Käyttäjän pihkatappi kirjoittamat vastaukset
-
Kohta kolme viikkoa ollut teräshanget. Ei tarvi lumikenkiä, kun aloittaa aamun valjetessa. Tsemppiä kaikille tasapuolisesti.
Jonkinlainen automaatti verotus pitäisi olla vaikkapa sähkölinjojen lunastuksissa. Linjan tekijä ilmoittaisi kiinteistöjen tiedot ja korvaukset verottajalle ja verotettaisiin vähän. Nämä työllistävät varmasti tosipaljon ja yksilötasolla korvaukset melko pieniä ja verot noista ihan kahvirahoja. Byrokratia maksaa enempi, mitä tuosta verotettavaa kertyy.
Reima Muristolla erikoista päättelyä.
Tiekunta ei ole alv-velvollinen -> laskuun ei lisätä alv-veroa. Ei niissä mitään alvia mene tai tule, sama kuin metsäkeskuksen kemera korvaus, ei ole alv-veroa. Jos laskussa ei ole alv-veroa, ei maksajakaan voi sitä keksiä. Polttopuu kauppiaskin voi olla joko alv-velvollinen, jolloin laskullaan on 24% alv-veroa, tai sitten toinen kauppias ei ole alv-velvollinen ja laskussa ei ole alv-veroa (hyvät katteet).
Ja tottakai tiekunta joutuu maksamaan urakoitsijan alv-laskun alveineen, maksaahan jokainen kauppaostoksistakin alvin, vaikka ei ole mahdollisuutta sitä vähentää.
Metsävähennyspohja loppui kesken ja verotettava tulo oli 14500 euroa. Alveja meni maksuun 4500 euroa. Vähennyksiä liki 7000 euron edestä ja poistojen määrä lisääntyi. Sitä on tottunut metsävähennykseen ja sitäkautta useamman tuhannen euron veronpalautuksiin, niin nyt se kierre katkea ja metsätalouden maksettavat pääomaverot liki tuplaantuvat jatkossa.
Aurinkopaneelien asennuksessa kannattaa funtsia milloin sähköä tarvitaan ja kuinka paljon. Hieman pystympään asennetut paneelit tuottavat sähköä tammikuussakin ja tyyninä aurinkoisina pakkaspäivinä tuotto on hyvä. Katolle asennettuna tietysti saa huippu tuoton kesällä. Tahtoo olla asentajilla pakkomielle huipputuotosta, reiät katossa ei ole ongelma, kun watteja vaan on maksimit juhannuksena. Nykyiset siniset paneelit usealla diodilla tuottavat sähköä vaikka metsän keskellä ja aukon laidassa paneelin kulman merkitystä kannattaa miettiä maalaisjärjellä.
Ostin kanssa Fortumia. Ollut omat osake ostot viime vuodet lähinnä ulkomailta, mutta nyt nuo tuli hankittua. Ostan lisää, jos vastaavia tilaisuuksia. Fortumin osinko politiikka miellyttää ja Upm taas omaa valtavan potentiaalin, siitä joutunee luopumaan, kun sellun hinta on syklin huipussa.
<p>Eilen palasin Upm:n omistajaksi. Tarkoitus ostaa lisääkin, jos hinta pysyy mielekkäänä.</p><p>Osakkeisiin sijoittavan pitäisi toivoa kurssilaskuja, silloin haluamiansa osakkeita saa halvemmalla. Jotkut vertailee jopa ruokakaupan hintoja ja yleensä ostavat silloin kun on tarjouksia. Kuinka moni sijoittaja enempi myy kuin ostaa osakkeita? </p>
<p>Tärkeä nopeuttava tekijä oli myös turhien asioiden välttäminen ja nopeuteen pyrkiminen kaikessa. Konkelot varisee alas lumen painosta viimestään. Kanto kannattaa tehdä niin pitkäksi, että puu kaatuu terän hipaisulla oikeaan suuntaan. Pieniä risuja ei kannata alkaa katkomaan pitkässä puustossa.</p><p>Hyvä video. </p>
Oletettavasti tuulimyllyjen ym vuokratulojen verotus yhtenäistyy niin että ne ovat tulevaisuudessa pelkästään pääoma tuloa. Oy on sitten kaikille vuokratulon saajille palkkatulosta riippumatta parempi omistus muoto. Se että onko myllytulo veromuutoksen jälkeen enää soveliasta metsätalouden tuloa, vai eikö järjestely ole luonteeltaan enää metkaan sopiva, jää nähtäväksi.
Kiitos asiallisista vastauksista, projekti laitetaan käyntiin.
Metkan laki pykälistä: Tukea ei myönnetä, jos yksityinen maanomistaja on tuen saamiseksi tehnyt varallisuus- tai muu järjestelyn, jonka oikeudellinen muoto ei vastaa asian todellista luonnetta tai tarkoitusta. Tukea ei myönnetä myöskään, jos yksityinen maanomistaja on antanut muulle tuen myöntämiseen liittyvälle seikalle sellaisen muodon, joka ei vastaa asian varsinaista luonnetta tai tarkoitusta.
Pöljällä jää aina tulkinnan varaa. Ja ihan vain itseäni tarkoitan.