Käyttäjän pihkaniska kirjoittamat vastaukset
-
Kyllä Pukkala ja Tahvonen ovat oikeassa.
Aloitin kyseisenlaisen metsänhoidon pienimuotisen kokeilun liki 30 v. sitten. Mitä kauemmin olen asiaa harrastanut, sitä vakuuttuneemmaksi olen paremmasta kannattavuudesta tullut. Kun vielä huomioi hirvien tuhoamat viljelytaimikot, on menetelmä kannattavuus kiistaton. Nykyisin päätehakkuuikäisistä kuvioista avohakkuuseen päätyy 2-5%.
pihkaniska 2.5.2019, 17:30Voisko asiaa paremmin ilmaista.
Tuppaa vaan nuo sudet meidän alueelta ”katoamaan”
pihkaniska 12.2.2019, 15:52Tästähän on puhuttu, nopea kasvu nuoruusiällä tarkoittaa huonoa tukin laatua. Sahat eivät maksa laatupuusta sen enempää kuin huonostakaan laadusta, syynä lienee ostajien kiire ja huono asian tuntemus (pitäisi osata tunnistaa hyvä ja huono laatu jo pystyssä). Tulevaisuudessa asia saattaa muuttua, sahat rupeavat huomaamaan laadun merkityksen ja tekniikka periaatteessa mahdollistaa jo nyt tukin sisällä olevien vikojen tunnistamisen.
Tavaran kieroontuminen taas johtuu pääasiassa nykyisestä kuivaustekniikasta. Ennen puu sahattiin talvella ja kuivattiin hitaasti tapulissa, jolloin aika teki tehtävänsä ja ”tappoi” puun vääntyilyä. Tämä tulee esiin parhaiten jos sahatavarapaketti aukaistaan heti ja tavarat saavat olla levällään, siihen vielä vähän aurinkoa kuivattamaan kappaleita epätasaisesti niin propelliaihiota syntyy.
pihkaniska 10.2.2019, 17:00Metsämies on jyvällä asiasta.
pihkaniska 14.1.2019, 20:19Tulipahan vain mieleen, että mikälainen suhde metsään on ohjelman tekijöillä. Rajoittuuko se pelkästään muutamaan käyntiin jossain kansallispuistossa tai helsingin keskustan puistossa.
pihkaniska 14.1.2019, 12:24Melkoisen tv sarjan saisi myös taistelusta vapaamman metsänhoidon puolesta.
pihkaniska 14.12.2018, 07:57Toinen huolestuttava ilmiö tässä ”kuitupuukiimassa” näyttäisi olevan todella raju harvennus. Olen nähnyt nuoria, jopa ensiharvennusmetsiä, harvennettavan jopa 700-800 runkoon/ha, ehkä jopa harvemmiksikin. Kokemattomia metsänomistajia viedään kuin ”pässiä narusa”.
pihkaniska 22.10.2016, 21:19Valmista sopimusta en minäkään nähnyt, mutta suusanallisesti sanottiin etää jos teen heidän kanssa sopimuksen se tarkoittaa että:
Tarjouspyyntöjen jälkeen sopimuskuppani päättää ostaako se leimikon korkeimman tarjouksen hinnoilla, jos ei osta saa leimikon myydä kelle haluaa, mutta jos ostaa on lemikko myytävä sopimuskumppanille tai leimikko on jätettävä myymättä kokonaa.
Tässähän ei ole myyntipakkoa ?pihkaniska 22.10.2016, 19:36Asia ei ole noin yksinkertainen. esim tukkien laatu ja mittavaatimuksissa on eroja, toiset ottaa esim parrua ja toiset ei ja millä mitoilla. Esim harvennushakkuulla on työnjäljessä eri konemiehillä suuria eroja. Toiminta tuolla metsässä on paljon moninaisempaa kuin paperilla näyttää.
pihkaniska 22.10.2016, 16:10Pari vuotta sitten neuvottelin upm: kanssa liittymisestä FSC sertifiointiin. Asia kaatui siihen, että olisi pitänyt antaa umpille etuosto-oikeus puihinn. Mietin vain vai täyttääkö tällainen vaatimus sertifioinnin sosiaalisen kamarin ehtoja.