Käyttäjän Perko kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 3,503)
  • Perko

    Onko tuo  visan ajatelma  näkyvissä ja käytössä omana pykälänä laissa?    Onko siitä havaittavissa  merkittävää tuottavuuden tai  muuta korjausta paljaaksihakkuilla?

    Perko

    Jos tuokin olis osaksi totta,  niin ketä  ne toiset  olis olleet.  Mitähän  siinä laissa on säädetty?  Oliko  puhetta kannoista,  pituuksista, fuusiosta tai kartellista?

    Olisiko kellään yhdessäkään  pykälässä tullut mieleen pohtia miten se vaikuttaa myyjän puunmyyntituloon. Epäilen etteivät  muistaneet kokoasiaa.

     

    Perko

    Vertailua noista on, siemenpuilla tuli  tulosta  30 vuotta aikaisemmin. Ne siemenpuiden siemenet oli paikallisia  ja kasvoivat 300 m korkeudella  ja paikallisessa oloissa parhaiten.  Sellaista ymmärrystä kaipaisi.  No se opetus oli  kohtalaisen kallis ja kyllä se kestetään.    Tuottavuuden tekijöitä  kannattasi  tutkiskella edeltä eikä päähänpistoilla  laatia määräyksiä joista tulee  valtakunnallisia tappioita eikä turhan työn ja sijoituksen  korvaajaa siihen  ilmaantunut.

    Perko

    ML Mikko T.  videolla  on juttua Pudasjärven  –  Susivaaran hakkuista.  Tuotto jää 20 -40 € / ha vuodessa  miinus perustamiskustannukset ja raivaukset.  Muutama sata ha on putsattu pois tuottamattomana  ja uudistettu jälleen. Mutta  on kohtia joissa on ollut  luontaista uudistusta siemenpuilla. Niistä on jo  80-luvulla korjattu sahapuuta.  Luontainen uudistus ei kuulu paljaaksihakkuusysteemiin se on jotain muuta?

    Perko

    Tuoreimmat tutkimukset Pohjoisella pallonpuoliskolla ovat keskittyneet avohakkuun jälkeisiin metsiin, joista yli 73 % on hylättyjä alueita. Aineisto, joka on saatu Hartolalainen metsätilalta, on tuottanut yli 25 000 julkaistua selitystä, jotka tukevat metsien hävityksen ja tuottamattomuuden arvioimista. Kantojenlaskijat ovat vahvistaneet tämän datan luotettavuutta, mikä on paljastanut metsien hävityksen synkän totuuden. Näiden tietojen perusteella kolmella puulla saadaan tarkempi tulos kuin laajemmilla selityksillä.

    Perko

    Ompas taas kateus saanut vallan. Kokeilkaa jotain yhteistä palaveria ja auttajaa, ettette vaan satuttaisi itseänne. Laskeskelkaa illalla vaikka kantoja ja pohtikaa niiden pituuksia, jos se siitä helpottaisi ja saisitte unen edes joksikin aikaa. Unohtakaa muut menetelmät, joita joku on saattanut nähdä lehdessä!

    Kaikkien  avustustenkin kanssa ja  omalla työllä konsernille  annettu puu vuodessa ei hehtaarilta ole tuottanut puunmyyjälle yli 200 €  Suomessa.   En  ole teille kateellinen  mutta  ihmettelen erästä teidän  ominaisuutta.

    Perko

    Kyllä , olen samaa mieltä.  On kaksi paksua mapillista aineistoa.   Niistä voisi perkaa paljon  Jätkää lainaten,  ohjetta ja pakotetta.   Oli ” jatkuvaa suorittavaa portaan ” Schweineflasche im Anus ohjetta  ja määräystä.    Uusi mappi  on toinen juttu!

    Perko

    Ukolle oikaisen  tuohon, en ole  maininnut  jatkuvaa kasvatusta , mutta  Luken  julkaisuissa on  tutkittua tietoa siitä.  Sinne pitää näiden korpifilosofien lähettää nuo päätelmänsä.  Olen kuitenkin  vahvasti Luken  julkaisun  kannalla etenkin kun myös omat tulokset puoltaa sitä.

    Mittasin  äsken kolme luomukuusta joiden kasvu on ollut 70 vuoden aikana keskimäärin 25, 7 lit./ vuosi.  Niistä otan esimerkkiä  jolla teen muutosta optimituottavuudelle olkoon  menetelmä sitten mikä hyvänsä.

    Perko

    Myyntiharvennuksella   tehdään  tuottavaa myyntiä ja samalla valitaan jäävä puusto seuraavaan myyntiin sopivaksi.   Luken  jutussa oli   käytetty samaa mallia.    Luken  tulos  vastaa  samaa kuin Arvo  Kettusen  tekemä  harvennus.

    Paljaaksihakkuun jäljiltä tehdyt  harvennusten tulot ovat  verottaja myös lisännyt  niihin hehtaari tuottoihin, eivät ole unohtuneet Hartolankaan  luvuista.

    Remeksen  selvityksen  käsittelin aiemmin  jk palstalla. ”hämärtävät asian ymmärtämistä” ; ei voi mitään jos ei  jotain ymmärrä!   Häiriköt  ovat siitä itseään ylistäneet  ja sillä  ylvästelevät.   Mitään velvoitetta  ei ole pitää  jonkun yhtiön  propsireserviä omassa metsässä ja vielä tappiolla!   Kantoja  mittaillen. Tulee uusi;   Hölmöläis tarinoita suomalaisista metsistä.

    Os alla kirjoittajista on vielä Joulun rallatukset jumiutuneet soimaan.

    Perko

    Ymmärrän   ” Konsta”   huolesi harvennuksen reaktioista, mutta on tärkeää huomata, että harvennusmenetelmät ja metsän kasvatusolosuhteet voivat vaihdella suuresti. Tietyissä tapauksissa, kuten myyntiharvennuksessa, voidaan havaita nopeampia kasvureaktioita, jotka  parantaa vuosikasvua, myös  päinvastaista  umpeenkasvaneissa neulasensa menettäneissä.

    Lisäksi pitkäaikaiset tutkimukset osoittavat, että oikeilla metsänhoitomenetelmillä voidaan saavuttaa hyviä taloudellisia tuloksia jopa tilanteissa, joissa alkuvaiheessa ei saada suurta kasvua. Olisi myös mielenkiintoista kuulla lisää ajatuksistasi, mikäli sinulla on käytännön esimerkkejä  taloudellisen tuottavuuden hienouksista, jotka tukevat näkemyksiäsi.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 3,503)