Käyttäjän Pete kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 998)
  • Pete

    Myyntitappiot, vaikka osakkeiden, voi vähentää muista pääomatuloista kuten vuokratuloista tai metsätaloudellen voitollisesta tuloksesta vain tappioiden syntymisvuonna. Siis sinä vuonna kun myyt osakkeet tappiolla. Metsätalouden verotettava tulo on nollilla tai miinuksella niin ei ole mitään mistä samana vuonna syntyvän myyntitappion voisi vähentää. Tämän jälkeen myyntitappiot voi vähentää vain myyntivoitoista seuraavan viiden vuoden ajan. Metsätalous ei tuota myyntivoittoja. Toki jos myy koko kiinteistön voitolla niin siinä sitä myyntivoittoa sitten kertyy.

    Pete

    Paljonko olet Jätkä kasvattanut taimia turveruukuissa? Puhutko vaan vai onko oikeaa kokemusta? Turveruukkujakin aikanaan kokeiltiin ja paperirullia yms myös. Lopputulos oli että metsäpuiden juuret eivät niissä kehittyneet luonnollisesti. Juuret eivät kasva turveruukusta läpi. Jos aivan oikeasti meinaa taimia kasvattaa niin kannattaa hankkia samanlaisia kennoja kuin oikeilla taimitarhoillakin on, on sitten edes jonkinmoinen onnsitumismahdollisuus.

    Pete

    Aivan käsittämätön tuo Jätkän halu lopettaa metsätalous Lapissa. Onko Jätkä lapissa edes kunnolla käynyt saati ollut? Lappi on aika iso paikka ja sinne sopii oikein maniosti kaikki se mitä siellä nykysinkin tehdään. Nuorien metsien kasvu yllättää jokaisen inventoinnin jälkeen ja metsätalouden operointi ei ole mitään tuhtaamista puolen hehtaarin metsissä. Rahaa tuottava turismi keskittyy rilluttelukeskuksiinja ne eivät paljoa tilaa vie. Pussikeiton keittelijöitä on lopulta vähän ja rahaakin heillä on vähän. Ja jo nykyisellään euroopan suurimmat kansallispuistot tarjoavat jo rannattoman luonnonmetsän patikointiin. Ja hui kauheaa, kaivoksetkin sopivat lappiin oikein hyvin.

    Pete

    Tais mennä Jätkältä Puuki ja Joovaini sekaisin.

    Samaa mieltä olen Jätkän kanssa tästä. Eihän tuo Jovainin esimerkki ole esimerkki jk:sta. Se kuulostaa paperilla hyvältä, mutta käytännön elämässä noita on vähemmän. Ainakaan omilla pohjilla yläharvennuksen (150motti/haa) jälkeen jäävät vähemmän järeät lisävaltapuut (100mottia/ha) eivät pysy pystyssä. Ja juurikääpä on näillä pohjilla jo valmiiksi, eli ei senkään puolesta houkuttele. Jossain Väli-Suomessa voi toimia paremmin, mutta vaatii varmastihyvää osaamista että tunnistaa tilanteen oikein.

    Pete

    <span style=”font-family: ’Arial’,sans-serif; font-size: 10pt;”><span style=”color: #000000;”>Se että tykkää liikkua luonnossa ja harrastaa vaikka hiihtoa ei ole tietenkään ollenkaan huono juttu, olennaista on kuitenkin, että viihtyy ihmisten parissa. Ei tästä haittaa ole rakennuspuolellakaan, mutta uskoisin sieltä löytyvän enemmän hommia joissa voi seurustella suurimman osan päivää tietojärjestelmien kanssa. Työmaapäälliköille on eritäin kova kysyntä. Se onkin sitten nykypäivänä Lapissakin aika kansainvälistä puuhaa. Jostain syystä näissä työmaapäällikön tehtävissä harvempi kovin pitkään ”kestää”. Rakennusalaa vaivaa tietysti myös kovat aikataulupaineet ja varmaan osaltaan sekin on johtanut huonoon kulttuuriin alalla. Huonosta rakentamisesta puhutaan nykyään paljon ja ei aivan syyttä. Vaatii tietynlaista luonnetta, että voi kirkkain silmin kiristää aikataulua vaikka tietää siitä seuraavan sutta ja sekundaa. No tämä on tietysti karkea yleistys…</span></span>

    Eli hae metsäpuolelle vaan jos se tuntuu itsellesi mieleisemmältä ratkaisulta.

