Käyttäjän Perassic Park kirjoittamat vastaukset
-
On EU ja sitten on €urovaluutta. Jälkimmäinen vaatisi valuuttaa käyttäviltä mailta vastuullista talouspolitiikkaa, -myös Suomelta.
Iso yhteinen alue mahdollistaa rakenteellisten uudistusten siirtämisen poliittisesti ikävinä ja matala korko loputtoman velkaelvytýksen. Jos Suomi olisi markkavaluutallaan jatkanut, varmaan kaksi devalvaatiota olisi jo tehty.
Puolueettomuus toimii hienosti ainoastaan niin kauan kun sotia ei syty. Kun Baltia on Natossa, meille ei suoda sellaista luxusta ettemme joutuisi puolta valitsemaan. -jos nuo maat kohtaisivat Venäjän agression.
Puolueettomana olemme ns. pehmeä maali. Jos Turkki iskisi Kreikkaan, voi miettiä kuinka innokkaasti lähtisimme Kreikkaan vuotamaan nuorten sotilaidemme verta? Suurin piirtein vastaavan innokkaita Euroopassa oltaisiin Suomea konkreettisesti puolustamaan. Nato olisi ja on sitova. Toki tuotakaan sitoumusta ei missään kovassa paikassa ole jouduttu testaamaan.
’Löysimme palstaltasi sitä ja sitä. Laitoimme suojelumerkinnän joten ryydy siihen!’
-tuollainen toimintakulttuuri vaatisi LS -lakiin yksiselitteiset mekanismit arvioon syntyneeseen elinkeinotoiminnan tappion hyvittämiseen.
Nyt raha-asia vaikuttaa asenteena olevan välttämätön paha. Se ikään kuin ei merkitse mitään. Moni asia maailmassa tieten muuttuu helpoksi jos ei ollenkaan tarvitse välittää rahasta. Itse elämässäni en kuitenkaan sellaiseen luxukseen ole usein törmännyt.
Kuta aihe kiinnostaa kannattaa katsoa linkin keskustelu
-teollisuusliiton Turja Lehtonen ja EVA:n Emilia Kullas.
Harkimon Lisää rahaa.
-nimestään huolimatta mielenkiintoisia haastatteluja ja näkökantoja eri puolilta.
Sanna Ukkolan Pandoran lipas -katselusuositus!
Lemmenjoen kullankaivajat kannattaa katsoa vaikka maisemien takia.
Arvatenkin alati toistuvaksi käy tilanne jossa löydetään niitä erityisarvoja. Syntyy tilanne jossa selvittäjä ja metsänomistaja ovat erimieltä tilanteesta.
ELY:n virkamiehillä ei ole erityistä intressiä metsänomistajaa puolustaa. Tekevät virkamiesmäisesti hommia omaan tahtiinsa ja todennetaan tilanne virkatyönä. Jonossa on kahden vuoden keissit ja ratkaisua odotetaan ns. kauan.
-Tätähän se käytännössä on.
Toki tällä on se kuuluisa työllistävä vaikutus, mutta kuka kuittaa laskun työstä ja viivytyksestä?
Sääntö-Suomessa yleisesti tulisi suhtautua yhtä kielteisesti kaikkeen byrokratian lisäämiseen vertaamalla sitä piereskelyyn ruokapöydässä.
Ns. hallinnollinen taakka syntyy salakavalasti hyvää tarkoittavista asioista.
Byrokratialle on ominaista itsesäätelyn puute. Se tekee itsensä tarpeelliseksi ja keksii uusia tärkeitä tehtäviä. Byrokratian purkaminen aina on vaikeampaa kuin kerran sen salliminen.
Sipilän hallituksen byrokratian purkutalkoiden laihat tulokset tästä esimerkkinä.
-Terve ihminen tarkoittaa ainóastaan ettei kaveria ole riittävästi tutkittu!
Tämä sama ilmiö voi muodostua riskiksi tulevaisuuden selonottajien toiminnassa, ellei jotain kriteerejä laadita.
Nuo löydökset kun tapaavat helposti olla taloudellisessa mielessä kovia juttuja.
Maaseutumaisessa elämässä ja metsään liittyvässä omatoimisessa hoidossa löytyy hienoja piirteitä. Paistavat läpi tässä keskustelussa! Itsellisyys on ollut se voittava arpa.
Ei vähiten koronavapaus. Väitän että tälle palstalle kirjoittavista valtaosa on kärsinyt koronarajoitteista normaalisuomalaista vähemmän. Metsällisiin harrasteisiin on saattanut jäädä aikaa jopa aiempaa enemmän.
Jos sen sijaan asut kaupunkikerrostalossa, aktiiviharrastukset ovat yleisissä tiloissa. Kaikki aktiviteetit ovat olleet kovasti rajoitettua kohta kaksi vuotta, -kuten julkiset liikunta ja kulttuuritilat
Kerrankin myös iästä on ollut hyötyä! Jollekin vaikka16-23 -vuotiaalle on kova juttu vaikka ravintoloiden kiinniolo ja sulkeutuminen aikaisin illalla. Omassa iässä yksi ja sama, mutta kaksikin vuotta nuorelle on pitkä aika ns. aktiivisessa iässä.
Ainakin itse olen olen laiminlyönyt viime vuosikymmeninä kasvioiden kokoamisen. Voikukan, mustikan ja puolukan erotan…
-Eli joutuisin turvautumaan selvilläolovelvoitteen täytössä johonkin auktoriteettiin.
Hyvä kysymys kuka, millä tavoin ja millä prenikoilla kenties saisi oikeuden määritellä uhanalaisuudet??
-ja mitä sitten annettaisiin tällaisen pöljän omaisuudellaan tehdä. Holhouksen alle kai panevat.
Jätkältä hyviä muistutuksia elämän rajallisuudesta käärinliinoja ja ahneudenpirua unohtamatta.
Voi sijoittamisen ajatella myös älylliseksi haasteeksi, ajanvietteeksi ja harrastukseksi kun on kerrankin aikaa.
Joku ETF varmaan useinmille on taloudellisesti tuottoisin verrattuna osakepoimintaan. -Mutta ei pidä vähätellä viihdearvoa. -harrastukset saavat myös maksaa!
Tiedän tapauksia joille vanhuuden ajalle antaa ja on antanut merkityksellisyyttä ajatus, tehdä maailmasta omalta pieneltä osaltaan parempi paikka.
-testamentata sijoitustoiminnan tuotot itse arvokkaaksi kokeman asian edistämiseen.