Käyttäjän Petri kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 176)
  • Petri

    Yhtiöiden markkinajärjestelyjä hintojen painamiseksi alas? Kartellin terävöittäminen?

    Pian on Kilpailuvirastolla asiaa.

    Petri

    Pakko kommentoida Harjavallan jees-miehen kommenttia Tanelista: minusta Tanelin näkemykset edustavat yhtä parhainta osaa koko tällä foorumilla muiden mainioiden metsäveikkojen ohella.

    Ilolla luen Tanelin ja monen muiden mielipiteitä. On selvää, että aina kaikki eivät voi olla samaa mieltä asioista. Mutta senpä takia tämä onkin arvokas kanava mainioon mielipidevaihtoon.

    Petri

    Ymmärrän suorittavan portaan näkökantoja.

    Puun ostajilla, metsäkoneurakoitsijoilla ja metsätyöntekijöillä on läheinen ja kiinteä yhteistyö- ja riippuvuussuhde, joten tiettyä ammatillista yhtenäisyyttä korostetaan mieluusti. Asiat esitetään yhdenmukaisessa valossa, mikä saattaa poiketa voimakkaasti puun myyjän näkemyksistä.

    Kun yhtiöiden näkemyksiä vielä tuetaan metsäalan organisaatioiden puolelta, poloinen metsänomistaja on vaikeuksineen yksin.

    Siinä on vaikea vakuutella edes itselleen, että tuo ja tuo puu olisi kuulunut tukkikasaan kun vastassa on joukko metsäklusterin edustajia.

    Olenko aivan hakoteillä?

    Petri

    Mettämies on tuonut esiin polttavan tärkeän ongelman. Suuret kiitokset siitä!

    Tuli mieleeni, profiloivatko puun ostajat puunmyyjiä: esimerkiksi lähteekö myyjältä, joka on jo huonokuntoinen ja iäkäs, tukkia helpommin sellupinoon kuin oikein pedanttisen tarkalta reippaalta isäntämieheltä. Veikkaan, että näin tapahtuu sangen todennäköisesti.

    Kaupunkilaismetsänomistajana en uskalla myydä puuta juuri nyt kun ei ole mahdollisuutta mennä valvomaan työmaata.
    Ei kerta kaikkiaan uskalla. Itse pitää olla paikalla.

    Luottamus on kaunis sana. Mutta se pitää ansaita.

    Petri

    Itselläni on rungossa kiinni 18-55 Nikkor vakaajalla. Toki se on pitkälti muovirakenteinen, mm. bajonetti on muovia. Mutta kun hinta oli uutena kaupassa 99 euroa niin eipä jää harmittamaan vaikka sille maasto-olosuhteissa tulisi jokin vahinko.

    Ja kuvanlaatu on kuitenkin varsin hyvä. Kuvien hyvyys tai kehnous ei riipu objektiivista vaan kuvaajan kyvyistä.

    Petri

    L. Vaara (2010) kirjoittaa (s. 61-62):
    ”Metsäyhtiö maksimoi puukuutiometrin nettohyötyä valmistamalla tukkirunkoja kuitupuuksi. Se alentaa puuston nettotuottoa, metsäyrittäjän puunmyyntituloa, sillä kantohinta maksetaan valmistetuista puutavaroista. Kun valmistetaan sahapuuksi kelpaavaa puutu kuitupuuksi, puun yksikköhinta alenee ja samalla kasvaa metsäyhtiön käyttöön soveltuvan kuitupuun määrä.

    Sahapuun hakkaaminen kuitupuuksi pyritään kätkemään puunmyyjiltä kuljettamalla puu pois hakkuun aikana. Eräs puunmyyjä ei antanut lupaa kuljettamiseen ennen hakkuun päättymistä. Hakkuun päätyttyä hän havaitsi, että sahapuuta oli hakattu kuitupuuksi. Hän vaati ja sai luvan erotella kuitupuupinosta sahapuuksi kelpaavat pölkyt ja myydä ne paikalliselle sahalle ehdolla, ettei kerro luvasta kenellekään. Noin 1000 m3 kuitupuupinosta löytyi sahapuuta 204m3. Hakkuukoneen mittaustulosta ei annettu puunmyyjälle (Puukaupan asiakirjat kirjoittajalla)”

    Petri

    Minusta asia on niin, että mönkkärin omistaminen saattaa innostaa odottamattomalla ja myönteisellä tavalla oman metsän hoitamista.

    Mönkkärillä kulkee niin raivaussaha kuin moottorisahakin vaivattomasti bensoineen. Kun pitkä tarpiminen metsäpalstalle jää pois, sinne tulee mentyä paljon useammin tekemään metsän kannalta kaikkea hyvää.

    Riippumattomuus muista toimijoista edistää metsäaktiviteettia joskus vallan kivalla tavalla.

    Petri

    Kysymyksen asettelu on sinänsä mielenkiintoinen: nähdään vain kaksi päämerkkiä Stihl ja Husqvarna.

    Mutta unohdetaanko Dolmarin sinänsä laadukkaat tuotteet aivan syyttä? Totta on, että huoltoverkosto on harva. Mutta ehkä sen vian kestää jos itse tuote on kestävä ja varmatoiminen. Vai erehdynkö aivan totaalisesti?

    Petri

    Mettämiehen aloittama keskusteluketju on mielestäni ehkä tärkein aihe, mistä olen lukenut täällä Metsälehden palstalla.

    Miksikö?

    Monet keskusteluketjut ovat antaneet hyviä vinkkejä, miten metsää pitää kasvattaa.

    Mutta:
    Jos lopputuloksen syö lopulta vilpillisin keinoin puutavaran ostaja, erinomaisetkaan metsänkasvatuskeinot eivät auta jos ostaja huijaa minkä ehtiää.

    Tämä asia on niin arkaluonteinen, että siitä on tähän mennessä puhuttu kiertoilmauksin.

    Nyt ollaan mielestäni asioiden ytimessä: puutavaran ostajiin ja näiden palkkaamiin urakoitsijoihin (tai edes joissain tapauksissa metsänhoitoyhdistyksiin) ei voi luottaa. Tai sitten voi sokeasti luottaa, mutta taloudellisten menetysten myötä.

    Petri

    Maahantuojan sivuilla ei vielä ole tietoa mallista MS362CM. Saksan sivuilla moinen on komeillut jo pidemmän aikaa. Ilmeisesti ilmanputsari on mennyt uusiksi vanhaan 362:een verrattuna. Hyvä kontenderi Dolmar 6100:n kanssa.
    M-tronic taitaa tulla pikku hiljaa jokaiseen Stihlin sahaan.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 176)