Käyttäjän Petkeles kirjoittamat vastaukset
-
Voit myös koklata auttasko säilyttää saha pystyssä eikä kyljellään. Lisäksi ketjuöppää ei tarvii täyttää korkkia myöten täyteen.
Ihan hyviä kaikki. Joskin nykyään sorrutaan liikaa sellaiseen ”Sirkka 64v hoitaa puolen hehtaarin metsäänsä vesurilla ja tekee haavanoksista unisieppareita” artikkelien tekemiseen.
Pehmeitä juttuja saa olla kunhan metsätaloudesta ja metsänomistuksesta ei ammattilehdissä tehdä mitään golfharrastusta!
Pohjois-Savossa on kuusikkomonokulttuuri, kiitos rehevien pohjien ja holtittomien sorkkaeläinten. Siihen lisätään pellonmetsitysalojen ja kaskimaiden ravinne-epätasapainon aiheuttama puuston alentunut vastustuskyky ja a vot, meillä on ainekset epidemiaan.
Eräs aspekti on sitten siinä, että metsänomistajan ja kansantalouden edut ovat jossain määrin ristiriidassa. MTK:n metsäpomo teki aiheesta ansiokkaan kirjoitelman Maaseudun Tulevaisuuteen.
KEMERA kannustaa maksimaaliseen puuntuotantoon, joka on jalostavan teollisuuden ja sitä kautta tulevan hyvinvoinnin etu. Metsänomistajan etu taasen on maksimaalinen rahantuotanto, joka ei aina ole sama asia maksimaalisen puuntuotannon kanssa. Metsärahastojen jatkuvan kasvatuksen hakkuut ja epämääräisempien liikemiestahojen harrastama uudistamisen laiminlyönti ovat tästä esimerkkejä.
Joissain on vikoja ja joissain käyttäjän virhe. Itse en jättäisi ostamatta sen takia että on sähkövehje.
Ja tosiaan nimenomaan raivaussahat tuntuvat olevan tautivapaita.
Näissä (Metsälehden)nettikeskusteluissa riitelevät aina ensisijaisesti ihmiset eivätkä asiat. Pakko päästä haukkumaan toisia tuilla eläviksi ja milloin miksikin tuhkamuniksi.
Logiikkaa jonka mukaan mielipide on tyhmä siksi että sen esittäjä on tyhmä…
Pääasiallisesti latvaläpimittaluokka ja pituus määrää lokeroinnin. Tukkien laatuluokkien tarkka erottelu linjastolla on melko turhaa kun lopputuote on kuitenkin lajiteltava, eikä mitään laatuluokkaa riitä yksinään pitemmän sarjan ajoon.
Tietysti varsinkin männyllä metsässä tiedostetusti tai tiedostamatta tehty jako ”tyvitukki, kuivaoksainen ja terveoksainen” määrää saatavat sahatavaran laatuluokat.
No menovarauksen voin hyväksyä verotuksen siirtoinstrumentiksi, mutta metsävähennys on yhäkin syntyneen kustannuksen verovähennysoikeus. Tällä hetkellä se on kuitenkin pienempi kuin puuston oikea hankintakustannus, jonka lisäksi metsävähennyksen käyttöä on vastoin mo:n etua ajallisesti pitkitetty juuri tuolla max 60% säännöllä.
Osakkeiden osingoista ja muista voitoista saa maksaa pääomaveroa, koska se ihan oikeasti on VOITTOA. Osakesalkusta harvemmin koituu vähennyskelpoisia menoja. Jos koituu, ne voi tietysti vähentää.
Tuossa välillä oli jonkun postaus siitä että juuri kukaan ei maksa täyttä veroprosenttia, koska tulot ovat niin pienet ja menojakin löytyy. En kehtaa edes tikulla koskea sellaiseen järkeilyyn :D.
Yrittäjävähennys taas on kaikilla yrittäjillä ja vastaa henkilöverotuksen automaattisesti saamaa tulonhankkimisvähennystä.
Joo, osakkeiden myyntivoiton pääomaverotus. Siihen asti mahdollisten tuloutuvien osinkojen verotus on yhtä löperöä kuin puun myyntituloista tehtävän metsävähennyksen veronalennus.
Summa summarum, veroja maksetaan kaikissa tuloveromuodoissa ja tulonlähteissä vasta kun tulot realisoituvat.
Muuta kysyttävää?
Tota, kait sulle on joku kertonu että metsävähennyspohja on verotuksellisesti yhtä kuin puuston hankintameno. Tuloveroa ei oo tarkotus maksaa kertaalleen maksetun omaisuuden myynnistä, ei osakkeissa eikä metsässä.