Käyttäjän Pihkakintas kirjoittamat vastaukset
-
Muista uutuuksista muunneltavat metsurinvaljaat ihan hienot. Mahtuu kaikki mahdollinen mukaan. Istuu varmasti hienosti ja toimii vielä tukivyönä selälle.
Oman vyöni olen konmarittanut niin, että jäljelle jäi vain mitta ja saha-avain, sekä kaatokiilan virkaa tekevä pieni muovilevy. Mitään saksia tai koukkuja en suostu enää edestakas metsässä kantelemaan.?
Pihkakintas 10.3.2019, 21:21Onko käyttöohjeissa mitään autotunesta? Stihl 201 m- tronic neuvoo sahaamaan viisi samanlaista katkaisuleikkausta täysikuormituksen alaisena. 201 ssäni yhden kerran on ollut säätö pielessä, kaasuttelin tyhjänä ja säädöt löytyi silti. (Ohjetta en silloin muistanut)
Uusissa autotuneissa pitäisi kalibrointi tapahtua itsestään, lyhyin aikavälein. Eli käyttäjän huomaamatta, jos työskentelee rivakasti = ihan normaalisti. Jos se on aina samanlainen, se todennäköisesti toimii. Jos se vaihtelee olosuhteiden mukaan, se ei sitten osaa kalibroida itseään.
Itse olen tykännyt perinteisten, ei ilmahuuhtelu, moottorien tuntumasta. Esim. vanha FS 480 vs FS 460, mutta pakko on kyllä epäillä omaa mutua, silloin kun varsinaisessa työssä ei huomaa eroa. Ja aika vaikea on itse testata niin että tulokset ovat luotettavia. Äänikin vaikuttaa, jos on raaemman tuntunen, luulee tehokkaammaaksi. Perinteisessä tulee heti polttoainetta, joka palaa pakoputkessa. Ilmakoneessa ei tule, niin ei kuulu palamisen ääntäkään. Kaasuliipasimista olen ottanut (Stihlin raivureista) turhan palautusjousen pois. Sekin vaikuttaa, kun kaasu menee kevyemmin pohjaan.
Niin muuten, jos pliisut tehot, kannattaa katsoa kaasuvaijerin säätö. Avautuuko kaasu täysille asti. Ei välttämättä tehtaan paketista otetussakaan kaikki ole kunnossa.
Pihkakintas 8.3.2019, 20:48Turha puhua lihantuotannosta. Täysin olemattomassa marginaalissa kaikki muut kuin sika, nauta ja broileri.
Pihkakintas 8.3.2019, 20:35Kauriin makuut puintipellolla aika pahoja. Hankaloittaa työtä aika paljon ja huonontaa työjälkeä. Sänget jää epätasaisiksi ja vaikeuttaa muokkauksia ja kylvöjä. Homeita tulee viljaan, ei kelpaakaan elintarvikekäyttöön ym ym . Näitä haittoja helposti vähätellään, ei ole mitätön asia!
Pihkakintas 8.3.2019, 17:26Karttapaikkaa olen tottunut käyttämään. Nyt kun se näyttää oman sijainnin, siitä tuli maastotyökalu.
Garmin 64s joskus ajattelin hankkia, mutta koitan pärjätä tabletilla. Askartelen valjaisiin selkään lokeron, ettei ihan eka reisulla hajoisi…Eikä sitä kokoajan mukana tarvitse pitää, voi sen jättää bensakannulle. Jos keksin käyttöä (rahan arvoista käyttöä) lisäominaisuuksille, hankin sitten lisää pelejä ja vehkeitä.
Myös koiran tai työkalun paikantamiseen tarkoitettu pieni seurantalaite taskussa tai raivaussahassa voisi olla hyvä. Näkyy kännykän tai tabletin näytöltä.
Pihkakintas 8.3.2019, 10:20Huawei toimii! Kiitos Pihkatapille.
Asetuksista piti vain sallia paikkatiedon jakaminen. Vihreää viivaa maalaa kartalle, tarkkuus niin hyvä kuin nyt yleensäkään kartalta näkee.
Pihkakintas 8.3.2019, 09:21Raivaajalle maastokartta vaikuttaa ihan riittävältä. Piirtää siihen vaikka silmämääräisesti raivauskohteen rajat. Jos se vielä piirtää kuljetun reitin, näkee missä on tehtyä ja missä tekemätöntä.
Metrin tarkkuus on vähintäänkin riittävä, kulkusuuntahan on aina oikein.
Hyvä olla ilmainen, ilmaista työtähän se on, kun metsuri etsii rajoja. Kuitunauhan käyttö täysin loppunut, ja hyvä niin, koko aamupäivähän siinä Pomolta menee kun käy maastossa merkkaamassa kuviot.
Eli nyt käyn Huawein asetusten kimppuun. Sopivaa räntäpäivän hommaa.
Pihkakintas 7.3.2019, 22:31Miten hyvin älypuhelimessa löytyy paikka? Tämän Huawein tabletin paikka yli 200 m pielessä MML Karttapaikassa, tässä kotona, avoimessa maastossa, muita paikkoja en ole kokeillut.
Pihkakintas 7.3.2019, 19:47Meillä oli reilun parin ha:n kuusikuvio, vanhan kemeran harvennus. Aiemmin olin hakannut alalta suuria haapoja ja koivuja. Tapanimyrsky pisti puolet puista nurin ja Nokka profi loput. Kaikki myrskyssä pystyyn jääneet olivat vanhoja ja lyhyitä, pienissä ryhmissä. Hyvät kuuset olivat siis taimettuneet jälkeen, juuret pinnassa jossain koivunlehtikarikkeessa. Myös JK ssa tämä vaara olemassa, kannattaa lukea maata aika tarkkaan.
Pihkakintas 7.3.2019, 13:46Ensimmäisessä istutuskuusikossani oli kahtena ekana vuonna halla. Siellä täällä oli hallaa paremmin kestäneitä yksilöitä. Vielä parimetrisessä taimikossa tällaiset erot näyttivät isoilta. Mahtoiko olla taimien alkuperässä on eroa. Jos pohjoisempi kesti paremmin, mutta eteläisempi kasvaa jatkossa paremmin, saattaa osat vaihtua ensiharvennukseen mennessä.
Kaiketi hallanarkuus on taimikossa kasvua rajoittava tekijä. Varttuneessa kasvatusmetsässä se on kuivuus. Mahdollisesti kasvussa jälkeen jäävät yksilöt nuoressa kasvatusmetsässä alkavat hävitä kilpailussa vedestä tai ravinteista, vaikka tilaa harvennuksen jälkeen näyttäisikin olevan. Joissain paikoissa taas kuusiryhmä jaksaa kasvaa hyvinkin tiheässä, valon määrähän ei rajoita kuusen kasvua.