Käyttäjän Perassic Park kirjoittamat vastaukset
-
Olisi kieltämättä hienoa, että Kemijärven hanke saataisiin toteutettua. Samoin Kaidl ja Paltamonkin hanke.
Kolme suurta ovat tarjoilleet Pohjoiselle Suomelle todella kylmää kättä. Näille kun sopisi että Lappi olisi suomen Kongo, josta hankitaan välillä tarpeen mukaan halvalla raaka-ainetta, ilman että tuotannollista toimintaan alueelle sijoitetaan.
Samalla pelkästään se että toimijoita tulisi lisää, häiritsisi näiden kolmen leppoisaa yhteiseloa.
Mielestäni voi perustellusti toivoa parempaa tulevaisuutta. En jaa pessimismiä, jota tälläkin palstalla välillä saa havaita.
Voin hyvällä omallatunnolla tiedostaa ja todeta etten ole metsätalousammattilainen.
Kuitenkin monelle tekisi hyvää kääntää autonkeula pohjoiseen. Suomea riittää melkoinen loikonen vielä Oulun ohi ajettuakin.
Tuollainen ’pohjoinen’ -kategorisointi ei tee oikeutta asialle. On aika eri asia omistaa metsää vaikka Ylitorniolla, kuin Inarinjäven pohjoispuolelta.
Missä on ja alkaa siis se legendaarinen pohjoinen?
Kun vaikka ajelee Rukalta Rovaniemelle, silmiinpistävää on komeat mäntymetsät teiden varrella.
Pohjoisessa tuottoa pudottaa kitu- ja joutomaiden isohko osuus, mutta kyllä kunnon metsämaa vain kasvaa tuollakin. -Mutta kasvaako metsä kuitenkin etelässä niin paljon enemmän, että hehtaarihinnan ero on silti raa’asti etelän eduksi?
Mutta miten kannattavuus pohjoinen vrt etelä muuttuukaan, jos samaan rahaan saat ostettua kolminkertaisen määrän hehtaareja pohjoisesta?
Ilmeisesti perillisiäni on käsissä tilanne, jossa 33% perintöverotlankeavat maksuun. Nämä katetaan puun (pakko)myynneillä.
Näistä myynneistä pitää maksaa myyntivoittovero ja ALV, jotta päästään maksamaan ne perintöverot.
Alkuperäiseen kysymykseen viitaten Metsätaloutesi kannattavuudesta…
Se on aivan äärimmäisen kannattavaa. -Valtiolle.
-Muiden osapuolien puolesta en rohkene sanoa mitään….
Minulle, joka olen lapseton, kannattavan metsätalouden harjoittaminen on näköjään kielletty.
Olisi ja on tarpeeksi raskas asia muutoinkin, ei vähiten näin jouluisin.. Mutta että valtio vielä lyö lyötyä, tuntuu kyllä kohtuuttomalta.
Metsänhoidon, -rakkaan harrastuksen mielekkyyttä, -himmentää että kaiken minkä teet, valtio besorkkaa kuoltuasi.
Jos testamenttaa metsänsä veljen lapsille, perintöverotuksessa tämä katsotaan samaksi kuin testamenttaisit omaisuutesi ventovieraalle .
Kakkosluokassa perintövero on 33%. Tämä raha pitää löytyä heti, mutta itse metsäomaisuus ei ole nopeasti realisoitavissa, eikä metsätalouden kannalta otolliseen aikaan.
Näin ollen kaikki pitää vetää ajan tullen aukoksi, vain ja ainoastaan perintöveron maksamiseksi. Tavallaan elämäntyön hedelmät ulosmitataan valtiolle.
Paljon puhutaan että yhteiskunta on rakennettu normi setin mukaan. 240 farkkuvolvo, kaksi lasta ja kultainen noutaja….
Lapsettomille ja yksineläville nykymuotoinen perintöverotus on suuri epäkohta tasa-arvoisessa kohtelussa.
Olen joutunut suuntaamaan sijoittamisen pörssiosakkeisiin. Ei silti, paremman tuoton sieltä olen saanut ja uskon saavani jatkossakin. Ne ovat likvidiä varallisuutta, jotta kun aika jälkipolvien koittaa on helppo muuttaa rahaksi.
FIM:n entinen pääomistaja joskus vuosia sitten tokaisi: Rahastobusiness on markkinointibusinesta! -paino oli jälkimmäisellä business -sanalla.
