Käyttäjän Perassic Park kirjoittamat vastaukset
-
Hyvä haastattelu Nils Torvaldsista Kauppalehdessä.
-Suomi tarvitsisi kykyä kriittiseen keskusteluun EU:sta ilma EU -kriittisyyttä. Jakolinja EU -kansanäänestyksen peruja -EU:n vastustuksen / kannatuksen -asetelma -estää järkevän kritiikin.
Allekirjoitan tuon, itse äänestin EU:n liittymistä vastaan. Kun nyt mukana kerran ollaan, pitäisi osata lobata ja toimia tavalla jossa pieni osa isosta on enemmän kuin kaikki pienestä.
<p>Paras investointi on investoida omaan terveyteen, osaamiseen ja pääkopan terveyteen erityisesti.</p><p>Kun tuotto on korvaus riskistä, ilman riskiä ei ole tuottoakaan. Itse asiassa se ettei olisi kykyä ottaa ollenkaan riskiä, on riski itsessään!</p><p>Hajautus on ilmainen lounas.</p><p> </p>
SosDem:lla asiaa hoidetaan verotuksen kautta. Annetaan näennäisesti omistaa, mutta konfiskoidaan tuotto verottamalla.
Lapinlahden salametsästys sisältää hyvää ja huonoa. Se vähä hyvä löytyy nopeasti, eli että jäivät kiinni. Loppu on sitten huonoa kaikki. On omiaan kärjistämään polarisaatiota suurpetometsästyksen ympärillä. Tosiasioista tulee identiteettipolitiikkaa, jossa vastustajat kategorisesti vain vastustavat metsästystä. Mikään vuoropuhelu ei onnistu.
Kannat kuitenkin vahvistuvat ja konflikti ei jäähdy. Päin vastoin. Metsästäjät ovat valtaosin hoitaneet kaiken kanta-arvio -aineiston keräämisen. Nyt isot alueet ovat lakossa ja LUKE yrittääkin kiristää metsästäjiä. Eli jos ilmoituksia ei tule, kantanaan alue on tällöin suurpedoista tyhjä. Kuitenkin LUKE on viranomainen jonka tehtävä olisi muodostaa mahdollisimman totuudenmukainen arvio. Tasan varmasti tietävät etteivät alueet ole tyhjiä, mutta toimivat silti vastoin parempaa tietoa. Hämmästyttävää toimintaa viranomaiselta.
On metsästäjien aliarvioimista ajattelu jossa edellytetään talkoilua, mutta tällä ei ole vaikutusta mahdollisuuteen kannanhoidolliseen metsästykseen.
Pienenä tarkennuksena listaamattoman yrityksen arvo ei määrää, vaan taseeseen edellisten vuosien tuloksesta syntyneet voittovarat, -vapaa oma pääoma. Tätä siis pitää olla 1,5 M€. Käytetään normaalituotto -termiä, joka on määritelty 8% 150T€ -asti.
Kun puhutaan kannusteista yrittäjäriskin kantamiseen, raha lienee kannusteista ilmeisin. Kuinka yhteiskunta arvostaa kakun leipojia, viime kädessä nähdään verotuksen kautta.
Tällä hetkellä riskitön tuotto (vuoden euribor) on 3,8%. Tämä tuotto lähes riskittömästi on saatavissa lyhyen koron rahastoilla. Yritys on maksanut tuloksestaan 20% yhteisöveroa, joka pitäisi vähentää 8%:sta,-> saadaan 6,4%. -Yhteiskunta arvostaa yrittäjäriskin kantamista 2,6%: verran.
Onko tuo paljon, jakaa mielipiteitä. Vasemmiston mielestä listaamattomien yritysten verotusta tulee kiristää. Aika nopeasti ollaan tilanteessa ettei yrittäjyydelle ’haluta’ nähdä mitään arvoa verotuksessa, jos normaalituotto laskee vaikka 6%:iin.
Pitää muistaa että vapaa oma pääoma pitää kaikissa tapauksissa vielä kuitenkin ensin tienata!
Tuo vasemmiston ongelmointi listaamattomien yhtiöiden osinkojen verovapaudesta on huvittavaa. Se vertautuu ajatteluna ongelmana pitämiseen, että palkansaaja saa palkan verottomana verojen jälkeen käteen!
Hirviä on nykyisin (jo vuosia) niin harvassa, ettei niillä ole monimuotoisuuteen mitään vaikuttavaa merkitystä.
-Taisi olla Taru Valkeapää joka aneli -Käänny jos voit!
Tekoäly luultavasti eriarvoisuuden kasvamisessa ns. räjäyttää potin!
Tekoäly ei ole mikään ilmainen kaiken kansan kirjastopalvelu, vaan liiketoimintaa.
Jolla on se käytössä, saa etulyöntiaseman tavalliseen jantteriin joka kantaa ainoastaan pankkiin hiekkaa kengissä.
Kun maailma on ajautunut riippuvaiseksi tekoälystä (vrt. Google) hakukoneena, avain on kuka omistaa tekoälyn.
Etätyöt tarkoittavat aika usein tietoteknistä työtä. Ala on vaativaa ja edellyttää työajan ulkopuolella omatoimista jatkuvaa opiskelua. (uudet järjestelmät ja työkalut) ja nopeaa kykyä oppia uutta vasta kun äskeisiin olet päässyt edes jotenkin sisälle.
Kuinka moni yli 60v. on onnistunut pysymään kehityksen aallonharjalla, -vaikka tekoälyn kohdalla?
Todella paljon ammatteja yksinkertaisesti katoaa.
Itse ainakin alan olla kohta kaikesta pihalla, kun ajattelu menee ns. käyttö edellä, enkä omaa luontaista kiinnostusta tietotekniikkaa kohtaan.
Olen sijoitellut pörssiinkin välillä. Sanovat että pitää ymmärtää mihin sijoittaa. Hyvä neuvo, mutta entä kun kaikki ”uudet” firmat alkavat olla sellaisia, ettei ymmärrä niiden tekemisestä ja ansainnasta mitään. Muuta kuin nimen ja lukuja.