Käyttäjän Perko kirjoittamat vastaukset
-
Anneli J, teit niin monilutkaisen / vaiheisen kysymyksen on minulle todella hankala, ratkaise itse numeroarvoillasi saat niillä varmemman ja jopa itseäsi miellyttävän vastauksen niin kuin haluat % ja eurot. Miulle on nopeutetut eurot tärkeämmät kuin valtakunnalliset puumäärät tai konsernien tulokset tai niidenluku. ” jk-metsässä oleva puusto ei ole ilmaista” ; niin on sitä myydään parhaalla hinnalla eikä lahjoiteta riukuina.
Sahojen palot tekee tilaa uudelle älylliselle automatisoidulle tekniikalle ja Loits maksaa viulut! Jalostus toteutuu aiempaa edullisemmin josta on varaa maksaa hyvää hintaa laatupuunmyyjälle!
Perko 15.11.2024, 11:42Hyvä Mm kun hokasit! Selitä miten puunkorjuu tulee harvennuksilla toteuttaa parhaalla tavalla? On kai tietoa ja ossaat homman myös koneenkassa tehhä.
Perko 15.11.2024, 10:38Montako kertaa olette käyneet siellä aukossanne ennen loppuunmyyntiä rähkämässä niiden tukikillinkien toivossa? Loppuunmyynnin tuoton kun jaatte kaikille menneille vuosille joita olette siinä tampanneet sitä voitte nyt vertailla jk:n tulokseen niin jos menee yli tonnin ha se on hyvä ja lähes tasoissa jk:n kanssa . Verottaja ei ole löytänyt valtakunnasta mistään 70 vuoden kusetuksen ajalta sellaista myyjää aukon tekijöistä. Raahen tulokset oli jo kohonneet liki 50€ /ha /a.
Puuki on tehnyt valinnan ja myy liki 100 € motti , millä ajanee mutta hyvän kaupan teit ennätyksen kuitenkin. Hevosenkassa toiminta on mielekästä, seurallista ja se ei katsele huijatakseen aina ensimmäisenä. Siti tietää sijainnin eikä gps häirintä haittaa.
Serkkuni tekemät saalisennätykset aina lisääntyi iän myötä niin näyttää nuo heroilla tulokset muisti ja vuodet silaavan, tuo mieleen ne Muppet-show ukot päästelivät parvelta toskaa! Jatkaa, tämä on: MITEN AUKOLLA VOI RIKASTUA?
Perko 14.11.2024, 22:59Juu , kiitosta suosituksesta vaikka sen herjaksi ymmärrän. Osaamisen hakua ja opiskelua en aio hylätä. Itsellenikin voin niistä hehtaarikohtaisista vuosituottavuuksista myöntää kiitoksen opiskeluni perusteella huomattava muutos on tullut.
70 vuotta jatkunut Tolopaisen kuvaama manipulointi ja bonukset päälle on pimentänyt suuren määrän metsäväkeä. Eivätkä pääse irti tamppauksesta !
Perko 14.11.2024, 22:18On hyödyllistä ymmärtää, että metsäyritys ja puuntuotanto voivat hyötyä älykkäästä lähestymistavasta. Jos taidot eivät riitä vaativampiin tehtäviin, kuten autolautan ajamiseen tai polkupyörällä pysymiseen, on järkevämpää keskittyä asioihin, joissa voi todella menestyä.
Metsäyrityksessä kannattaa lähestyä asioita huolellisesti ja suunnitelmallisesti. Pelkkä raivaaminen ja työskentely ilman kunnollista tietoa voivat johtua virheistä, johtaa tappiolliseen tulokseen ja sen takia vähäiseen tuottoon. Sen sijaan kannattaa panostaa osaamisen kehittämiseen, jotta voi oppia tekemään tehokkaampaa ja tuottavampaa päätöstä alusta lähtien.
Perko 14.11.2024, 21:03Mie peesaan , tein samanlaisen jutun sinisellä traktorilla koukut perässä 50 vuotta sitten. Siitä on myyty jo muutamia tukkipuita. Ei ollut siemeniä kylvää niin jätin eteläpuolen petäjille tilaisuuden näyttää mistä pesee. Hyvätuli! Siitä voi nyt riimitellä jk mehän on sopivasti kuusenkasvua tullut sekaan.
