Käyttäjän Petkeles kirjoittamat vastaukset
-
” Vastaus kuuluu että ne vähenivät vähitellen, mutta kaikin osin eivät hävinneet kokonaan koska luonnonmetsien sirpaleita oli jäljellä. Jos jatkamme samalla tavoin, sukupuuttovelasta realisoituu loputkin”…
Nyt kuulostaa AJ vähän siltä, että ensimmäisten VMI:en aikaan elettiin jotain mystistä luonnon ja ihmisen tasapainotilaa. Monimuotoisuus ei ollut tuohon aikaan menossa yhtään mihinkään suuntaan. Ne spesialistilajit ja kumppanit olivat ihan tyytyväisiä sirpaloituneeseen ympäristöönsä. Aivan kuten nytkin. Tuossa sukupuuttovelan käsitteessä on vähän niin kuin sisään rakennettu se ajatus, että olet jo kuollut muttet vielä tiedä sitä.
Oliko sukupuuttovelkaa 20-luvulla? Miten ”jossain määrin” 20-luvulla luonnontilaisena säilynyt Etelä-Suomi tarkoittaa sitä, että lajikato on äskettäinen ilmiö?
Niin, oliko? Ja oliko silloin monimuotoisuuden kannalta vakaa tila vai heikentyvä tila? Papukaijamerkkiläiset apuva!
Totuus löytyy jonkun Tonyn Youtube-tililtä ja WordPressillä tehdyiltä sivuilta. Ja joo sieltä Rannantaikaa sivuilta.
Tässä metsälehteä lueskellessa tulee harmaa suojelu sanana tutuksi. Kanahaukan pesäjutussa tulee selvästi ilmi, että kyseessä on uhka joka tulee torjua. Joku tuossa ääneenkin lausuu, notta tottahan ne pesät mo käy hävittämässä, jos niistä haittaa koituu hakkuille.
Cee Eero foliojutut ojituseivaikuta piste pee tee ähvä
Tiukkaa settiä AJ. Tuolla pääsee sinne kellariin.
Päästöt on jääneet pieniksi jos on tehty vesiensuojelurakenteet. Ja jos ei ole tehty, niin nyt jälkikäteen kun tekee niin se riittää. ELY taas näytti olevan sitä mieltä, että jopa kiintoainesta (lue: shittiä) on lähtenyt liikkeelle.
Soon vaikiaa kun on lähes kaikesta eri mieltä kuin valtamedia ja keskiverto kansalainen. Ja vaktat löytyy vaihtoehtosivustoilta.
Tässäkin kiilusilmäinen mo ja liitännäiset ovat se heikko lenkki.
MTK on hyvin eri tavalla huolissaan lajitiedosta ja lahotiedosta. Mistä tämä kertoo? Sala liitto?