Käyttäjän pihkatappi kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 2,611 - 2,620 (kaikkiaan 2,771)
  • pihkatappi pihkatappi

    http://www.keitelegroup.fi/fi/page/74

    Tuo toimittaa käsittääkseni Viitasaarelle HakaWoodillekin. Voihan olla että Haka Wood ostaa suoraakin, mutta tuskin kainuusta. Eikös polttopuumiehet maksa järeyslisää, jos on suoraa ja järeää tavaraa.

    pihkatappi pihkatappi

    -rankka mätästys ja kuusen istutuksen villiintyminen liian karuillekin maille, jotta saadaan nopeampi kasvuunlähtö

    Öö, eikös niitä kuusia istutettu hirvien takia sinne puolukkakankaille.

    Pelloille tungettiin mäntyä ja yleensäkin MT+ pohjille laitettiin mäntyä 70 luvulla. Kuusitukin hinta oli umpisurkea.

    pihkatappi pihkatappi

    Horjumaton taitaa tarkoittaa että se sahaaminen ei kannattanut kun oli pakko myydä hirveällä alihinnalla sahausjäte kuitu sellutehtaalle. Ja siitä johtui sitten se että sahat eivät pystyneet kilpailemaan tukin hinnalla kun homma oli ihan perseestä niiden ale kuitujen kanssa. Kilpailtu markkinahan se oli tukin osalta, ainoa että toiset kilpailijat olivat epäreiluja.

    Ne ripitykset esim. Keski-Suomen alueella johtivat kyllä siihen että minä myin kartellijakson loppuvaiheessa tukkeja sitten sahalle, kun sai ihan pikkusen paremman hinnan, mutta kyllä se hintaero oli niin pieni että jotenkin tuntuu että tukilla oli valtakunnan hinta 50 euroa motille ja kartellifirmoilla sitten pari euroa alle kun oli kielletty kilpailu. Mutta ehkä se kartellin vaikutus puutavaralajien hintoihin oli marginaalinen.

    Nythän haluaisivat energiatukea järeämmällekin puulle, pikkusen vastustaa metsäteollisuus ry.

    pihkatappi pihkatappi

    MTK on lähinnä kiinnostunut siitä että maaseudun asukkaiden sähkönjakelu toimii viivytyksettä. MTK oli jopa hyväksynyt aiemmin sen että vierimetsien hoidot voi aloittaa ilmoittamatta metsänomistajalle, ilmeisesti jotain lehmänkaupaa siitä että huoltovarmuus maaseudulla säilyy ja että nämä asiat eivät vaikuta maaseudun sähkönhintoihin.

    Nyt on kuitenkin otettu ryhtiliike ja noista vierimetsänhoidoista ilmoitetaan. Soitin Fingridille ja sanoivat että aina ilmoitetaan kun vierimetsän hoitohanke on vireillä ja sovitaan kuka hoitaa asian, eli voi itsekin sitten tehdä. Lupasivat jopa lähettää alkuperäisen alueen lunastussopimuksen. Sanottiin että meidän linjan osalta linja-alue on ollut liian kapea, eli levensivät sitä jonkin tarkistuksen yhteydessä ja näissä johtoalueiden puiden pistoissa ei heillä tietysti ilmoitusvelvollisuutta ole, uskon että asia on ollut näin. Hyvä oli palvelu, jos tuo sopimuspaperi nyt sitten tulee.

    Itseasiassa mulla on kolmella tilalla noita sähkölinjoja, eli oikeasti tämä asia liikuttaa. Toisella tilalla tienvarteen siirretäävä linja on tila naapurina, eli siinä on vain vierimetsä minun puolella, on tämä monimutkaista. Sopimuksessa ei ole vierialueesta mainintaa tuolta osalta, vaikka 2013 joulukuussa tehty sopimus. Eli vielä jossainvaiheessa ihmetellään, kaikenlisäksi tuo linja on kaava-alueella, että ehkä hyvä kun saa hakkuutuloja edes vierimetsän takia. Tällaisia nämä yhteiset asiat on, aina on jotain ihmettelemistä.

    pihkatappi pihkatappi

    Kyllähän kolmosharvennusta tekee sata mottia viikossa, eikä se ole edes kauhean raskasta työnä. Rungon koosta, oksista, mahdollisesta lumesta kiinni paljonko tulee sitten ensiharvennuksilla. Minä tee nykyisin rauhallista tahtia, 6 – 8 mottia päivässä, eihän se oikein kummosta palkkaa tee, mutta metsässä vaan on kiva tehdä töitä ja tässä iässä arvostaa sellaista kiireetöntä tekemistä ja olemista.

