Käyttäjän Petri kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 176)
  • Petri

    Kiitti jees h-valta. Joo, koivu sopii maalaismaisemaan sen takia aika kivasti, että se on valkorunkoisena semmoinen kivanoloinen pihapuu. Kuusikin on kaunis, mutta väriltään turhan tumma.

    Hirviä valitettavasti on liikaa. Edelleen. Tulevat pihaan asti loikoilemaan ja torkahtelemaan. Taitavat olla aika harmittomia veikkoja. Toivottavasti eivät syö pihasta noita koivuntaimia jos niitä nyt jostain sattuisin löytämään.

    On muuten vähän huonoa tuo suhdetoiminta noilla tarhoilla/mhy:llä. Määrällisesti surkeistakin surkeimpaa ostotiedusteluun voisi vastata vaikka parilla sanalla: ”ei oo”.

    Petri

    Tuosta juurikäävän torjunta-aineesta, Rotstopista, löytyy muutama video tuolta:
    http://www.rotstop.fi/tuoteinfo/rotstop-videot/

    Luulisin, että nyt kun itse aion tuossa kesäaikaan tehdä raivaussahahommia, niin otan varman päälle ja hommaan tätä harmaaorvakkasienipohjaista torjunta-ainetta. Homma hidastuu ja tulee vaivalloisemmaksi, mutta eipähän jälkeläisten tarvitse sitten kirota isänsä tekemisiä.
    ;~)

    Edit: kumma foorumi kun tämä hajoittaa linkit laittamalla ylimääräisiä välejä URL-osoitteeseen: rotstop tulee siis sanana yhteen tässä linkissä, mutta tämä softa ei sitä tajua. Outoa….

    Edit 2: kokeillaas toimiiko tämä linkki ilman välejä:
    http://tinyurl.com/claxjkl

    Petri

    Kiitos, Miisu, puheenvuorostasi. Hyvä saada metsurinkin mielipide tähän asiaan.
    :~)

    Petri

    Juu, urea olisi hyvä aine kantojen käsittelyyn sikäli, että se kestänee säilytystä aika hyvin.

    Rotstopilla valmiin litkun käyttöaika on vain puolitoista vuorokautta ja se on harmilloisen vähän.

    Petri

    Kiitos kommentista, Taneli!
    Rotstop on ainakin yksi tuotemerkki juurikääpäsienen leviämisen estämiseksi. Se sisältää harmaaorvakkasienen itiöitä, mikä on juurikäävän luontainen vihollinen, eli tuote on biologisesti luonnollista tavaraa. Levitys on tehtävä viimeistään kolmen tunnin kuluttua kaadosta.

    Toinen tökötti on urea. Se estää juurikääpäsienen itiöiden kasvun kantoon. Ainakin Uittokaluston toimittamana vähimmäiserä on 1000 litran pakkauksissa (on siinä sitten levittämistä… :~)) ).

    Molemmat noista aineista voidaan värjätä, joten kannoista näkee hyvin mihin tuli tavaraa levitettyä ja mihin ei.
    Rotstopia saa pienissä pulloissa (50 gramman pullo sekoitetaan 50 litraan vettä). Rotstop sopii siten raivaussahamiehelle paremmin kuin tuo urea-vaihtoehto, mikä on selkeästi kaupallisen toimijan massatavaraa.

    Vesakontorjuntaa voi ymmärtääkseni harjoittaa esim. Roundupilla (vaikuttava aine glysofaatti). Se ei juurikääpää estä, mutta vesakot kylläkin. Se on melkoista myrkkyä, joten suojavarustukset pitää olla sen mukaiset (naamari, kumihanskat, peittävä vaatetus kaiken ihokontaktin osalta). Ei kannata käyttää jos ei ole ihan pakko.

    Petri

    Kiitos, Gla, kommentista!

    Tuo raivaussahan lisälaitteena käytetty letku-/pensseliyhdistelmä on ymmärtääkseni kehitetty lähinnä vesakontorjuntaan glysofaatin levittämiseen, mutta käypä siihen toki lahonestoaineetkin. Raivaussahasta vaan tulee entistä hankalakäyttöisempi ja kyllä siinä sutimista riittää hehtaaria kohti. On nimittäin sen verran paljon pientä kantoa. Veikkaan, että tuo letku jäisi aika monta johonkin oksan tynkään kiinni.

    Vaimo viitsisi ehkä yhden päivän tuota lahonestoainetta levitellä jollakin ruiskusysteemillä, mutta jo seuraavana päivänä olisi kiire mennä Lindexin tai Henkan&Maukan alusvaate-aleen.

    ;~)

    Että on tässä nyt pohtimista.

    Tuskin muuten metsurit pitää puolen vuoden kesätaukoa raivaussahahommissa, loppuisi meinaan leipä. Mutta silloin ei välttämättä raivaussahatakaan omia metsiä, joten huoli juurikäävästä ei ehkä nouse ihan heti pintaan.

    Petri

    Tuossa tuli mieleeni, että auttaisiko kesäaikaan raivaamisessa se, että jättäisi normaalia pidemmät kannot? Näin kanto ehtisi kuivua nopeammin kuin lahottajasieni ehtisi etenemään kannosta juuria kohti? Onko ihan pöljä idea?

    Sikäli minulla on tässä sellainen dilemma, että uuteena metsänomistajana pitäisi ehdottomasti raivata metsää kasvukuntoon, sillä se on sellainen pöpelikkö, mikä tukehtuu omaan tiheyteensä ja tällä tavalla sieltä ei takuuvarmasti kasva mitään ylöspäin kun mikään taimista ei saa valoa riittävästi.
    Toisaalta huoli juurikääpätartunnasta on se dilemman toinen puoli. Kummanko valitsen näistä pahoista vaihtoehdoista? Tässäpä näitä nyt pohdin.

    Petri

    Kiitos JMa! Hyvää infoa. Kiitos, että teit tämän yhteenvedon!

    Petri

    Olispa kiva nähdä tuo artikkeli! Silloin minulle ei vielä tullut Metsälehti.

    Petri

    Tästä aiheesta päätoimittaja Elisalle muuten annetaan tässä ja nyt juttuvinkki. Luulen, että asia kiinnostaisi monia.

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 176)