Käyttäjän pihkatappi kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 181 - 190 (kaikkiaan 2,771)
  • pihkatappi pihkatappi

    Lihantuottajat rakentavat kilpaa biokaasu laitoksia. Markkinoilla on lihaa myös pienemmällä hiilijalanjäljellä.

    pihkatappi pihkatappi

    Minä en osallistu lentokoneilla tehtäviin reissuihin. Muu perhe on kyllä lennellyt joka vuosi. Yritän puhua asiasta, mutta en halua olla ilonpilaajakaan. Niin kauan kun lentokoneet käyttävät kerosiinia ja lentoliikenne lisääntyy, poltetaan öljystä tehtäviä polttoaineita enempi kuin ennen. Raakaöljystä 18% saadaan jalostettua lentokone käyttöön ja muu liemi käytetään tietysti muihin tarkoituksiin, lähinnä liikenne polttoaineisiin. En ymmärrä, minkälainen moraali on ihmisillä, jotka suu vaahdossa puhuvat ilmaston lämpenemisestä, ehkä moralisoivat muiden kulutustottumuksia ja lentelevät hupimatkoilla joka vuosi.

    pihkatappi pihkatappi

    Toivoisi että Suomen asioista päättäisi fiksuimmat ihmiset, mutta kun fiksuimmat eivät edes tuohon juupasteluun halua. Nyt eduskuntaan valitaan ihmisiä, joilla ei ole mitään edellytyksiä järjestellä Suomen asioita ja nämä ovat niitä Aku Ankka ääniä, eli kun meno ei miellytä protestoidaan vaikka näin. Jonkinlaista vastuuta pitäisi olla siitä, mitä meidän puolueen ehdokkaat ovat, äänestäjät toki riemastuvat mitä pöljempiä listoilta löytyy, mutta vastuusta on kyse.

    pihkatappi pihkatappi

    Metsikkökuvio kohtainen tulojen ja menojen seuranta on työläs ylläpidettävä. Mulla on omassa Excelissä tapahtuma taulu, jota pitäisi päivittää kulujen osalta, ajankäyttö ja rahalla ostetut palvelut sekä tulot. Eli alkuinnostuksen jälkeen tehtyjä töitä ei aina viitsi alkaa päivittämään, mutta isommat kustannukset kyllä. Hakkuutulojen osalta tulot pitäisi jyvittää mutulla, kun puukaupassa on useita kuvioita, eikä kuvio kohtaista dataa puutavaralajeista saa. Hieman jää piippuun, vaikka miten tekisi. Metsätila kohtainen tarkastelu on se perinteinen, siinä tarkkuus on parempi.

    pihkatappi pihkatappi

    Minusta tuo Metsänhoidon suositukset on metsänomistajalle hyvä dokumentti. Sertifikaattien päivityksiin pitää tietysti perehtyä, että puhutaan esim puukaupan yhteydessä samoista asioista. Kiitos Arto linkistä, vielä parempi, jos olisi pelkkä dokumentti asiasta.

    pihkatappi pihkatappi

    Kiitos Anneli, ovat vissiin maksullisia nykyään. Mulla on tiedosto vuodelta 2019 tabletilla. Harvennusmallit vaihtelee paikkakunnittain, ei ole kaikki päässä, mutta tilanteen mukaan pää päivitetään suosituksilla.

    pihkatappi pihkatappi

    Tapion metsänhoidon suositukset. Tämmöset linkin kun avaa ja 10 minuuttia plaraa niin ei löydy metsänhoidon suositukset pdf-tiedostoa. Yhdenlainen sekamelska on ja viisaampi luovuttaa. Ei se ihme ettei suosituksia noudateta.

    pihkatappi pihkatappi

    Varmaan kaikki konstit käytetty, millä kotimaan kuitupuun hinta saadaan mahdollisimman alas. Silti alvit kannattaa hyödyntää. Edellinen vero konsti oli ensiharvennuksen verohuojennus, sehän oli suoraan kuitupuun hintaa laskeva verottajan toimi. Nyt on markkinoilla painetta puun hintaa kohti, saa nähdä mitä tuleman pitää.

    pihkatappi pihkatappi

    Alv on metsänomistajalle kannustin hankintoihin. Hankintojen alvit saa takaisin, 1000 euron hankinnasta tarvitsee maksaa reilut 750 euroa. Silti moni harvakseen puuta myyvä tuskailee alveja, eikö ymmärretä vähentää hankintojen alveja? Alv on läpikulkuerä, jonka huomiotta jättäminen metsätaloudessa on sama kuin maksaa aina 25% ylimääräistä.

    Puukaupassa alv maksetaan kauppasumman päälle ja fiksulle se on nollakorkoinen bullet laina seuraavan vuoden helmikuun loppuun asti ja kokonaanhan sitä ei tarvi silloin maksaa, kun on aina niitä alv hankintoja. Alvista ei viitsi alkaa keskustelua, liian ihmeellisiä ovat joidenkin päissä kehitellyt jutut. Myötähäpeän peittely tympii.

    pihkatappi pihkatappi

    Mulla on turvemaan ja Savikon vaihettumisvyöhykkeellä hieskoivua, noin 50 tukkirunkoa, joissa ei mutkia. En tiedä onko tuo puhdas hieskoivikko, mutta ei kuitenkaan puhdas rauduskoivikko.

    Joku risteytys, mikä ei hirville kelpaa, kasvaa vedenvaivaamalla alalla hyvin ja osaa kasvaa suoraan lienee se mikä voisi mennä jatkoon. Mikroskoopilla vaan tutkimaan, pölyyttämään keskenään ja keräämään siemeniä, siirtyykö perimä herkästi, vai olisiko kloonaaminen vaihtoehto. Kuka maksaa?

Esillä 10 vastausta, 181 - 190 (kaikkiaan 2,771)