Käyttäjän Perko kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 3,510)
  • Perko

    Jaksottainen metsänkasvatus tarjoaa muutamia etuja, mutta sen heikkouksia on syytä tarkastella tarkasti, erityisesti verrattuna  jatkuvan kasvatuksen vuoden  500-700 € / ha -tuottavuuteen nopeutettuun kassavirtaan.

    Yksi merkittävä heikkous on se, että lopunvuosikymmenillä jää laskematta suuri  jopa 400 m³ puustopääoman kulu ja tuhonriski, mikä vaikuttaa odotuksen kanssa taloudelliseen tulokseen. Päätehakkuussa saatu raha voidaan käyttää tuottamaan lisää, mutta se edellyttää, että hakkuut ja kasvatustyöt on suunniteltu huolellisesti ettei ne  hävitä lopullisesti tulosta.

    Selluteollisuuden  hyödyksi tasaikäisten metsien kuitupuun myynti voi tuottaa haasteita aloituskulujen jälkeen. Kuitupuun markkinahinta on usein alle tuotantokustannusten, ja se tietysti vaikuttaa metsänomistajan taloudelliseen tilanteeseen negatiivisesti. Lisäksi alaharvennukset voivat aiheuttaa juurivaurioita ja kolhuja, mikä puolestaan lisää riskiä laho- ja tautitilanteille.

    Erityisesti tuulentuhot, kuten Asta-myrskyn aiheuttamat vahingot, ovat merkittävä huolenaihe, ja net kohdistui juuri sellaisiin kohteisiin, joissa oli tehty alaharvennuksia. Tämä lisää metsänhoidon riskejä ja voi heikentää metsän taloudellista tuottoa.

    Heikko keskimäärin vuosituttavuus Suomessa (120 € / ha) on myös ongelmallinen, sillä se voi johtaa pitkäaikaisiin taloudellisiin menetyksiin metsänomistajalle ,tuotantojaksot ovat 60 – 100 vuotta . Jaksottainen metsänkasvatus vaatii jatkuvaa seurantaa ja kokonaisvaltaista aluskasvillisuuden hoitoa, jotta metsän terveys ja tuottavuus säilyvät. Kokonaisuudessaan jaksottainen metsänkasvatus voi olla rasittavaa, ja sen heikkoudet on hyvä ottaa huomioon ennen päätösten tekemistä.

    Perko

    Kenelle  A J  haluat nuo ohjeet ojentaa?   Olen  nuo käytännöt sieltä selvittänyt eikä ne just poikkea omistani.  Kummalista jos ovat vielä täällä jollekin uutta.

    Perko

    Mie en muististani tiedä Valkosen laskelmaa, mutta  siemenpuiden laatu ja perimä ovat eduksi  usean kerran  kylvöön,  ne naturan  tavoitteet ovat miulle tuntemattomat .   Tuottavassa kasvussa voi olla  muutakin  puustoa  (  9,5 –  6 %  tuotolla)   optimitiheydellä  jolla taantuma ja pysähtyneisyys vältetään.   Hakkuiden   ongelmiin ratkaisut  tekee konevalmistajat joita  korjuussa käytetään.  Myynnin hinnoitteluun tulee olla  myyjällä selkeä  päätäntäperuste  ja sitä tulee vahvistaa .

    Metsän alkutuotannon johtamisessa  pitää välttää  kyvyttömien  ja osaamattomien ehtoja.

    Perko

    Noin on kuin taimettumisen asiantuntija sanoo , en  väittele!   ”  männyn jatkuvaa kasvatusta eli jätetään taimikkoon siemenpuut pitemmäksi aikaa”  niissä on myös tuottavaa kasvua kaiken aikaa . Puuki  voi sen lakea vaikka sille 30 vuoden jaksolle  tuoton ( 9, 5  -4% mukaan).  Yhteinen hyöty ja tuotto.   About 60 – 90 pine in hectare!

    Perko

    Oletan olevan entistä tasaikäistä jaksottaista metsää josta on haluttu  jotain?  ja on ollut naturaa?

    Miten ja missäkohtaa  jk liittyy tuohon  laskelmaan , ei  kai mitenkään.

    Perko

    Mie  oon verottajan  puolella kun   kerron pysähtyneisyydestä. Siellä on mitattu ettei  keskimääräiset hakkuutulot mo: lle   ole lisääntyneet  aukonpidolla.  Nyt  voi  muita tuottavampia  oppeja  käyttää niin  on perin  typerää  jatkaa  sitä.  Metät kunnossa  sinä  ” Reipas mies voi ihan rohkeasti”  kantaa säkillä edelleen valoa.

    Perko

    Tarkoitin metaforana  ken härjillä ajaa  ….   en Nostokoukkua.

    Perko

    ”Härillä ajajan ” mitat  ja opit  supistuu  mitä  ovat  nähneet  ja hirvijahdissa kuulleet.    Äskeiset  kirjoittajat  eivät ole vielä olleet  jk  metsässä  saattavat, että he  joskus tulevaisuudessa sen näkevät kun  eksyvät aukon ulkopuolelle.  ”Taimettumista ei ollut ennen jk hakkuuta ”,  Missä   semmoinen hakkuu on ollut ?

    Perko

    Paljaaksihakkuu hävittää  jatkuvuuden!    Sopivankokoisilla  puilla  tuotavuus säilyy  hyvinkin harvalla  asetuksella eikä tarvitse kärvistellä vuosikymmeniä.   Se  tilanne pitää opiskella jos ei ole  aiempaa tietoa.

    Perko

    Sorry  Berza ,  jouduit oottamaan  olin saunassa.  Tuossa  josta kuvittelen vain  paikan niin on  hankalaa heittää  toiseen systeemiin .  Miten  omistajat itse haluaa,  kokeillen voisi sinne jäättää reilustikin kasvua jatkavaa puusto  7- 8 m välein ne jo saattaa kestää jopa kohtalaista tuulta  ja jatkaisivat tuottoa,  tää näin ekana ilman  sitä  asiakkaan tahtoa.  Niihin väleihin on mahdollista  uusiutua  puusto ja   samalla  on mottikasvu  vaikka 2-3 % tuotolla.  Laskelmia tehden  voisi hake pienimmän riskin ja parhaan tuoton.

    PS: minkälaisen   maiseman  omistaja haluaa  ratkaisee päällimmäisenä!

Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 3,510)