Käyttäjän Perko kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 3,211 - 3,220 (kaikkiaan 3,510)
  • Perko

    Näemme että on yhteinen huoli juuristovaurioista. Mitä pitäis tehdä?  Naapurini möi pylväitä ja sahatukkia niin ajelivat kumipyörillä ilman rautoja. Jäljelle jäi esimerkillinen  nuori metsä ja muutamia ikihonkia. Paikka on tosin tasainen eikä upottanut.   Piikiketjut ei juuri paranna asiaa,  kuusen juuret ovat pinnassa ja laajalla.  Tukkisavotassa  8- 15 v  syklissä lieventävänä on kohtalainen  tili verraten ensiharvennuksiin joista seuraavat vävyt vasta korjaa saldoa jos on mitä jäänyt.  Silloin mehtäukot myös saattavat olla jo hiilihankoineen toisella tähdellä lämmittelemässä.

    Perko

    Tasamittaisen taimikon käsittelyssä 16 m:n mittaan kasvanet puut  telan kulmaraudat rouhii  juuristoa ajourilla.  Pari korjuukertaa (4x ajoa)  aiheuttaa tyvilahoa 1/17 osalle puista, enemmän ajouran reunoissa olevissa puissa vaurioita jopa joka 1/2 .    On turhauttavaa  kun ne jalostetut puut  tuhotaan  jo ennen hakkuuta , häviää se jalostushyödyn uni viimeistään  siihen.   Teollisuuden tarpeita  palvelevassa korjuun menettelyssä haitta kohdistu vain mo:n tuloon, jotta homma voi jatkua surutta.   Aiemmin oli pystykaupan pykälä; myyjä on vuokrannut merkityn alueen  puunostajan käyttöön, on kai vieläkin.   Sama millaisella vierulla  ruhjoo  metsää.  Korjuukoneitten kehityksessä ja  parantamiselle selvä nieluauki johon mo:n pitää osallistua.

    Perko

    A.J.   Onpa hyvä kysymys.  Tuota vois lähestyä matemaattisella ratkaisulla jossa etsitään parasta mallia  ja sen tavoite olisi tiedossa.  Siitä vaan kaikki ratkaisemaan.

    Perko

    Itsenäisille metsänomistajille hyvää Suomen  Itsenäisyyspäivää!

    ”Perko”

    Perko

    A.J. Juu, oli joskus liekeissä täälläkin,  niistäkin on kokemusta. Tuo kuusikon laho on tosi salakavala.  Katsoin Lukella siitä tilastoja ja syytä .

    ”Suurimpana tyvilahon runsauteen vaikuttavana tekijänä on kuitenkin ihmisen toiminta metsässä. Jos lahon leviämisen vaara otetaan huomioon metsän käsittelyssä ja sovelletaan käytettävissä olevia keinoja lahon torjumiseksi, lahovikaisuus saadaan pidetyksi alhaisena. Varomaton toiminta tulee näkyviin kuusikon pahana lahovikaisuutena vuosien ja vuosikymmenten perästä.”

    Havaintoni ovat yli 40 vuotiaista kuusikoista joita on rassattu joskus kuin on käsketty. Nyt  sen tiedän niin osaan varoa.

    Perko

     

    Metsä ei ole minulle HARRASTUS!

    ”juurikäävän leviäminen johtuis vain tasaikäisten harvennusten tekemisestä ja viljelymetsistä.”    Tuo ongelma on  havaintoni ja oman aineiston varassa ehkä jossain on sille  saatavissa varmennus miten asia on.  Tutkimalla ensin  ohjeistuksen vaikutuksen  puihin. Toiseksi onko  pitkään jatkuneella  manipuloinnilla ollut vaikutusta muuhun.    Vertailu tiedostoja on saatavissa Erich Honecker, Nicolae Ceausescu, jäämistöt.    Suunnitelmat ja seuranta verkostot  olivat Erkala  ja Nikolla  esimerkilliset, koulutuskin oli hairahtuneille reilun pituinen.   Työ oli  arvostettu vaikka siitä ei palkkaa maksettu.

    Perko

    Puukin onnistuneet aukot kestävät hyvin myrskyt ja  muutkin vitsaukset eihän sillä ole mitä kaatua.  En ole kerennyt näkemään ainuttakaan monikerroksisen metsän tuhoa kuuteen vuoteen.   Äskettäin Asta ja Veera myrskyt silitti kaikki nuoret- sekä vanhat metsät tieltään samanlailla mutta ei aukkojen kynnöksiä.  Olet Puuki   oikeassa! sinulta  ja  insinööriltä tulee menneisyyden  totuus.     Yritän hylätä   totuutesi  ja nauttia  saduistani,  niin ja jatkuvasta  rahantulosta.

    Perko

    Puukilla vallan mainio huomio.  Puuttui suhina ja lintujen laulut!

    ” niin tuulessa huojuvat puut vahvistaa ensin juuristoaan ja sitten tyveään pysyäkseen pystyssä.    Siksi puun muotokasvu muuttuu eikä kasvutaulukosta tms. saatavat kokonaismottimäärät eikä  tukki/kuitupuu- osuudet pidä välttämättä    paikkaansa.”

    Monikerroksisen sekametsän tilanne on sellainen. Siellä on tarkoituskin olla jatkuvasti puita ja sen kasvu tai huojunta on suht tasaista tuottavuutta  ja huipussaan yli kolminkertainen verraten  aukoissa kasvaviin vatukoihin.  50 vuotta odotus voi koitua kohtalokkaaksi odottajalle.  Jk:n metsästä   15 vuoden välein  viimeistään myydään tukkia ja metsä huojuu senkin jälkeen.

    Perko

    Iso joulukuusi on ihan riittävä. Jotain lohduttavaa  metsästä!  tuossa sen näkee kun on koulutettu ihminen se tietää.

    ”Kuusi on tuttuun tapaan lähes 20 metriä korkea sekä tuuhea ja sopusuhtainen. Sen rungon halkaisija on reilun metrin korkeudessa 65 senttiä ja latvusta koristavat sadat kävyt. Staran työnjohtajan Ilkka Kekon mukaan vielä korkeampi puu olisi hankala kuljettaa ja pienempi taas ei näyttäisi miltään suurella torilla.

     

    Perko

    Mitäs Timppa meinasit  tehdä niistä näreistäsi 50 vuoden kuluttua?

Esillä 10 vastausta, 3,211 - 3,220 (kaikkiaan 3,510)