Metsärahastoja myydään kansalle tunteisiinvetoavasti huojuvilla Kareliaanisilla ikihongikon kuvilla ja perään ala metsänomistajaksi!
Tosiasiassa asiakas ei osta metsää vaan rahasto-osuuksia. Jos merkintäpalkkio on 4%, ei tämä ole lopullinen totuus, vaan varoilla hankittavasta tilasta maksetaan vielä varainsiirtovero 4%. Merkintäpalkkio menee rahastoyhtiölle ja varaisiirtoverot maksetaan osuudenomistajien pussista. Metsärahastosijoittaja aloittaa siis n. 8% takamatkalta, esim suoraan osakesijoittajaan verrattuna. Matkanvarrella otetaan se 2% tuotoista hallinnointikuluja ja vielä kauniiksi lopuksi lunastuspalkkio osuuksia myytäessä.
Osuudenomistajat ihmettelevät miksi rahastojen geelitukat ajelevat Porscheilla, mutta me osuudenomistajat Nissaneilla.Tunnettu totuus on ja on aina ollut rahastoihin hakeutuvan ns. tyhmää rahaa.
Sisäänvirtaava raha ”pakottaa” sijoittamaan. Seikka joka näkyy metsätilamarkkinoilla jatkuvana hintojen nousuna. Rahastoyhtiöille tämä ei kuitenkaan ole ongelma, sillä heidän ansaintamalliinsa ei suoraan vaikuta miten asiakkaiden omaisuuden arvo kehittyy. Sen sijaan mahdollisimman suuri sijoitusmassa, -sisään saatu rahasto-osuuksien määrä, vaikuttaa suoraan hallinnointipalkkion määrään.
Metsärahastot ovat luoneet ikiliikkujan tavallaan. Eri rahastoihin sisääntuleva raha lisää kasvattaa ostoaktiviteettia markkinoilla, mikä puolestaan nostaa myytävien metsätilojen hintoja, mikä taas puolestaan nostaa metsärahastojen metsäomaisuuden kirjanpidollista arvoa. Tämä taas saa uutta rahaa virtaamaan rahastoihin ja pyörä pyörii..
Kunnes jonain päivänä markkina muuttuu, jolloin ikiliikkuja pysähtyy.
Rahastomuotoinen metsäsijoittaminen on näin pilannut metsäkauppamarkkinan ns. perinteisen metsäsijoittajan kannalta.
Tätä markkinamekanismia pyörittää alhainen korkotaso osaltaan. Ilmiö on
Kyllä nuo metsähallituksen metsät ovat taiten hakattuja täälä Keskisuomessa.
Toki voi hakkuita lisätä kun tekee aukkoa kuitupuukokoiseen metsään. Näin toki toimivat jo nykyisin.
Tuo mikä on iso etu nykyään, on pumpattava primer. Kun ennen sahasi HVA244RX:llä sai repiä pitkään, jos pensan antoi loppua. Stihl 480 on kyllä semmoinen, etten usko amatöörin työsaavutuksen kyllä muuttuvan, vaikka vaihtaisi mihin.
Onko tuo Venäjä sitten ns. pohjaton kaivo, josta tuontikoivua saa ikuisesti? Kuitenkin NL:n aikana metsähoito, -no sitä ei taidettu juuri allokoida satsauksien ensimmäisenä kohteena.
Luulisi kuljetusmatkojen ja -hintojen väkisinkin nousevan pidemmän päälle..
Miten lienee?
Ainakin 19 vuotiaana kertoi lehdessä löytäneensä henkilökohtaisen kodin Kommunistipuolueesta. (päivän byrokraatti /Facebook)
Näkyy sittemmin tehneen poliittisen, (sinänsä menestyksekkään) käännöksen Vihreisiin.
Itsekin jyväskyläläisenä olen saanut seurata miehen edesottamuksia Keskisuomalainen -lehdestä. Näiden punaisena lankana on mielestäni ollut ettei Touko milloinkaan kannata päätöksiä, joilla hillitään julkisia menoja.
Toisaalta kun noin esiintyy, saa tehokkaasti ääniä omilta potentiaalisilta äänestäjiltään. Vallassa ollessaan voi sitten olla ihan toistakin mieltä!
-Jos ei nuorena ole idealisti ja vanhana konservatiivi, jotain on pahasti vialla. (Winston Churchill)