Käyttäjän Perko kirjoittamat vastaukset
-
Metsän paljaaksihakkuun pysähtyneisyys pittää ottaa opiksi.
Metsän aukot symboloivat myös mahdollisuuksia, mutta samalla ne voivat edustaa pysähtyneisyyttä ja muutoksen pelkoa (vertaa cccp ,p-korea ) . Perinteisesti puuston aukot ovat olleet hetkiä, jolloin luonnon kiertoa pysähtyy, ja ne vaativat erityistä huomiota ja osaamista. Samoin koulutuksessa on riski, että vanhat opetusmetodit ja -sisällöt jäävät pysähtyneiksi, eivätkä vastaa nykyajan tarpeita tai tulevaisuuden haasteita. Nykyisessä liiketoimintaympäristössä yritykset, kuten Google, etsivät jatkuvasti uusia keinoja ja innovaatioita – paikka, jossa ennakoitua tietoa on saatavilla ja jatkuvuus on nähtävissä, on elintärkeä.
Aukon käyttö vs. jatkuvakasvatus -kysymyksessä voimme miettiä, kuinka voimme hyödyntää metsän aukkoja tehokkaasti; voimme tehdä niin, että opimme myös niistä hetkistä, jolloin asiat pysähtyvät. Onko meidän syytä ”lainailla” vanhaa tietoa, vai voimmeko kehittää uusia, jatkuvasti kasvavia käytäntöjä, jotka tukevat meitä uusien haasteiden kohtaamisessa?
Perko 29.11.2024, 08:04Omassa metsässä puunmyynnin väliajat ei ole nykyisin ulkopuolisten ohjauksessa, omistaja saa itse päättää senkin. Asiaan ei liity mitään vilppiä eikä valhetta vaikka käy kauppaa useankertavuodessa. Myyntiä pitäisi oppia edistämään koska siitä paljon riippuu yrityksen varallisuus. Vaikuttaa olevan monelle metsäyrittäjälle outoasia.
Perko 28.11.2024, 17:45A J , on kyseessä loppuunmyynti ennen avovaihetta niin pittää kannustaa ken niitä avustaa ja kustantaa!
PS. 18:28 Niitä ohjeita on miulle tullut joka sivulta pyytämättä , niin on ystävällistä väkeä. — Nostokoukulle , sensuuri on jk -sivua raivannut isolla terällä olis muuten tupla. Sivulla on käynyt 129 asiantutijaa kirjoittamassa! Olis mukava tietää counter: sta montako eri lukijaa on .
Hei Raivooja,
Toivon, että sinulla on ollut hyvä päivä. Huomasin, että olet nyt haastavassa tilanteessa avohakkuun jaksottaisessa järjestelmässä taimien ja koivujen keskellä ennen lopullista tuhoa. Ymmärrän, että se voi aiheuttaa epävarmuutta, kun pyrit toimimaan mahdollisimman tehokkaasti, vaikka tilanne saattaa vaikuttaa siltä, että se ei vastaa täysin JK-metsän toimintatapoja mutta osaisit sillä ratkaista ongelman. Parhaalle ratkaisulle ei ole paljon vaihtoehtoja toivottavasti selviydyt ongelmastasi.
On tärkeää muistaa, että jokainen metsä ja sen hoitotapa on ainutlaatuinen. Jos sinulla on kysymyksiä tai tarvitset apua tilanteen selvittämisessä, älä epäröi kysyä neuvoja työnantajaltasi, miten parastuottavuus syntyy. Sieltä löytää parhaan tavan edetä ja varmistaa, että nuoret taimet saavat kasvavaa vahvoiksi.
Perko 28.11.2024, 16:17Kiitos raportistasi! On tärkeää, että tuot esiin näkemyksiä metsänhoidon haasteista ja mahdollisuuksista. Tiedän, että tilanteen muuttaminen vaatii rohkeita päätöksiä ja avoimuutta erilaisten toimintamallien alkutuotannon tuottavuuden suhteen.
On hienoa, että nostit esiin Jk:n tähtäävän metsänkasvatuksen ongelmat. Tämä keskustelu on ensiarvoisen tärkeää, sillä vain avullasi voimme löytää ratkaisuja ja parantaa toimintakäytäntöjämme. Mikäli olemassa olevat menetelmät eivät tuota toivottuja tuloksia, meidän on oltava valmiita arvioimaan ja vähentäen raivausta rohkeasti.
