Käyttäjän Perko kirjoittamat vastaukset
-
Oli äskettäin käsittelyssä niitä kuntakohtaisia verottajan antamia keskimääräisiä puunmyyntituloja per ha vuodessa, niitä meinasin. Otaksun niiden perustuvan suurimaksiosaksi jaksollisen kasvatuksen saavutuksiin. Niistäkin puuttuu ne evlut- perintö- pinta-alaverot! Kunnat oli näkyvissä ja niissä E-karjalan rajanpinta oli johdossa.
Perko 4.11.2024, 12:12Nimimerkki ” mehtäukko” kertoisit ensimmäisen oman saavutuksen joka on edes lähellä verottajan ilmoittaman tuottoa vuodessa, niitä voisimme vertailla. Mikä kumma vamma pakottaa jotta pitää räyhätä vieraista omaisuuksista?
Perko 3.11.2024, 20:35No mutta, nyt kerrotte jo itsestänne.
Perko 3.11.2024, 20:08Usko on vahvaa paljaalla metsänpohjalla nähdystä metsästä. Sillä pärjää! Suorittavan tulos tiedot ovat jääneet pitkälti kuviteltaviin raivausavustuksiin. Niin on , porukan vahva pimeys auttaa uskossa. Vastaavaa sitoutumista saa hakea, ehkä: ”Pienviljelijästä saarnamieheksi kutsumustaan seurannut Toivo Korpela levitti Tornion jokilaaksossa”. Siellä oli puuvispilää käytetty ja pullasutia tärkeissä paikoin.
Oli ne minun puustot nähtävissä kuvina mutta kun ei tullut ensimmäistäkään asiallista palautetta niin poistin teiltä haitan.
Perko 3.11.2024, 19:34Ukot kertovat kuvauksia jk metsän heikosta tilasta niin onko semmoinen nyt kirjoittajalla tiedossa? Mikäli ei ole näyttöä niin kertoisi ensimmäisen oman saavutuksen joka on edes saavuttanut verottajan ilmoittaman tuoton vuodessa.
Perko 3.11.2024, 09:17Mitään metsän tehotuotantoa tuskin on ollut vaan teho huijausta kun lopputulos on ollut paljaaksi huijattu metsän pohja. A J aivan oikein kertoi moneen kertaan maksetuista perintö- pinta-ala- ja pääomaveroista, niissä on se tehostus ollut joka demarihallituksella. Puheilla lietsottu kateus ”vihreästä kullasta” jota kaikin keinoin ja uhkauksin on hivuttamalla sosialisoitu yksityistä perutuslaillista omistusoikeutta murentaa säännöillä.
Perko 2.11.2024, 20:23Suomessa on 77 sähkön jakeluyhtiötä ja verkon omistajana ne toimivat alueellaan monopoliasemassa. Lähes kaikki taitaa olla nykyisin muutaman nurkanvaltaajan omistuksessa jotka eivä ole edes asiakas suhteessa yhtiöön. Alun pitäen useimmat sähköyhtiöt on perustettu sähkönkäyttäjien tarpeeseen ei osakkeen omistajalle osinkoa tuottamaan. Kumpaa nyt tavoitellaan kun on monopoli ja pitäisi palvella kahta kahta herraa? Monopolit pitää romuttaa, niin tehtiin puhelinjutussakin.
Perko 1.11.2024, 16:47Puukin vertailu tekstistäni neukku- tuotantoon on just päinvastoin. Neukut kasvatti massaa lisää jotta tuotantotavoitteet täyttyi ( jaksollinen metsänhoito), paistinpannulla ei lopuksi kestänyt kanamuna kun massaa lisättiin. Jk:n eri-ikäisten /kokoisten puiden valinnalla haetaan optimi tuottavuutta jotta vähimmällä sijoituksilla (massalla) syntyy parasta tulosta rahallisesti. Olen toistanut tuon täällä monta kertaa mutta olen niin hölmö etten siitä välitä.
Harsintahakkuut oli useimmiten ostajantekemiä leimikoita joissa ei välitetty tuottavuuden jatkuvuudesta. Tuskin oli myyjälläkään minkäänlaista käsitystä optimoinnista eikä ostaja ainakaan siihen puuttunut.
Perko 31.10.2024, 15:27” viime kesänä pisin kuusen vuosikasvu oli 105cm, ja vielä luonnontaimella.” Hyvin on paikallinen perimä hoitunut. Missä , ja kenellä on ollut kaikkein paras kasvu ?
Perko 31.10.2024, 12:52Puhuminen suhteessa metsäteollisuuden puutarveperusteisiin on monisyinen aihe, johon liittyy useita ekologisia ja taloudellisia näkökohtia. Syitä on, miksi 60 % metsäalueista, jotka ovat paljaaksihakkuilta tai tamppaamattomilta alueilta, ei ole käytettävissä sahatavaran tuotantoon. Paljaaksihakkuitten leviäminen vähentää biologista monimuotoisuutta ja voi johtaa maaperän eroosioon sekä vesistöjen rehevöitymiseen. Kun suuri osa metsistä hakataan kerralla, metsä ei ehdi palautua, mikä vaikuttaa ympäröivään teollisuuteen ja ekosysteemiin. Jatkuvan kasvatuksen menetelmä, jossa puustoa kerätään vähitellen, auttaa säilyttämään metsien ekologisen tasapainon.
Ekaluokan ukoille. Tamppaamattomat taimikot eivät ole puunkorjuun kannalta käytännöllisiä, koska ne sisältävät vielä nuoria puita, jotka eivät ole ehtineet riittävän suureksi. Nämä puut ovat tärkeitä metsän kasvun ja regeneroinnin kannalta, ja niiden kaataminen voi vaikuttaa metsän tulevaisuuteen ja sen kykyyn tuottaa puuta konserneille tulevaisuudessa.
Paljaaksihakkuut voivat alkuun tuottaa suuria määriä ns bulkkia, mutta ne eivät ole taloudellisesti kestäviä pitkällä aikavälillä ( 30 – 40 vuotta). Jatkuva kasvatus mahdollistaa tasaista puun saantia erilaisissa vaiheissa, mikä tuo taloudellista hyötyä metsänomistajille jatkuvasti. Tämä malli on taloudellisesti kannattavampi kuin kerralla suuren arvottoman puumäärän siivoaminen tuettuna työnä.
Pitkällä aikavälillä ja vankalla datalla saavutettu tuotanto- ja laadunoptimointi ovat avaintekijöitä. Korkealaatuinen puu, jota tarvitaan esimerkiksi sahateollisuudessa, kehittyy paremmin, kun puustoa hoidetaan jatkuvasti, eikä kaadeta kerralla.
–Jatkuvassa kasvatuksessa saadaan aikaiseksi eri-ikäistä puustoa, joka voi tarjota laajempia käyttömahdollisuuksia eri teollisuudenaloille. Tämä ei ainoastaan lisää puutuotteiden kirjoa, vaan myös parantaa metsän kykyä teollisuudelle sopeutua pitkäaikaiseen suunnitteluun.
Pelkästään paljaaksihakkuilta ja tamppaamattomasta taimikosta puun hakeminen ei ole kestävä tai järkevä tapa hoitaa tukkipulaa. Jatkuvan kasvatuksen malli tarjoaa ekologisia, taloudellisia ja laadullisia etuja, jotka tukevat kestävää metsätaloutta ja puutuotannon taloudellisen tulon koko metsäalalta. So it goes!