusta, mistä hankit siemenet?
Jos jatkuvanhakkuun metsää käsitellään niin että minimoidaan alikasvoksen vauriot ja juurivauriot, tai tehdään pieniä aukkoja niin että keskikuljetusmatka kasvaa leimikolla, tai joudutaan siirtämään konetta jopa tilan sisällä, niin tuleehan sitä ylimääräistä konekustannusta. Ei tuossa ole mitään epäselvää ja silti niitä korjuuvaurioita voi tulla. Itsellä kavi firmalle myydessä yksittäisen yläharvennuksen kanssa, missä jäljelle jäävä puusto olisi ollut jo 02 vaiheessa, niin että se vaan jätettiin konemiesten toimesta tekemättä. Aukot kyllä kelpasi ja tavalliset 60 litran alaharvennukset joukkokäsittelynä. Erikoishakkuut ovat haasteellisia, konemiehet kertokaa näistä jk-hakkuista.
Jotenkin vaikea uskoa tohon että puuta ei osteta. Minä neuvotteleln puutavaralajien hinnoista ja en suostu myymään nyt päätehakkuita, kun niissä olisi laatuakin tarjolla ja siitä ei makseta tällähetkellä mitään. Kaikki ostetaan mitä myyn tienvarteen. Onkohan teidän leimikot väärää puutavaralajia, tai muuten tarjonta jotenkin sitten erilaista. Ehkä se on alueellinen ongelma?
Sulla onkin Jesse selkeä artikulaatio. Helpompi lukea ja ymmärtää mitä tarkoitetaan. Sama tietysti monella muullakin, mutta kun otit puheeksi tuon kirjallisen mieltymyksen, niin pientä kannustusta.
Talvisarjan lisäksi vielä jeesusteippiä sinne talvisarjan yläpuolelle kun on 20 astetta pakkasta ja lumipöllyä.
Ne kaivetaan maahan sitä mukaa kun kerkiävät, se oli tuolla sähkömarkkinalain ehdoissa että niistä luvutaan johonkin määräaikaan mennessä. Eikä ainakaan uusia tolppia enää pystytetä. Saa sitten nähdä nuo kilometrin tonttijohdot, nehän on taas eri juttu, siinä voi mennä naapurisovut.
27 raatia oli joskus pakkasta kun tein ensiharvennusta, saha toimi ihan normaalisti, vaikka oli lunta puissa. Oli kyllä talvisarja kiinni ja se talviläppä siellä syylärin ja kaasarin välissä auki. Saha oli 254 xpg. Eihän se sylinteri mäntä paketti tähän keskusteluun kuuluisikaan, pahoittelut jos joku siitä sai väärän käsityksen. Osta sinäkin Mikander netistä nuo varaosat, tulee halvemmaksi remontti.
Ja mutkamännystä kuva sitten taas 20 vuoden päästä Metsälehteen, tuloahan siitäkin tulee :).
Tässä ei nyt kyllä talousperiaatteilla ole osoitettu jaksollista kasvatusta paremmaksi kuin jatkuva, sijoitetulle pääomalle pitää saada korkoa.. OMT pohjilla mätästys kuusen istutus 1300 kpl/ha yhdellä harvennuksella ja 50 vuoden kiertoajalla antaa 6% tuoton, mikäli tukin ja kuidun hinnat ovat nykyiset vakiot. MT-pohjalla tuotto jää varmaan alle 4%, en viitsi tarkistaa. VT-pohjat kannattaa äestää ja kylvää siinä yhteydessä, tuotto kiertoajalla 3 %. Kuivalla kankaalla homma pitää hoitaa luontaisella uudistamisella. Motti-ohjelmalla noita voi tarkastella. Eihän sitä istuteta vain istuttamisen ilosta tai siksi että laki velvoittaa, kyllä se 1300 euron sijoitus viljelyketjuun MT – OMT pohjilla tuottaa oikeasti. Ja istutustyön sekä taimikonhoidon itse tekemällä tuotto on joko vielä parempi tai saa itselleen laskea palkan.
Joo, ehkä meni taas ohi aiheen. Huski vaan kirjoitti että mäntä kuormittuu kylmällä enempi. Yritin sanoa Huskille että ei ehkä sahaliikkeessä kannata sitä lista hintaa maksaa jos se saha leikkaisi kiinni ja että korjuu voi olla järkevääkin. Kai täällä nyt jonkinlaiset perustiedot kaikilla on.
Yhtiöthän lypsäisivät metsänomistajat kerjäläisiksi, jos tuohon lakiin jätettäisiin minkäänlaista porsaanreikää sellaiseen mahdollisuuteen. Tämä on onneksi oikeusvaltio. Arvostan teidän metsäkonekuskien työtä siellä, mutta miksi tämä on sydämen asia että metsänomistajien pitäisi turvata sähkönjakelu Suomessa? Laittakaa vaan ne vierimetsät kuntoon, siitä teille ilmeisesti maksetaan, vai mikä tämän pommituksen tarkoitus on?