Käyttäjän pihkatappi kirjoittamat vastaukset
-
Pitävät ostoilla osakekurssia vakaana, että kartonkitehtaan rakentamista varten yhtenä vaihtoehtona suunnitellussa osakeannissa Metsäboard pärjäisi paremmin. Korot nousseet ja kartonkitehdasta ei kassavaroilla rakenneta. Tämä täysin oma arvaus. Metsäserlalla oli osakeanti noin 20 vuotta sitten ja se ylimerkattiin kolminkertaisesti ja nyt saattaisi taas olla aika.
Mulla on ladattuna kaikki tilat Metsään.fi palvelusta exceliin. Olen jonkun sarakkeen lisännyt ja tuo on metadatana. Olen laatinut muutaman näkymän tuohon metadataan ja melko monipuolisen raportti sivun monivalintoineen sql-hauilla tuosta metadatasta. Raportteja kaipasin tulevista raivuista ja istutuksista, kemera töiden mahdollisesta yhdistelystä, hakkuiden puukauppatuloista ja nyt nuo saa vaivattomasti tiloittain tai koko helahoidosta kiireellisyyksineen ja kuvioineen tai ilman.
Koodaus rypistyksen jälkeen muutaman kerran metadatan päivityksiä ja olemassa olevan raporttityökalun käyttöä. Pivot näkymiä on muutama, mutta en ole Excel fani tai guru, niin tykkään enempi omin kätösin tehdyistä hauista ja raporteista. Varmasti on kehitettävää vielä, mutta aika ja tulevat tarpeet näyttävät, miten tuota kehitän. Kun ongelmanratkaisuun on motivaatiota, koneen ääressä menee 12 tuntia ja kyllä tapahtuu, mutta väkisin keksimällä ei tuu mitään.
Tavalliseen vaneriin ruskotäplä pilkullinen koivu käy. Erikoistyviä jos haluaa, noita täpliä ei sallita. Jos en väärin muista, koivun erikoistyviä taitaa tulla lähinnä vain yksittäisinä koivuina kuusten seasta, kun puhtaissa koivikoissa on aina ruskotäplää.
Näin se on, tasaisella kankaalla normaalia varhaisperkausta reilun 15000 rungon poistumalla tekee reilun hehtaarin päivässä, kun taas metrisillä montuilla laikkumätästetyssä vatukossa heinäkuussa samalla poistumalla vierähtää kolme päivää ja nuo päivät ovat vielä kuluttavampia.
Meillä ei sähköpörssi ja syöttövelvoitteet ohjaa tarpeeksi toimintaa. Usassa tuulivoimaloiden yhteyteen rakennetaan varavoimaloita ja suuria akkuvarastoja, siellä voidaan myydä tasaisemmin ja paremmilla katteilla. Meillä puhutaan kantaverkon kestokyvystä, mutta vähempi akkuvarastoista, onkohan valtion vetyinfra visiot jarruttamassa akkuvarasto investointeja.
Usassa Wärtsilä tekee paljon kokonaisvaltaisia säätövoimaratkaisuja tuulivoimaloiden yhteyteen. Suomessa kuitenkin vähäiset projektit taitaa olla jonkin ulkolaisen toimijan virityksiä. Voi tietysti olla että jenkkien halpa kaasu ja Wärtsilän projekti osaaminen huoltopalveluineen kohtaavat, kun taas Suomessa varavoimalat eivät pienien tuulipuistojen yhteyteen kalliin kaasun kanssa sovellu. Mutta akkuvarastot pitäisi markkinaehtoisesti olla järkevä ratkaisu, kun tuulisella kelillä tuulisähkö on sähköpörssissä ilmaista.
Jos runkoputkella joutuu paljon runkoja ohjailemaan, peukalo on tuossa väärässä paikassa ja kämmeneenkin tulee jomotusta.
Minä tykkään että Husqvarna 555fx on markkinoiden (entiset ja nykyiset) paras raivuri. En kuitenkaan tykkää siitä peukalonivelen pienestä särystä, kun enempi rytöä useampi viikko ja raivaan senkin takia usein myös Stihlillä, joka on erilailla erinomainen.
Tuulivoiman avulla Suomesta tulee sähkön suhteen omavarainen muutamassa vuodessa. Jo nyt tuulisina päivinä sähkökiuas lämpiää ja sähköauto latautuu ilmaiseksi. Tarvitaan akkukapasiteettia tuulivoiman takia, eli sähköautot ja muut isotkin virtapankit oikea-aikaisin latauksin. Vety infra on ehkä se millä energian tuotannon ja kulutuksen hallitumpi sovittaminen meillä lopulta tapahtuu, mutta se ei tapahdu lähitulevaisuudessa. Eli ajatuksena se että Suomi haluaa olla omavarainen enegiantuotannossa, energiaa varastoidaan ja ulos Euroopan markkinalle voidaan myydä silloin kun sieltä euromääräinen tuotto on korkealla tasolla, pitäkööt tehtaita kiinni jos ei kannata jne. Euroopan kommunismiin ei pidä osallistua enää eturivissä. Jonkun pitäisi kirjoittaa kirja eu Suomen vaiheista, kuka hyväksyi mitäkin ja miten hyvin on pärjätty.
Keväällä tais kerran kiveen osua.
Tylsällä tai harittamattomalla terällä, kun raivaaja joutuu hiemankin painamaan terää risun kylkeen, jatkaa terä helposti matkaansa risun katkettua viereisen kiven kylkeen. Kiveen osuman jälkeen terä pitääkin kunnostaa huolella, aikaa ja viila kuluu, mutta keskinkertaiseen tulokseen ei kannata tyytyä. Pieni lattaviila on tarpeen varusteissa ja joku työkalu haritusta varten.
Yhdessä on bahcon terä tuplahampaiseksi teroitettuna ja kaksi raivuria strandin tavallisilla terillä. Käyttämättömiä teriä ei varalla ole nyt kuin yksi, eli kohta pitää ostaa taas jotain. Motonetissä on tosiaan terät halpoja ja oregonin pieni terä on 1,5 mm paksuinen, saattaa olla seuraava kokeiltava. Iso oregonin terä näkyy olevan 1,8 mm ja se ei niin kiinnosta.