Käyttäjän Panu kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 431 - 440 (kaikkiaan 1,867)
  • Panu

    Kun jokunen vuosi sitten tarjosin vähän liian pienipuista leimikkoa ensiharvennukseen niin tarjousten kuidun hinta vaihteli välillä 4 – 14€. Ylle linkattua juttua en pääse lukemaan mutta huonommissa leimikoissa isoja eroja on aina ollut.

    Panu

    Riippuu siitä miten määrittelee päätehakkuun ajankohdan. Minä lasken sijoitetun pääoman tuottoa, joka laskee puuston arvon noustessa. Jos sijoitetun pääoman tuotto% näyttää metsälle tänään päätahakkuukypsyyttä niin voin vaihtoehtoisesti kasvattaa tuotto%:a lannoittamalla. Lopputuloksena kiertoaika pitenee lannoituksen takia.

    Panu

    Männyllä saataneen parempi hyöty kuin kuusella kuten siinä gradussa havaittiin. Joku MHY:n kaveri oli koivullakin mitannut pituushyötyjä.

    Itse en ole tehnyt vertailuja mutta toistaiseksi arGrow on käytössä.

    Panu

    Luston paksuudessa pitää muistaa, että mitä isompi puu sen kapeampi lusto tuo saman kasvun, tosin isoja puita yleensä harvemmassa. Ensiharvennetussa metsässä luston paksuus on yleensä vielä aika suuri.

    Panu

    Jos lannoituksen vaikutus on 7 vuotta niin 0,3mm tarkoittaa 2,14m3 vuodessa, joten 3mm tarkoittaisi yli 20m3/v. Saa olla aika täystiheä, opas ei kerro runkolukua eikä pituutta.

    Panu

    Täystiheässä, keskiläpimitaltaan 20 cm puustossa luston leveneminen 0,3 millimetrillä merkitsee noin 15 m3/ha kasvunlisäystä. (lainaus Yaran lannoitusoppaasta).

    Tuolla luston kasvullako sitä höttöä syntyy?

    Panu

    Jos raakeista maksetaan kuidun hinta niin hankintahakkaajan kannattaa tehdä kaikki vaan tukiksi laadusta välittämättä. Usein hankintakauppasopimuksessa ei lue raakeista mitään. Kerran minulle niistä ei maksettukaan mitään ja kerran maksettiin tukin hinta.

    Panu

    Myin pienen päätehakkuun sitä edeltäneellä hyvällä hinnalla. Myöhemmin ostaja (sahan ostomies) kertoi maksaneensa 42€/m3 kuusitukista päätehakkuulla olikohan puoli vuotta tai vuosi mun kauppojen jälkeen.

    Kriisiä on nyt huudettu COVIDin alkamisesta lähtien ja jonkinlaisessa taantumassa toki ollaan, pitkälti EKP:n aiheuttamana.

    Panu

    Kyllähän kirjanpainajatuhot luonnolle ovat hyväksi, osa normaalia metsän kiertoa. Tukkikokoiset kuuset muuttuvat lahopuuksi, jota tulee niin paljon että pitäisi riittää vaativimmallekin ötökälle. Pohjalle nousee ensin lehtipuuta, kenties mäntyä ja alle myöhemmin taas kuusta. Siis jos ihminen ei tee mitään.

    Panu

    Yhtäkään runkohintatarjousta en ole saanut, tosin en ole pyytänytkään. Aiemmin olin ymmärtävinäni, että MG alkaisi näitä jatkossa tarjoamaan ykkösvaihtoehtona.

Esillä 10 vastausta, 431 - 440 (kaikkiaan 1,867)