Perko 14.11.2024, 09:04Ranen seuranta siitä 70 vuodeksi suunnitellun yrityksen loppuunmyynnistä; Puuki ja muutkin sanoo, mänty voi olla parempi vaihtoehto, erityisesti paremman kasvunsa ansiosta paksun kuntan äestykseen kylvöön. Siitä se jatkuvuus lähtee!
Perko 14.11.2024, 08:47Muistelen, että muutama aika sitten Tolopainen taisteli tuulimyllyjä vastaan kuin Miguel de Cervantesin veijariromaanissa Don Quijote. Nyt on Siperia opettanut, ja nuukuus ehkä perinnön haihtumista pelätessä on ajatus ojennut edullisen energian suosijaksi. Kirjoitin 70-luvulla luennon tuulenvoimasta ja mahdollisuuksista sekä maiseman muutoksista . Oli siinä jo silloin oivallus tehdä siivet puusta, kun oli Mosquito-sotakoneissa. Tuuli energian jätteet häipyy tuuleen eikä tarvitse haudata luolaan, hyvä niin! Oppiakin voi monella tapaa.
Ja kuten Tolopainenkin on oppinut: tuulimyllyt voivat olla hurjimpia vihollisia, mutta samalla ne ovat myös inerttejä energian lähteitä. Ehkä meidän kaikkien tulisi muistaa, että vaikka tuuli puhaltaisi välillä vastoin, se voi silti viedä meidät kohti fiksua energiatulevaisuutta – tai ainakin tuoda meille hyvät naurut, kun yritämme hullunkurisilla leijoilla kaapata tuulten voimaa!
Perko 13.11.2024, 19:50Anton C.. : n vuosien takaa : ”Uusrahvaanomaisesti: holtittomat sorkkaeläinlaiduntajat (ylipäävisiirinään metsästystalousministeri leppä) ovat se kapellimestari, jonka tahtipuikon mukaan mikkomme MTK:ssa pomppii.”
Nuo edelliset haitat ei vaan ota häipyäkseen miten tulee silloin toimia?
Perko 13.11.2024, 18:44Puuki , vastaan myöhemin,, Nonniin piti terästäytyä asiaan.
Olet oikeassa siinä, että männyn uudistuminen ja kasvu riippuvat monista olosuhteista. Männyn (Pinus sylvestris) kasvupaikkavaatimukset ovat erityiset, ja sen onnistunut uudistaminen edellyttää, että metsänhoito ja metsän rakenne ovat kunnossa kun tuotanto on samanaikaista.
Sopiva tiheys on tärkeä, koska liian tiheässä metsikössä puut kilpailevat elämästään valosta, vedestä ja ravinteista, mikä tietysti heikentää kasvua. Toisaalta liian harva metsikkö voi altistaa puut tuulivahingoille ja liikaa leviävälle aluskasvillisuudelle horsmat sun muut haitat , joka voi varjostaa nuoria puita.
Mänty hyötyy myös oikeanlaisista naapuripuista. Jos mänty kasvaa alueella, jossa on muita puita, kuten kuusta (Picea abies) tai lehtipuita, niiden vaikutus voi olla sekä positiivinen että negatiivinen riippuen kilpailutilanteesta ja maan laadusta.
Kun kohteena on kuivahkoista kankaista, kuusi menestyy usein hyvin alikasvoksena, mutta kuten mainitsit, mänty voi olla parempi vaihtoehto, erityisesti paremman kasvunsa ansiosta. Männyt ovat erityisen hyvin sopeutuneita vaihtuviin sääolosuhteisiin ja voivat kestää kuivuutta paremmin kuin monet muut puulajit. Otin tänään kuvia kangaspuuston kakkaroista, niistä myöhemmin.
Yhteenvetona , että oikeanlaiset olosuhteet, tiheys ja puulajivalinnat ovat kaikki kriittisiä tekijöitä mäntyjen ja kuusten onnistuneessa kasvussa ja uudistumisessa. On tärkeää ymmärtää paikalliset olosuhteet ja tehdä suunnitelma vuosien päähän, joka tukee samalla kestävää metsäntuottavuutta. Puukilla ja monella muullakin uskon olevan kokemustenkin kautta kertynyt vahvaa tietämystä monenlaisesta petäjämehästä.