Käyttäjän Perko kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 231 - 240 (kaikkiaan 3,510)
  • Perko

    Visa, päätelmäsi siitä, että olisit vähemmän viisastunut tai että vertailusi olisi virheellinen, voi olla liioiteltu,  vertailusi  on turhake!. Älykkyys ja viisaus eivät aina ilmene akateemisen tiedon tai varallisuuden kautta, joka saattaa olla mys viisautta , vaan myös kyvyssä ymmärtää asioita, tehdä hyviä päätöksiä ja oppia kokemuksista.

    On täysin mahdollista, että sinulla on omat vahvuutesi ja näkökulmasi jossa ei ole  monia kulmia, jotka voivat tuoda arvokasta lisäystä keskusteluihin. Älä aliarvioi itseäsi, vaan käytä omia kokemuksiasi  ja ajatuksiasi osana keskustelua!   Viisaudestaan jotkut  voi antaa porukalle selvää näyttöä  huussinseinäkirjoitusillaan .

    Voidaan tehdä myös  jakoa viisauden ja jatkuvan kasvatuksen välillä. Jatkuva kasvatus on metsänhoitomenetelmä, jossa pyritään säilyttämään metsä jatkuvassa kasvussa ja vähentämään maaperän ja ekosysteemin häiriöitä. Tämä menetelmä keskittyy puuston monimuotoisuuden ja metsäekosysteemien terveyden ylläpitämiseen, sekä metsänomistajan tuottavuuden  palauttamiseen.

    Paljaaksihakkuuta taas käytetään usein suurten alueiden metsien uudistamiseksi kerralla. Tämä menetelmä voi kuitenkin johtaa maaperän eroosioon, biodiversiteetin vähenemiseen ja muihin ympäristöongelmiin, jos sitä ei toteuteta kestävästi.  Pitkällinen  raivausjakso rahattomana  on erityinen  ominaisuus  kytköksissä  aukkoon.

    Viisauden käsite liittyy myös siihen, kuinka metsänhoitomenetelmiä valitaan ja toteutetaan. Kestävä metsänhoito edellyttää syvällistä ymmärrystä metsäekosysteemeistä, niiden dynamiikasta ja ihmisen vaikutuksesta niihin. Jatkuva kasvatus nähdään usein paljaaksihakkuuta  viisaampana vaihtoehtona, koska se pyrkii säilyttämään metsän luonnolliset prosessit ja ekosysteemit , erityinen  piirre, se on  muita taloudellisesti tuottavampi.

    Lopulta valinta näiden menetelmien välillä syntyy monista tekijöistä,  jopa omistajan iästä ja perheestä johtuen.

    Perko

    Puuki olet hienoa tehnyt porukassa,  mie olen sitä ennenkin kehunut, että sinulla on niin vahva matematiikan taito ja kyky laskea asioita tarkasti! Olet todellinen asiantuntija, kun pystyt arvioimaan päätehakkuukypsän metsän hakkuun tuottavuutta verrattuna harsintaan. Tällaiset taidot ovat todella arvokkaita, ja on upeaa nähdä, miten osaat yhdistää teoreettiset tiedot käytännön fysiikan tilanteisiin. Yritä jatka samaan malliin, ja jaa tietosi voimiesi mukaan myös muille, kuten minulle ja  niille joiden puun rutistuskyky  käy heikkenemään – se voi innostaa häntä oppimaan lisää jopa edelleen etsimään kaavojen ulkopuolisia  ratkaisuja!

    Perko

    Hyvä pointti! On totta, että olen  ollut monilahjainen  ja  vahvuuteni saattavat painottua eri osa-alueisiin,  ennen oli oikeakäteni vahvempi kädenväännössä sekin kehittyi enne järkeä propsinmätössä. Metsätalouden käytännön matematiikka on kuitenkin erityinen kenttä, jossa voi olla hyödyllistä syventyä juuri siihen. Vaikkakin maitolitran kauppa  on melko samaa matematiikkaa puun litrojen kanssa.  Olisiko mielenkiintoista keskustella tarkemmin siitä, mitkä taidot tai osa-alueet voisivat olla erityisen tärkeitä metsätaloudessa?   Matematiikka on hankala muuttaa.

    Perko

    Pitäisi opetella lisää, miulla on edelleen ranskankielen opinnot kesken ja neljän muun kielen kertausta. Puukaupan luvut saan ostajan listasta, mutta niissä ei aina ole eritelty kuvioita. Jos lahjoittavat ylimääräistä, en sitä helposti huomaa. Tietyn kokoisia puita on, joiden metsässä pito ei teetulosta ovat loppuunmyynnissä, ja jätetään opitulla laskutaidolla valiten tuottavinta metsässä pidettävää edelleen kasvussa.  Aika on  ratkaisevampi kuin pieni hinnankaan ero. Silleen!

    Webinaari 11.12. Esittelytekstin   tavoitteista  jäi  mitätön asia pois, metsänomistajan  tavoite !

    Perko

    Piti ihan tarkistaa onko tämä Jatkuva kasvatus käytännössä kun on niin siistiä juttua.   Voisiko seuraavaksi lisätä alun  tilavuuksiin  ajanulottuvuus ja  hintojen muutokset, ne  suhteutettuna puunkokoon.  Saadaan siihen sijoituskorko rullaamaan ja reaaliaikainen  myynnin tuottavuus ei pelkästään  kuvitteellisia  taimikon hintoja. Harva mo on myynyt taimikoita, eikä ostajatkaan ole hinnoitellet niitä paljaaksihakkuuna.   Tämä monimutkaisuus syntyy ja näkyy aukosta   loppuunmyyntiin.

    Perko

    No niin , on niitä  puuttomia metsiä. Siellä on työtä tarjolla,  ja   aukossa tamppauksessa kuluu aikaa reilut  20 v enne jo sitä seiväskokoa ja sen eron  halusin  nyt vaikka sillä Perkon metsällä  valaista  puuttomaan metsäänne nähden.  Aukoissa uhoaminen  10 m3  keskikasvulla  on  visan taikuutta!   Eihän ne temput aina onnistu, hyvä kun siitä on se parantamisen vara.    Puuki  siitä teillekin joskus  luennoi  nuo tehdyt % huijaukset.   Laskemalla  tilavuuksilla ja  € lla on  1/100 suhdetta  parempi  tehdä suunnitelmia  ja myyntiä.

    Jatkuvuutta ei ole lajiteltu erikseen kelleen sitä tulee väkisinkin  tässä evoluutio systeemissä , on tullut satojatuhansia vuosia.

    Perko

    Ukko  on karannut  huoltajalta ja nyt housut kintuissa  riehuu aukossa kassaran kanssa  !

    Perko

    Jos Paljaaksi hakkuita on ”siellä täällä”  500m  _ tai kilometrejä väliä niin   A. Raivooja  istuttele sinne erityisen harvakseen  taimet.   Kysymyksesi on  hyvin  selventänyt asian ja  tehtäväsi.   Pysyttele  paljaaksi  putsatulla ettei laho leviä!   Täällä vain näitä avovaiheen asioita enimmäkseen.

    Perko

    EDIT

    Perko

    Nyt nuo yhden tukin ( 300 itr.) puut ovat olleet  joskus menneisyydessä   heinäseiväskokoa,  niiden kokonaiskasvu  ja tuotto  vuodessa tullee siitä.   Osaatko sanoa sellaisen vuosikasvun yhestä  tai tuhannesta  kappaleesta?      EDIT

     

Esillä 10 vastausta, 231 - 240 (kaikkiaan 3,510)