    Oma jälki on hieman parempi kuin moton jälki. Joskus ajomies katseli palstaani ja totesi ettei firma olisi maksanut kuin vajaa 10 euroa pystyyn, tienvarressa maksoivat reilun 30 euroa. Erikoishakkuut, kun esim. pitää jättää kuusta koivun alle kasvamaan antavat omatoimiselle parhaimman tilin, pahimmillaan tuollainen menee koneen jäljiltä pilalle.

    pihkatappi pihkatappi

    Nuorenamiehenä kun kuukausipalkalla sai ostettua kulkupelin ja kaikkea rahaa ei saanut kulumaan niin halpaa autoa ei arvostanut sitäkään vertaa kuin nykyään. Kerrankin talvella metsurinsaappaat jalassa nelipyöräluisua ojan yli lepikon läpi kuusen kylkeen, traktorilla hinattiin pois, lokasuojan väänsin heti vänkärillä että pyörä pääsi pyörimään ja lamppu piti ostaa, nyky mittapuun mukaan täysin romu se auto jo oli, palveli mulla vielä pitkän. Keskisuomessa ajettiin 80 luvulla nuorten miesten toimesta sorateitä aika vauhdikkaasti, villiä tohua ja sattui siellä pahoja vahinkojakin. Nykyisin älypuhelimien kasvattama nuoriso tuntuu vähän pullamössö sukupolvelta, ei niitä tuolla soratiellä tarvi pelätä. Ennen sitä oli pakko lähteä isän mukana metsätöihin heti kun oppi kävelemään. 14 vuotiaana pistettiin moottorisaha käteen. Harrastukset olivat hiihto, juoksu, kalastus ja pellolla autolla ajo, joku saattoi metsästääkin. Joo, en arvosta autoa edelleenkään, etuvetosen on saanut aina välillä hinauttaa pois, siinä tutustuu ihmisiin, aika yksinäistä puuhaa tämä metsätouhu omissa metsissä on ja pieniä rahoja ne on hinauskustannukset.

    pihkatappi pihkatappi

    80-luvulla kun tein firmalle hakkuita, sähkölinjan varressa kun tuli vastaan epävarmoja kaadettavia, sinne tuli sähköyhtiön lähettämä mies tunkin kanssa. Itse sahasin puut reilulle pitopuulle ja tunkkimies väänti ne nurin. Ison huskun tankillisella kaataa reilun tukkimetsässä 10 mottia puuta, eli tuo oli käytännössä aina sellainen puolentunnin homma kun tuo ukko kävi ne muutamat puut tunkkaamassa. Helpot puut tietysti mieluummin kaatoi aina itse, vaikka olisi linjassa kiinni.

    Oikein kun tuota miettii, niin motohan huristelee kilometri kaupalla tuota vierimetsää. a 2000 euro / km liikevaihto, motokuski on varmaan tyytyväinen kun sen osuus on 1500 euroa päivässä? Ja ajokone saa taksan mukaisen korvauksen tosipitkällä kuljetusmatkalla. Tietysti siirtojahan tuossa tulee.

    pihkatappi pihkatappi

    Pakkaskelillä joka päivä hellassa ja pönttöuunissa tulet. Kovalla pakkasella sitten puuhellaa lämmitetään aamuin illoin. Plussakelillä pönttöuunissa joka toinen päivä tuli. Ei tule seurattua polttopuun menekkiä lämmityksessä, pihasauna ja siellä pesuvesi lämpiävät myös klapeilla ja klapihuolto on mulla sellaista keräilyä että en tiedä itsekään miten paljon niitä on.

    Ehkä mulla noudattaa sitten tuota Motivan ohjeistusta, puuta palaa enempi kun kelit kylmenee.

    pihkatappi pihkatappi

    Tuntuisi kannattavalta. Itse olisin nuo puut kaatanut rauhallista tahtia vajaassa päivässä, mitä tuolla meidän kilometrillä oli, eli vajaa kymmenen mottia muutamassa kohdassa, 300 euroakin tuntuisi todella hyvältä korvaukselta 6 tunnin työstä. Tosin linja pitää silloin olla vaaraton. Lisäksihän tuolla UPM:llä teki moto, jolla kaadot käy jouhevammin, moto tekee myös UPM:lle puut, harventavat samalla varmaan reilummin, jolloin kannattaa hieman paremmin.

    Eihän tuo mikään kultakaivos varmaan ole, ehkä 50 % menee suoraan voitoksi. Ja harvennukset tapahtuvat sähkölinjan ehdoilla, ei metsätaloudellisin perustein, eli jotenkin tuota kakkua pitäisi paremmin jakaa, tässähän vaan riistetään yhteisen hyvän nimissä metsänomistajalta pörssifirmalle.

    pihkatappi pihkatappi

    Noissa JK:n teoreetikoissa on kaksi koulukuntaa, toiset kasvattaa tiheämmässä kokoajan ja toisilla taas tuo PPA pudotetaan hakkuissa aika alas.

    Lähde taisi ihannoida sitä vähintään ppa 20 metsää. Tekiköhän sitten niitä pienaukkoja.

    Omatoiminen polttopuuta myyvä voi noilla pienaukoilla kasvatella verhopuustona 130 euroa motille polttopuuta ja saa jatkuvankasvatuksen kannattamaan Etelä-Suomen MT-kankaalla. Hieskoivun nopea alkukasvu hyödyntäen ja kevyillä menetelmillä omaa työpanosta käyttäen.

    Jos viljelyketjulla ei päästä 3 % korolla laskettuna positiiviseen netootulojen nykyarvoon voi ihan perustellusti miettiä jotain muutakin. Eli kun ollaan jossain rämeellä tai Lapissa monessakin tapauksessa. Niin ja tietysti tilaisuuden tullen nuo itsestään syntyvät kaksijaksoiset, ainakin omatoiminen hyödyntää kannattavasti, mutta sehän on vain uudistamismenetelmä.

Esillä 10 vastausta, 2,611 - 2,620 (kaikkiaan 2,771)