    Pete

    Hae ihmeessä metsäalalle jos olet ulospäin suuntautunut, myynti- ja markkinointihenkinen ja haluat tavata ja tehdä töitä ihmisten kanssa. Jos nämä täsmää niin työllistymisesi ja myös menestys metsäalalla on täysin varmaa. Jos haluat ennemmin touhuilla itseksesi ja ihmisten seura ahdistaa niin hae raksainssiksi.

    Pete

    Antinpoika, täällä Salpauselän eteläpuolella erilaista ja mitä sattuu luontaista uudistamista on tehty paljon ja pitkään. Kokonaisia tiloja on hakattu kuusenhattaraharveikoiksi. Mäntyä ei kallioisillakaan alueilla paljoa näy. Antinpojan käsitys valvonnasta on väärä. Tai no valvontaa on ehkä tehty mutta siihen se on jäänyt. Karmeata jälkeä. Näihin sitten parsitaan jonkinmoinen energiaharvennus 30v hakkuun jälkeen.

    En hetkeäkään epäile etteikö nämäkin olisi sankkoja kuusikoita 100v kuluttua. Ja NNA on tietysti ääretön kun euroakaan ei ole investoitu. Olen kyllä ymmärtänyt vaurastumisen mahdollisuudet aivan väärin. Kaduttaa.

    RR leuhkii ostoksillaan tarpeettomasti. Ei kuulu varsinaisesti aiheeseen. Sorrun kuitenkin samaan itsekin. Pari pientä palstaa olen ostanut ja sitten myynyt saman vuoden aikana noin 2,5 kertaisella hinnalla. En kuitenkaan väitä että tämä olisi osoitus  neroudestani.

    Pete

    Siemen- ja suojuspuuhakkuut näillä itse tarkemmin seuraamillani männynmailla johtaa aina parhaimmillaan kuusettumiseen, mutta yleensä haapa ja hieskoivuvesakkoon. Ja sen alle tulee sitten se kuusi. Ei ole riittänyt pienet eikä suuret siemenpuut. Otos on tietysti pieni ja tuloksia ei hyväksyttäisi silvafennicaan eikä jk-oppikirjoihin. Julkilausumakin antoi siis turhan toiveikkaan ohjeen. Entiset isännät (=metsäherrojen rengit) seurasivat julkilausumaa ja tekivät puolisalaa poimintahakkuita. Lopputuloksena harvoja ja lahoja kasvunsa päättäneitä kirjanpainajan syöttömetsiä.

    Pete

    RR, yhteismetsäosuuksien hinnoista ei taida kattavaa tilastoa olla, mutta oma kokemukseni on, että niistä maksetaan erittäin kovia hintoja ainakin jos tarkastelee asiaa kulloinkin kaupan olevan yhteismetsän jakaman vuotuisen ylijäämän ja maksettujen kauppahintojen suhteen. Näyttää siltä, että ostajat tyytyvät jopa vain yhden prosentin tuottoon (vuotuinen ylijäämä / kauppahinta). Onko RR:llä näistä parempaa tietoa?

    Sen tiedän, että muutamat yhteismetsät ovat kyenneet nostamaan vuosittain jakamaansa ylijäämää merkittävästi lisäämällä  jaksollisen metsätalouden intensiteettiä (=harvennuksia ja investointeja) ja samaan aikaan tulevaisuuden hakkuumahdollisuudet vain lisääntyvät. Osa hakkuusuunnitteen noususta perustuu toki myös parempaan metsävaratietoon, viljelymetsätalous on tuottanut reippaasti paremmin kuin kasvumallit ovat ennustaneet.

    Pete

    Mitähän siitä tulisi jos taluttaisi anopin partner puutarhajyrsimen metsän puolelle? Terät täytynee ainakin modifioitiin ”vähemmän ottaviksi”. Hikeä ei säästyne kuokkalaikutukseen verrattuna, mutta työ tulisi koneellistettua?

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 998)