Käyttäjän Perassic Park kirjoittamat vastaukset
-
Lainaan Kurjen viestiä…
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008901308.html
Komission vaikutusarvion mukaan ennallistamisen kustannukset Suomessa ovat EU:n kolmanneksi suurimmat, 900 miljoonaa euroa. Edellä ovat Ranska 2,1 miljardilla eurolla ja Espanja 1,5 miljardilla eurolla.
Suomen lasketaan hyötyvän ennallistamisesta 9,7 miljardia euroa.Olen tuhma mies -tiiän. Jos jaetaan asukasluvulla em. kustannuksia -ranskalaisia on 60M ja espanjalaisia 40M. Meille osoitettu kustannus/lurjus on siis kertaluokkaa paljon kovempi.
Espanja hakkasi metsänsä 1500 -luvulla purjelaivoiksi ja lentokoneesta Ranskan yllä voi nähdä loputonta peltomosaiikkia. En vain loogisesti ymmärrä, miten ennallistettavaa voi millään opilla olla meillä niin valtavasti verrattuna tiheästi asuttuun Keski- ja Etelä-Eurooppaan? Ei ainakaan jos mitattavat ympäristömuutokset ovat yhtenevät.
Kuka vielä yksilöisi meidän saamamme hyödyt, kerrassaan 9,7MRD € ?
Runkopuun polttaminen kaukolämmön tuottamiseksi muuttuu kannattavaksi sinä päivänä kun kerrostaloissa tulee muuten kylmä.
Voi toki käydä että tätä täytyy harjoitella jonain talvena, ennen kuin maksuhalukkuutta löytyy riittävästi.
Suomen koko energiahuolto on nopean ja perustavanlaatuisen muutoksen edessä. Oikeastaan varmaa ja vääjäämätöntä lienee energian hinnan nousu. Onko kenties ollutkin tilanne että fossiilisten polttoaineiden aikakausi on vääristänyt koko sukupolvisen ajattelun ja totuttanut meidät luonnottoman halpaan energiaan? Ihmisten elintaso laskee.
Olemassa oleva infra ja kiinteistökannan lämmittäminen kaukolämmöllä on tosiasia. Jos ja kun kivihiili ja turve eivät ole tulevaisuuden vaihtoehtona, puuraaka-aineen polttokäytön tarpeen lisääntynyt määrä lienee laskettavissa ja laskettu.
Poltettavan puun tarpeen mittakaava edellyttää nykyisen arvojen ja ajattelun tuulettamista. Runkopuun (kuitupuu)käyttö polttoon tulee muuttumaan arkipäiväksi. En usko energiapuusavotoilla saatavan kestävästi järkevällä kustannustasolla sellaisia määriä energiaa, etteikö muutos ole vääjäämätön. Polttoteollisuus tulee kilpailemaan selluteollisuuden kanssa kuitupuumarkkinoille. Nykyinen metsäteollisuuden mantra puun olevan liian kallista poltettavaksi päätyy historian roskalaatikkoon. Tuontipuulla ei tätä ratkota koska sama kehitys on Euroopan- ja maailmanlaajuinen.
Vihreä ideologia ei tätä kehitysta saa aikaan, vaan energiariippuvuuden katkaisu Venäjästä. Energian oston lopetaminen on se tehokkain tapa käydä taloussotaa ja on kriittinen turvallisuuskysymys maallemme.
Vanha totuus kuuluu:
-Ainoa sotarikos josta joutuu tuomiolle on tappio.
Voittajan sotarikollisista tulee kansallissankareita.
Jotenkin homma muistuttaa Jugoslavian hajoamissotia. Slaavit eivät ainakaan sää hopealle näissä toimissa jos kohta muuallakin osataan.
Arvatenkin noin on ollut ennenkin.
Ehkä kuitenkin kansainvälisessä politiikassa -enemmän kuin täällä hörmässä on totuttu. Totuus on se mitä poliittisessa kaupankäynnissä syntyy lopputuloksena.
Ääriesimerkkinä olkoon Erdokanin vedätys Suomen ja Ruotsin Natojäsenyyden hyväksynnässä.
Metsäpolitiikallakin kannattanee painottaa loppuosan politiikka -sanaa.
On olemassa joku totuus ja sitten yleinen poliittinen suunta -poliittinen sen hetkinen ’totuus’.
Hyvänä esimerkkinä vaikka viime syksyn EU:n vihreä siirtymä. Tuolloin erityisesti Saksan vaatimuksesta maakaasu määriteltiin osaksi tulevaisuuden vihreää siirtymää.
Nyt tätä samaa maakaasua halutaan pois koko Euroopasta.
Varmaan hyvästä syystä ei siinä mitään. -mutta kuvaa kuinka totuudet ovat sidoksissä juuri sen hetkiseen tilanteeseen.
-tuo uhka on täysin tahallisesti keksitty. Työkalu joka on käyttökelpoinen perusteltaessa oma agressio ja laajentumishalu.
Nykyisen ydinaseiden aikakautena ajatus jonkun hyökkäykselle Venäjälle on absurdi ja toki venäjän johto sen hyvin tietää.
Venäjä ainoastaan haluaa valloittaa ja etupiiriä johon sillä olisi veto-oikeus. Kun se vetoaa turvallisuuteen, samalla se vähät välittää naapureidensa turvallisuudesta. Eli maa pelaa ns. Sikaa.
Isoviha oli ja on Pietari Suuren anti.
Toki Pietarin kaupungin petustaminen entiselle Suomalaisten maille eksistensiaalisesti vaikeutti Suomen geopoliittista asemaa.
Menneet ovat menneitä. Mutta Pietari Suuren ihannointi julkisesti tuottaa ikävän viitekehyksen.
Isoa vihaa vastaava kansanmurha tapahtui myös baltiassa, asia jota täällä ei moni tiedä. Toki myös Ruotsi-Suomi osasi saman.
Keskustelu polveilee…
Mutta se iso muutos kuluvana vuonna on inflaatio, joka itse asiassa alkoi jo vuoden alussa, mutta sai aasinpotkun sodan myötä.
Puun hinnan on joko noustava ja paljon, tai metsätalouden suhteellinen kannattavuus romahdusmaisesti entisestään alenee.
Menestyykö leppä muuten turvemaalla? Kostean paikan laji kun lienee.