Käyttäjän Perassic Park kirjoittamat vastaukset
-
Metsähallitus tekee mitä omistaja määrää.
Valtio ottaa rahan mistä vain sitä irtoaa kassavajeensa pakkaamiseen . Lyhytnäköistä eli ei .
Kun itse katselen asiaa Pohjois-Pohjanmaan metsiä mielestäni paljon kolunneena, metsän kasvu on Etelä-Suomea hitaanpaa. Myös metsänkäsittelyn muutosten vaikutukset alkava näkyä pidemmän viiveen perästä.
Leimaa-antavaa on alueella vallinnut mäntyuskonto. Vaikka metsät olisivat olleet vanhoja kuusikoita/sekametsiä, on ne aurattu ja pakkaan rivi-istutetu männyntaimilla. Johtuneeko huolellisesta taimikonhoidosta männyt eivät ole karsineet alaoksistoaan, vaan kuusimaisesti työntävät oksaa alhaalta ylös asti.
Lopputuloksena on paljaita nuoria yksitoikkoisia männikkömetsiä, joita saattaa ympäröidä vyönä vanhempaa kuusikkoa. Tätä markkinoidaan lapin metsän kasvun ihmeenä.
Mielestäni näitä metsiä tulisi pyrkiä harvennettaessa tekemmän monimuotoiseksi edes siinä vähäisessä määrin kuin mahdollista. Eli kun on käynyt vahinko!,- seassa kasvaa kuusi tai lehtipuu, tulisi näitä suosia.
Jos tukeutuu paikallisiin asiantuntijoihin esim taimikonraivauksissa, tuppaa tarjottu lopputulos johtaa yllämainittuun. Tämä on vastoin ainakin omaa tahtoani. omista metsistäni en halua aurattua rivimännikköä.
Olen kyllä jyrkästi eri mieltä ketjun aloittajan kanssa.
Tässä ei todellakaan järki voittanut, vaan toimijat toimivat typerän lyhytnäköisesti ja tämä takuulla kääntyy metsästystä vastaan. -Pelkään.
Susi on EU:ssa tiukasti suoleltu laji ja metsästyslupia voidaan myöntää käytännössä vain ja ainoastaan ongelmayksilöiden poistamiseen.
Kannahoito voi perustua ainoastaan tutkittuun tietoon jota tuottaa Luonnonvarakeskus. Nyt tämä vaikeutuu/estyy, jonka seurauksena lupia ei voida myöntää viranomaispäätöksenä. En usko Tanelin ihan oikeasti kannattavan salakaatokulttuuria, joka on virallisen reitin vaihtoehtoinen tulema.
Metsästyksen yleistä hyväksyttävyyttä tällainen rapauttaa, asia josta olen huolissani.
Metsästys nykymuodossaan perustuu maanomistajien maiden vuokraamiseen.
Nykyään ei eletä 60 -luvulla.
Maanomistajakunta ei ole kyläläisiä, vaan se hajaantuu yhä enemmän kaupunkeihin ja ei metsästäviin kaupunkilaisiin. Muutama salakaatotapaus Perhon malliin saattaa aiheuttaa liikkeen jossa maita ei vuokrata enää ollenkaan. Mihinkään metsästykseen.
-Siinä saa Tanelikin ihmetellä kun edes hirviä ei saada/voida enää jahdata sitä vähää kuin ennen.
Kun palvelun tarjoaja on ulkomainen pörssiyhtiö, pääomistus ulkomailla ja jonka emoyhtiö on vielä rekisteröitynyt veroparatiisiin, ei tarvinne epäillä laadukkaan hoidon tason löytyvän prioriteettilistan keulilta.
Suomeen ollaan tultu vain ja ainoastaan kermankuorintaan odotetun hyvän tuoton vuoksi.
Jostain itselleni käsittämättömästä syystä Kokoomuspuolueessa ollaan aina oltu ihastuneita tällaisiin toimijoihin.
Valinnanvapautta? Kuinka vuodehoitopotilas tai dementikko kykenee valitsemaan? -Tai kun palvelut keskittyvät muutamaan toimijaan jotka kaikki ovat samanlaisia, muut pienemmät kilpailijat ostetaan pois.?
Ilmiö valitettavan paljon muistuttaa sähköverkkojen myyntiä ulkomaille ja mitä sitten tapahtui.
Miten meillä menee Oy Suomi?
Pehmeät arvot voidaan laittaa/saada kuntoon vasta kun kovat arvot ovat uskottavasti kunnossa. Jos meillä ei mene taloudellisesti hyvin, ei meillä mene hyvin mikään muukaan.
Kaltaiseni tavallisen ihmisen on mielestäni omilla resursseilla aika mahdotonta saada luotettavaa kokonaiskäsitystä maan tilasta. Usein tiedot ovat nyansseja ja tarkoitushakuisia, tai poliittisesti jotain agendaa ajavia.
Lahjomaton mittari on kuitenkin valtion velan kehitys. Sitä ei voi manipuloida. Hetki sitten antoi vielä VM julki näkemyksensä kestävyysvajeesta ja tulevaisuuden kustannusskenaarionsa.
Kun seuraa taas puolueiden vaalilupauksia, ei hyvältä näytä. Mitään muuta näillä ei ole tarjottavana kuin lisää tulonsiirtoja ja verotusta. Eli lisää juuri sitä minkä aiheuttamana ollaan ennestään jo syvällä suossa.
Keskustelu on polveillut pois Demarien metsäpolitiikasta. Ei hyvä.
Ajankohtainen keskustelu vanhusten hoidosta toki kiertyy yleiseen kysymykseen yhteiskunnan rahoituksesta, -tai rahoituksen kroonisesta vajeesta.
Ei tarvitse katsoa Astral TV:tä osatakseen ennustaa ongelmien kärjistyvän tulevaisuudessa. Kallista hoitoa vaativan vanhusväestön määrä kasvaa rajusti seuraavan 10 vuoden kuluessa samalla kun työikäisen väestön määrä supistuu. Mitä tuleekaan jatkossa jos ja kun ongelmissa ollaan jo nyt?
Ahttp://meeviren.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269146-aina-vaan-leikkauksiaihetta sivuten linkki ME Virenin puheenvuoroon.
Valtio ei liene kuitenkaan maamme pitkäjänteisin omistaja.
Tuottovaatimuksen reaalikorko 4% on tämä keskustahallituksen aikana. Seuraava hallitus ja se voi olla jotain muuta.
Tilanne tulevaisuudessa voi alkaa muistutamaan yritysverotusta. Yritykset toivovat pitkäjänteisyyttä verotukseen, mutta todellisuudessa jokainen hallitus tekee aina oman suuren ”verouudistuksensa” neljän vuoden välein.
”Metsästysministerin vastaus oli polveilevan selityksen jälkeen….ei mitään.”
Ainakin vanhoja sähkötrukkeja saa halvalla. Niihin kun uudet akut maksavat trukin hinnan.
Voisin kuvitella käytetyn sähköauton jälleenmyyntiarvon putoavan akkujen takia melkoista vauhtia.
-Pitää olla rohkeutta sillä joka ostaa akuiltaan loppuunajetun Teslan!
Tuo tuossa mitä Vihreät tarjoilevat muulle Suomelle on eräänlainen Puuhamaa, jossa on kiva käydä lomalla ja palata virkistyneenä kaupunkiin.