Käyttäjän Perko kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 301 - 310 (kaikkiaan 3,512)
  • Perko

    Alueurakat ovat julkisesti haettavia, vaikka ei metsähommiin kuulu.  Ranskalainen ajattaa  ”kellariporukalla”  ja jälki on sen mukainen.    Vahvasti  kartelliin viittaa julkaistu pystykaupan  tukinhintaa alempi jossa on  työkustannus , tosin se on  humpuukki  hinnoittelua johon ei tule päätyä  ja  sillä on jokin  muu tavoita.

    Puunmyyjät haluaisivat tietää, miten korjuuhinta vaikuttaa heidän tuloihinsa, ja tässä saattaa olla argumentteja korjuukustannusten läpinäkyvyyden lisäämiseksi voisi kohentaa myös palveluyhtiön imagoa ja tulojakin , eihän sen pitäisi  olla haitaksi jos pelissä ei ole vilppiä.

    Jatkossa voisi olla hyödyllistä keskustella alan toimijoiden, kuten metsänomistajien ja hakkuuyhtiöiden, kanssa siitä, miten korjuuhintoja voitaisiin paremmin avata ja paljastaa ilman, että kilpailutilanne kärsisi. Tämä voisi toteutua esimerkiksi standardoimalla raportointikäytäntöjä tai luomalla yhteistyöfoorumeita, joissa jaettaisiin tietoa ja parhaita käytäntöjä.  Jos  myh saisi  jotain hyödyllistä  tehtävää.

    Perko

    Noista  hakkuuhintojen häivytyksestä pois  todellisista hakkuun tuloksesta ovat todennäköisisesti perua kartellista ja sitä tukee  hankintahinnan julkaisu  yhteisesti on alempi kuin pystyhinta.   Outoa ettei kilpailuvirasto puutu tuohon.

    Korjuusopimukset solmitaan usein erikseen ja ne voivat vaihdella huomattavasti riippuen metsän sijainnista, korjuumenetelmistä ja muista olosuhteista. Tämä tekee niiden vertailusta ja yksinkertaisesta julkistamisesta vaikeaa mutta ei mahdotonta  koska tuo  hankintahinta on varmana esillä.

    Perko

    Missä on  tieto mihin jk kasvatus on käytettävissä, onko joku ” aukkojen pelastusporukka” jälleen päätöstä tekemässä?

    Perko

    Palstalla ovat  hakkuunkin ammattilaiset  niin  odottaisin  jonkun  yrityksen tarjoavan  hankintahakkuuseen tarjousta.

    Puunmyyntihinta ja korjuuhinta ovat kaksi tärkeää tekijää metsätulossa, mutta niiden läpinäkyvyys ja julkinen raportointi vaihtelevat. Puunmyyntihintaa käsitellään julkisesti, kun taas korjuuhinta saattaa olla vähemmän näkyvillä tai on peitetty. Tämä voi johtua useista syistä.

    Kilpailulainsäädäntö: Hintatietojen, kuten korjuuhintojen, julkistaminen voi aiheuttaa ongelmia kilpailun kannalta, sillä se saattaa vaikuttaa markkinoiden toimintaan. Hakkuuyhtiöt saattavat haluta pitää korjuukustannuksensa salassa, jotta kilpailutilanne ei heikkene tai sitä ei haluta, vai  yhtiön kautta kuppaus on heille yhteinen etu.

    Perko

    Yleiset- neuvot ja – kulkumiehet  eivät  tähän asti ole hyvyyttään paljaaksi jättäneet metsää   metsänomistajan parhaaksi, päälle työt ja vaivat.  Omassa  metsässään  omistajan pitää  olla  jämäkkänä päättämässä  siihen on muiden toimijoiden tyytyminen.  Se on sääntö numero yksi!

    Perko

    Niinpä, jos myrskyt jatkuu ?  Tuulimyllyille  raivautuu (aliskuusi noin  2€ )  vapaata tilaa,  energian myyntiin  tarvitsee lisää reilusti plantaaseja. Pellon vuokraus aurinkokeräimille todennäköisesti  tuottaa monikertaisesti paremmin kuin  kaura business!  Taitaa olla vähemmän kyntämistä.

    Perko

    Näinkö on ukko  syrjäytetty siitäkin opista. Menneen agendan  lunkku-housut kuitenkin ymmärsit ennen käyttää.

    Perko

    Puun myyntiin on jo valmista dataa  metsän puustosta ja  analysoitu, tekoäly voi auttaa laatimaan hakkuuseen ehtoja, jotka optimoivat kaupanteon. Tekoäly voi simuloida markkinatoimintaa ja antaa tietoa siitä, milloin ja miten puut kannattaa myydä parhaimman hinnan saavuttamiseksi.

    Jatkuvan kasvatuksen optimoidun hakkuohjeen luominen on mahdollista tekoälyn avulla.   Tekoäly voi kehittää suosituksia, jotka ottavat huomioon metsän pitkäaikaisen optimoinnin, biologisen monimuotoisuuden sekä taloudelliset näkökohdat. Tämä  auttaa metsänomistajia ja -toteuttajia tekemään tietoon perustuvia päätöksiä, jotka tukevat sekä taloudellista että ekologista kestävyyttä.

