Käyttäjän Petri kirjoittamat vastaukset
-
Määräaikaistilaajana en pysty edes tutustumaan tuohon metsäkortistoon, joten vaikea sanoa kannattaako sen takia siirtyä kestotilaajaksi.
Minusta paha puute on se, että kirjautumisen jälkeen ei näe suoraan niitä viestejä, jotka ovat uusia.
Kuvia ei voi keskusteluihin liittää, mikä on kuin muisto 1990-luvulta. Alkeellinen puute.
Sopia valmiiksi koodattuja tietokantaperusteisia keskustelufoorumi- pohjia on olemassa lukuisia. Minkä takia niitä ei ole käytetty, vaan on päädytty tähän nykyiseen ratkaisuun?
Paljon on vielä opittavaa…
Magnesium tabletit ovat todella hyvä lihaksistolle. Saa mm. Prismoista, esim. Magnesia- merkkiset ovat maultaankin hyviä (ei kannata ostaa apteekista, jossa maksavat paljon enemmän). Magnesium estää lihaksiston kipeytymista ja kramppeja. Ja toimii ihan oikeasti.
Ensimmäiseen juomalitraan metsässä sekoitan 2 poretablettia Ratiopharm nesteytys- purutablettia. Pitää veriarvot hyvänä alkurasituksessa ja äijä kestää. Samaa tavaraa käytetään sairaaloissa potilaille esim. mahataudin jälkeen kun kroppa on sekaisin.
Raportti, osa 2/2:
Alan oppilaitoksista paikalla koulutusta markkinoimassa oli mm. Hämeen Ammattikorkeakoulu. Taisivat mainita jostain avoimien ovien päivästäkin. Itä-Suomen yliopistokin oli edustettuna.
Metsäkustannukselta tuli ostettua 3 kirjaa. Rahaa meni yhteensä 20 euroa, joten ei paha.
Stihlin tuotteita oli esittelemässä maahantuoja Elfving Oy. Herra Laakso koulutti raivaussahojen ja moottorisahojen huollosta ansiokkaasti. Mainitsi, että on markkinoilla on eräs teräketjuöljy, mikä on niin ohutta, että moottorisahojen laipat, ketjut ja kärkipyörät kuluvat hetkessä pilalle. Ei maininnut nimeä. Stihlin raivaussahojen osalta hän suositteli, että käyttäjä putsaa aina säännöllisesti sylinterin rimat roskista. Tämä on tasan tarkkkaan eri kanta, mitä Stihlin ohjekirja mainitsee esim. FS 460 ja 490- mallien osalta. Ohjekirja suosittelee kopan avaamisen jättämistä Stihl- huolloille. Stihlin huoltokirjan höpinät voi siis jättää tältä osin omaan arvoonsa. Eli koppa vain auki ja omatoimista puhdistusta harjalla ja puulastalla.
Metsäkeskus esitteli uutta marraskuussa käyttöön otettavaa Metsään.fi- palvelua. Saataville tulee lentokoneesta kuvattu laser-aineisto tilan omistajan metsävarannoista. Hintaa palvelulle on 60 euroa per vuosi. Palvelu ei korvaa metsäsuunnitelmaa, mutta hyvin pienelle tilalle muuta ei käytännössä tarvita. Laser- keilaus ei taimikoiden osalta toimi hyvin, mutta varttuneesta puusta se arvioi puun pituuden ja paksuuden hyvinkin tarkasti.
Erittäin viehättävä metsätalousinsinööriksi juuri valmistuva neitonen opetti raivaussahatyöskentelyä. Pääpointti on kuulemma lantion ja jalkojen liikkeellä. ”Lantiosta kaikki lähtee”. Oli helppo uskoa. Aivan hirveästi neito ei raivaussahalla ollut käytännössä työskennellyt, koska eipä pitänyt leikatessa täyttä kaasua päällä. Ehkä arasteli ääntä. Mutta oppi meni perille: Lantio, lantio ja lantio. Siitä se liike lähtee.Raportti, osa 1/2:
Tulipahan käytyä. Lipun hinta 15 euroa ja parkki 7 euroa. Ihan kohtuullista hintapolitiikan suhteen.
Luentoja oli tarjolla eri aiheista ja toisaalta samaan aikaan saattoi olla hyvää juttua esim. moottorisahojen ja raivaussahojen parista, joten valintoja joutui tekemään. Ei siis pelkkää kaupallista hypeä vaan myös valistusta oli tarjolla.
Ferrari pienoistraktori tuli nähtyä. Hinta runsaat 15000 euroa, joten ei aivan halpa. Ferraria laitteessa ei ole kuin nimi. Mitään yhtäläisyyttä automerkki Ferrariin ei ole, joten ihmetyttääkin eikö nimeä ole jotenkin suojattu…? Maavara ei ole kummoinen. Laitteeseen maahantuoja myy kotimaisia peräkärryjä.
Husqvarnan osastolla Mr. Tuomas oli antamassa taas hyödyllistä tietoa mm. raivaussahojen ja moottorisahojen terien huollosta. Osastolta tuli kahmittua föliin opus nimeltä ”Moottorisahaopas – Opas moottorisahan turvalliseen ja tehokkaaseen käyttöön”. Hussella näitä oppaita on aivan mukavaan tyyliin. Täytyypä lukea.
Husqvarnan käyttöohjeitakin ja tulostettua näiden verkkosivulta. Elfving Oy:llä on Stihlin osalta siinä vielä opittavaa.Uittokalusto- niminen liike oli myös mukana. Heidän katalooginsa tuli napattua mukaan. Yli 300 sivua houkutuksia. Livenä tuli nähtyä Meindlin laadukkaat työjalkineet. Moiset olisivat varmasti ihan kivat.
Ponssen moto oli esillä. Ponsse julkisti just hiljattain uutisen lomautuksista, joten business ei kulje aivan tip top- tahtiin.
Mönkkäreistä esillä olivat Honda ja Artic Cat. Tulipahan huomattua, että jälkimmäisellä maavara on huomattavasti suurempi. Hondan laatu ja 4 vuoden takuuta ei voi kuitenkaan sivuuttaa.
Firma nimeltä Olenius muuten kauppasi Hondan mönkkäreiden lisäksi ruotsalaista kärryä mönkkärin perään. Nosturilla ja kaikilla hydrauliikkaherkuilla hintaa kärryllä oli noin 16000. Saa siinä aika monta rankaa kuljettaa metsästä, että homma kannattaa.
Raportti jatkuu toisessa viestissä 2000 merkin rajoitteen takia.
Muuten toiminut FS 490 parikymmentä tankillista melko mukavasti. Primer pumpun kupla minullakin jäi ala-asentoon. Toimii silti, mutta vaihdettava kait tuo osa on – takuuseen toivottavasti.