Käyttäjän Petkeles kirjoittamat vastaukset
-
Se kasvukilpailun voittaminen on monesti riippuvainen kasvupaikasta johon kyseinen puuyksilö on sattunut osumaan. Lisäksi kasvunopeus on esimerkiksi laatuun nähden heikommin periytyvää.
Sukua jatkavat usein yksilöt joiden ominaisuudet sopivat hyvin niiden elinympäristössä selviämiseen. Tämä siitä syystä että kyseisenlaiset yksilöt selviävät hengissä. Kyse on siis ensisijaisesti soveltuvuudesta ja sopeutumisesta yksittäisten absoluuttisesti aina eduksi olevien ominaisuuksien sijaan. Hyvää vappua siis!
Syytä ollakin kun uudistamiseen on sijoitettu raskaasti euroja joiden korko jää 3%:n tietämille.
Yhäkään kaikkea varallisuutta ei ole pakko pitää kiinni suuressa puustopääomassa.
Näin tyrin jatkuvan kasvatuksen heti alkuun:
1. Hakkaan täysin tasarakenteisen ja alikasvoksesta vapaan päätehakkuukypsyyden rajalla olevan kuusikon asentoon ppa 10 m2/ha.
2. Odotan että harvassa seisovista tukkipuista koostuvan alueen sukkessio alkaa muistuttaa avohakkuualuetta.
3. Katselen kun siemenpuuasentoon jääneet kuuset kaatuvat tai kuivuvat pystyyn.
4. Kerron kavereille että ”harsinta” ei voi koskaan eikä mitenkään onnistua.
5. Pyörittelen silmiä kun joku kertoo luontaisen taimettumiskyvyn huomioonottamisesta, olemassaolevan taimiaineksen hyödyntämisestä, metsän erirakenteisuuden huomioimisesta ja hakkuun jälkeisestä runkolukusarjasta suhteessa ppa:an.
Raivaus on ihan ok kestävyyskunnon ylläpitäjä jos sitä tekee tehokkaana työaikana 6h per päivä. Hapenottokykyä sillä ei ikävä kyllä hoideta koska kesähelteilläkin puuskutetaan aerobisen kynnyksen alapuolella. Esimerkiksi hiihtämällä pääsee huomattavasti kovempaan tikkiin.
Eräänlainen taito sekin että näkee jo paljaalla silmällä ketjun ominaisuudet.
Komppaan Peteä. Toisin kuin voisi luulla mti:n tehtävistä harva on sellainen että saa toteuttaa eräharrastusta tai nauttia yksinäisyydestä. Varsinkin metsäneuvojan tai metsäasiantuntijan nimikkeellä saa olla todella menevä seuraihminen.
Ihan hyvä että metsäalaa ja miksei muitakin katsotaan välillä boksin ulkopuolisen silmin. Harva meistä turvasaappaisiin syntyneistä kyseenalaisti esimerkiksi Metsäkeskuksen kaksoisroolia KEMERA tukien myöntäjänä ja parannushankkeiden toteuttajana. Sekin asia vietiin EU tasolle vasta ”ulkopuolisena” toimineen taholta.
On teilläki ongelmat 🙂