    Kunnon sotamies  Švejkiä lainaten ;kunhan  sota on ohi niin  joutaa algoritmin tekijät metsänsuunnitteluun,”    Silloin lennokit  ja   tekoäly voi merkittävästi parantaa hakkuuprosessien tehokkuutta, tuottavuutta ja kestävyyttä, mikä tekee siitä arvokkaan työkalun puunmyynnissä.

    Perko

    Laaja tiedonmäärä koko työhön liittyvistä  asioista ei ole haitaksi, etenkään vieraassa  yrityksessä  vuosikymmenten tuloksenteossa.   Todella  pitäis olla  varma tehtävässä ettei synny tuhoja.   Jälkien parsintaan  ;  ” niillä on niin  kiire ettei jouva  konetta laskemaa  lavetilta”,  selitti puunostaja.  jos on tekijällä niin hommat  antaa ajaa ohi vaan.   Vaara piilee  syvällä kauppasopimuksessa   jota on tuhon jälkeen mahdoton korjata.   Se koulutus kuuluu  toiseen  kurssiin!

    Tunnen muutaman   urakoitsijan  niin keskustelussa ilmenee, että heiltäkin  puuttuu  laaja tietämys erilaisen  puuston tuottavuudesta.      Silloin  pittää olla nauhoitus  joka puussa jos m- kuskikin on samaa lajia!     Miten  m-motokuski   vastaisi  opetus ohjelmankohtiin, jääkö joku punaiselle ?   Koivuvastan teko on vanha juttu ja saksalaiset maksajat oli jo valmiina ostamaan.

     

    Perko

    M m ”Olen tässä kohta lähdössä ottamaan näyttökoetta yhdeltä kokelaalta.”  Niin tuo perusteella  opetustarkastaja.

    Tiedän ettei täältä  nämä kehotukset juuri etene,  näytän vanhasta läksystä muokatun  opetus ohjelman.  Kysyin  asiantuntijaltakin tähän neuvoja.

    Hakkuukoneilla opetuksen ja opettajien toimintatapojen parantamiseksi, erityisesti peitteisen metsän jatkuvakasvatuksessa, voidaan ottaa huomioon useita keskeisiä tekijöitä:
    1. Koulutuksen sisältö
    – **Monimuotoisuus ja monikäyttöisyys**: Koulutuksessa tulisi painottaa erilaisia hakkutapoja ja niiden soveltamista eri metsänhoitotilanteissa.
    – **Taloudellinen analyysi**: Opetuksessa voitaisiin käyttää esimerkkejä, joissa vertaillaan eri hakkutapoihin liittyviä taloudellisia hyötyjä ja kustannuksia.
    – **Käytännön harjoitukset**: Opetuksen tulisi sisältää käytännön simulaatioita tai harjoituksia, jotka simuloivat peitteisen metsän jatkuvakasvatusta.

    2. Teknologian hyödyntäminen
    – **Simulaattorit**: Käyttämällä hakkuukonesimulaattoreita, oppijat voivat harjoitella erilaisia hakkutapoja ilman riskiä metsänvahinkoja.
    – **Datan keruu ja analyysi**: Opetuksessa voitaisiin hyödyntää reaaliaikaisia tietoja ja analyysejä hakkuuhinnoista ja taloudellisista tuloksista. Moton prosessori laskisi sen hakatuista ja kasvuun jäävästä puustosta.

    3. Yhteistyö metsänomistajien kanssa
    – **Käytännön kokemukset**: Opetuksessa voitaisiin käyttää metsänomistajien jakamia kokemuksia ja käytännön esimerkkejä hakkutavoista ja niiden taloudellisuudesta. Varmennettuja tutkimuksia hyödyntäen.
    – **Verkostoituminen**: Rakentamalla yhteistyöverkosto metsänomistajien ja opettajien välille voidaan parantaa opetuksen relevanssia.

    4. Palaute ja kehitys
    – **Jatkuva palaute*feedback*: Opetuksesta saatu palaute tulisi kerätä ja analysoida säännöllisesti, jotta opetusta voidaan kehittää.
    – **Päivitetyt oppimistavoitteet**: Oppimistavoitteiden tulisi muuttua metsätalouden ja yleisten taloudellisten trendien mukana. Osattava päätellä taloudellinen tuottavuus puun koon mukaan siitä päätellä hehtaarituottavuus.

    5. Kestävä kehitys ja ympäristötietoisuus
    – **Ekologiset näkökohdat**: Koulutuksessa olisi tärkeää kertoa myös ekologisista näkökohdista, jotka vaikuttavat metsänomistajien taloudellisiin päätöksiin.

    Implementoimalla näitä parannuksia koulutukseen voidaan edistää metsänomistajien taloudellista tuottavuutta ja varmistaa, että he saavat nykyaikaista ja käytännönläheistä tietoa hakkutavoista sekä metsänhoidosta.

    Miltäs  tämä tuntuu?

Esillä 10 vastausta, 301 - 310 (kaikkiaan 3,512)