Käyttäjän Panu kirjoittamat vastaukset
-
Nyt kun USA on ottanut taas selkeän Amerikka ensin-asenteen niin EU:ssakin on jouduttu heräämään siihen, että pelkällä säännöstelyn lisäämisellä ei pärjätä. Jotain EU-tason säännöstelyä ollaan jo purkamassa ja toivoa on, että myös metsäpuolella otettaisiin järki käteen.
Poliitikot keräävät mielellään irtopisteitä ehdottamalla hakkuiden viivästyttämistä, joka siis hidastaa kasvua. Toki jos vuosittainen hakkuumäärä saadaan tällä laskuun niin Suomen laskennalliset päästöt voivat hetkeksi pudota jos suljetaan silmät hakkuuvuodolta.
Ihan ensimmäiseksi pitäisi korjata laskentatapa samalle viivalle fossiilisten kanssa eli päästöt syntyvät siellä missä ne tuprahtelevat taivaalle eikä tuottajamaassa.
Veli-Jussi on siis tehnyt hankintakauppaa. Silloin harvoin kun olen tukkeja tehnyt hankintakaupoissa niin olen saanut raportin, jossa on jokaisen raakkauksen syy.
Kuten Metsuri Motokuski totesi, lenkouden mittaaminen ei ole ihan yksinkertaista ja jälkeenpäin on aika vaikea väittää vastaan jos sahalla tulee hylkyjä. Nykyaikaisilla sahoilla tukin paksuus ja lenkous käsittääkseni mitataan laserilla, joka ei valehtele jos on vaan säädetty laatukriteerien mukaiseksi.
Onko se muuten varma tieto, että Italia maksaa tänne lähettämistään jätteistä? Itse olin veikannut, että Suomi maksaa niistä hyvän hinnan Italialle. Ja vieläkö niitä tänne tuodaan, tuosta oli juttua 1-2 vuotta sitten.
2024 tammikuusta lähtien olen tankannut Suomi-osakkeita, muutama ruotsalainen mukana. Yhdestä ruotsalaisesta jo irtauduin noin 4x hinnalla (Verve). Arvostukset Suomessa ovat näyttäneet houkuttelevilta. Mutta jos USA sakkaa niin Suomi menee perässä joka tapauksessa eli aina on riskiä. Kannattaa olla käteistä, jolla pystyy sitten ostamaan taas halvemmalla.
Mistään ei voi olla 100% varma. HS on saattanut keksiä päästään nämä tiedot:
3 Herliniä on 100:n suurituloisimman joukossa viimeisessä 2023 verolistassa, paras 4. sijalla. Veroprosentti on 34% eli se mitä pääomatuloista korkeimmillaan maksetaan. Kymmeniä miljoonia ei nyt sentään kukaan palkkana nosta Suomessa.
En ole törmännyt mutta veikkaisin, että maksuhetken koittaessa firman talous ei ihan ole siinä kunnossa, jotta maksu olisi mahdollista suorittaa.
Kujala on sen verran pitkään harjoittanut JK:ta, että hänellä on varmaan jo tullut eteen se toinen JK-harvennus samalle kuviolle mikä useimmilla JK:n kannattajilla häämöttää vielä 10+ vuoden päässä.
Hyvä kiteytys Anneli, kiitos. Mielenkiintoista kuulla, että nyt kun Kujala on jatkuvaa kasvatusta harjoittanut 20+ vuotta niin alkaa ääni kellossa muuttumaan ja jaksollinen on palannut keinovalikoimaan.
Itse sijoitin B-osuuksiin korolla 3% kun markkinakorot olivat negatiivisia. Kun korko putosi 2%:iin niin laitoin lunastuspyynnön, 1,5 vuoden päästä tuli rahat. 🙂 Veikkaisin, että siellä on paljon unohtunutta rahaa ja sen poissaaminen on tosiaan hidasta.
Osuuskorko perus- ja M1-osuuksille tosiaan pyritään pitämään vakaana, Metsä Boardin osinko sen sijaan vaihtelee paljon tuloksen mukaan.
M1-osuudethan alkavat expiroitumaan 10v päästä niiden lanseeraamisesta, jos niitä ei ole ansaittu uudestaan puukaupoilla. Silloin voi aika paljon rahaa lähteä osuuksista ellei sääntöjä taas muuteta.