Uskon, että jokaisella metsänomistajalla on merkittävä rooli tässä prosessissa. Tehtävämme ei ole vain tuottaa puuta, vaan myös kehittää toimintaympäristöämme ja asiakastyytyväisyys tulokseen. Kun jokainen kokee, että vain tarpeellinen työ on tärkeä ja vaikuttaa lopputulokseen, voimme yhdessä edistää metsiemme hyvinvointia ja kestävää puuntuotantoa.
Odotan innolla, mitä hyödyllisiä ideoita voisi olla tulevaisuudessa, ja miten voimme yhdessä viedä asioita eteenpäin. Ajatuksillasi voimme kohdata haasteet ja luoda entistä parempia käytäntöjä vähentäen raivausta jopa tehdä sen tarpeettomaksi!
Perko 28.11.2024, 14:58Kannattaa olla suoraan yhteydessä siihen tahoon, jonka päätökset tai toimet koet virheellisiksi. Voit esittää havaintosi ja vaatia selvitystä tai oikaisua.
Mitä tulee mhy:n havaintoihin, avohoidon tuottoon ja puuston uusiutumisen liittyviin ongelmiin, on tärkeää tutkia asiaa syvällisesti. Erityisesti aluskasvun raivaus ja avustusten hakuprosessit voivat vaikuttaa pitkällä aikavälillä metsähoidon tuloksiin. Jos epäilet, että aiemmilla toimenpiteillä on ollut vastuuttomia seurauksia, voit nostaa asian esiin relevanssia omaavien tahojen kanssa ja vaatia selvitystä. Käytä metsäasiantuntijan avustusta ja aiempia käsittelytietoja kohteesta.
Perko 28.11.2024, 14:43Huolensa ne on jokkaisella, aukossa kun hyppää kannolta varvikkoon ei pitäis täräyttää. Voihan niitä aukkoja kannattaa mutta kun se on taloudellista tyhmyyttä niin ei sitä köyhän kannata käyttää.
Perko 28.11.2024, 13:32Mielestäni on erityisen hyvä jopa tarpeellista antaa asiallisia neuvoja, ja pysyy niissä joista on selvää näyttöä. E-Pohjanmaan mhy havainnotkin ovat selvittämättä mistä avohoidon huono tuotto ja nyt jk ongelmat johtuu. Perimmäinen syy hyvinkin voi johtua heidän aiemmasta aluskasvun raivauksista ja avustusten hakemusten kirjauspalkkioista ja johtamisesta, siitä mhy ansaitsi enemmän kuin hoidontilaaja. Aukoista on moni ”instituutti” tehnyt tulosta ja tuottoa oudolla tavalla. Siitä on käytännössä vaikeampi irtautua kuin tupakoinnista. Jälkihoidot ja sairaudet seuraa perässä ties kuin kauan.
Perko 27.11.2024, 21:42Yli puolimiljoonaa metsänomistajaa joilla on monenlaista maaperää ja niissä sen seitsemää lajia eri-ikäistä aukonhoitoalaa, vaihtoehdot ylittää loton arvonnan. Täällä mopokuskit ovat pihalla sääntöjensä mukana kuin bingolotossa. Noo Puukin laskelma on oikein siinä hakkuussa , mutta se seuraava onkin enempi ”mehässä” kun ei tule myynnistä mittää kotvalleen, homma vain pahenee.
Jossitellen, tekemällä kaupat hakkuun loppuunmyynnin hinnalla, että tietystä puusta maksetaan sama olkoon se kaadettu mistä hyvänsä menee laskelma kuperkeikkaa. Jättäen sinne ne alle 23 cm puut ja muutamia suurempiakin malliksi niin ei hätää, saadaan tulevasta kohta myyntiä eikä mitään rikostakaan ole kelleen tehty. On vältetty propsi-huijaus, ehkä rikoskin ja myös metsänomistajan kusetus alkutuotannossa.
Perko 27.11.2024, 11:40Puukin kuvaus alussa on täyttä asiaa johon pitäisi tutkimuksin iskeä. Täyttä rosvousta heiltä jotka puurtavat omassa metsässään sitä ”hoitaen” . Semmoiset ovat ovat pörssiyhtiöiden hyvät tavat .
Perko 27.11.2024, 11:33Edellisissä on on esimerkkejä asennehäiriintyneistä joiden palveluksista puuttuu ymmärrys tuottaa metsänomistajan puunmyyntiin lisäarvoa. Harmilliset tapaukset näin edistävät alansa imagoa.