Käyttäjän Perko kirjoittamat vastaukset
-
Lainaan mainiota tekstiä.
Taviokuurna 7.7.-20 16:02 Energ.ph kirjoituksessa oli juttu:
Tornatorin asiantuntijan esitys, jossa hän totesi nuoren metsän energiapuuharvennuksen merkiksi epäonnistumisesta puun tuottamisen työketjussa.
Korjuun laatua koskevat selvitykset kertovat kehnosta työnlaadusta; kolhuja, painaumia, harventamattomia ryppäitä jne. Ja pahimmillaan hankitaan laho jäävään puustoon, kun se seitsemän sortin giljotiiniviritelmillä kaadetaan puu.
Tässä menee kemera -touhukin lujaa metsään, tuetaan huonojen tukkipuustojen tuotantoa verovaroin.
Katselin noita kuvia pöheiköistänne vertaillen omiin kuviini niin sääliksi kävi oottajaa unelmametsästä. Noistako potkaistaan tukkimetsät sahoille virolaisilla ja ukrainaisilla ”kausimetsureilla” joita epäillään alipakatuiksi myös . Aukkoihin istutetut + 30% huipputaimet ja työtä muokkaukset kantojen poistot kaikkine muine menoineen on tosi laajakantoinen juttu ja ne hiilinielut voi jo unohtaa.
Perko 7.7.2020, 09:41Koivut kasvaa kuusen kanssa symbioosissa ja vaihtavat syksyllä ja keväällä kasvunaineksia kai molemmat hyötyvät siitä.
Timppa älä hellitä jos siellä Lukessa tutkijat eivät ole edes minun veroisia niin paina päälle vaan.
Perko 6.7.2020, 10:00Timpalle kiitos luottamuksesta. Huomasin, että on muillakin ( Jätkä ja Visakallo ) ongelma määrittää metsänsä kasvusta sen tuotto kasvunaikana. Todella jos kaltaisesi insinöörit ovat tutkimassa, soita hetimmiten Lukeen ja vaadi muutos. Lähdetään yhdessä hoitamaan homma. Muutos pitää aloittaa ylimmästä mm ministeristä ja sieltä siivota himmelit ja uutta verta hihnalle kuin sirkkelisahalla.
Perko 5.7.2020, 13:16Jätkä, kiitti kysymyksestäsi. Perehdyppä syvällisemmin arvokasvuun ja millainen sen tuottokäyrä on erikasvuvaiheissa ja puunhinnoilla. Kuitenkin olisin mielissäni jos vaivautuisit vierailulle. Näin käy todeksi olettamukseni , että tieteellä on vielä tilaa metsien miehille.
Kerro jos arvokasvu ei selkeydy niin yritä etsiä linkin josta se selviää.
Löytyi ;https://arvometsa.fi/blogi/kannattavan-metsatalouden-lyhyt-oppimaara
Perko 5.7.2020, 12:49Yhelle 19 cm puulle tulee arvokasvua 14% kun sen sädekasvu on 3mm/vuosi.
Perko 5.7.2020, 12:43Puuki otappa aika mukaan tuohon algoritmiisi ja aja ohjelma läpi seuraavat 30 v. paljonko on saldo ja mitä on metsillä eroa?
Oletetaan ettei sotaa, tulta tai muutakaan romahdusta oo ollut. Jk:n hakkuita on ollut kaksikertaa ja jäljellä on 30 vuotias nuori metsä jossa on about 100 23cm puuta ja riittävästi siemenpuita.
Perko 5.7.2020, 12:17Arvokasvulla jättöpuille tulee 14% vuosituottoa ja se on parasta metsän tuloa koko kierrossa.
Perko 5.7.2020, 12:12Olen seurannat koealojani mitaten viis vuotta omallapuolella vain. Puuki, no worries. Sitä pelättyä taantumaa ei tullut. Näyttää, että kerkiän muutaman vuoden aikana myydä tukkia lähes kaikista näistä systeemin uudistetuista metsistä. Jatkan seuraaviin kohteisiin samaa eikä tehdä alaharvennuksia.
Sopii linnut lentämään ja mustuikat kasvamaan.
Perko 5.7.2020, 11:50Olen nähnyt, että rinnamitalla 18- 19 cm pikkutukit kerkiää kasvaa 25cm :in näissä lämpimissä ja tietysti ne muistuttamasi siemenpuut (mänty) tulee olla ja säilyttää jotta ei kylvökset jää tekemättä. Kuusta pukkaa liikaakin. Olen huomannut puheista senkin, ettei tuo yli 3mm sädekasvu ole kovin yleistä edes E-Fin. Suunnittelin , yli 25 cm kuuset ovat riski ja siksi ne on parempi laittaa pinoon kuin jättää porattavaksi.
On tässä vielä oppimista ja ”karttaharjoituksia” pitää tehdä herkeämättä.
Perko 5.7.2020, 11:09Kemeralla korjailtiin aempien määräysten virheitä ja narrataan edelleen korjaamaa raivaussahalla epäonnistuneen koulutuksen ja tiedon jälkijä.
Lisäksi, kemera on tukea metsäteollisuudelle, että sille syötetään sopivasti halpaa puuta. mo ei hyödy eikä metsän tuotto parane kemeralla vain valtion rahat siirtyy tyrhaan työhön. Kokonaishyvinvointi laskee!