Käyttäjän Panu kirjoittamat vastaukset
-
Uusimmassa Stora-Enson Terve Metsä-lehdessä kehotetaan tekemään taimikonharvennus 5-10m pituudessa ja EH 30v iässä ennakkoraivausta unohtamatta. Puunostajan näkökulmasta ohjeet ovat tuollaiset.
Männikössä latvuksien supistumisen takia EH tulee tehtyä siinä 12 metrissä tai jopa aiemmin. Kuusikossa taas vihreä latvus kestää varjoa paremmin ja niitä voi latvuksen puolesta kasvattaa pitempään. Tosin kaikki riippuu tiheydestä, joka männikössä on oltava riittävä ettei tule liian paksuja oksia.
Ei nyt kaikille ”normaaleille” ensiharvennuksille sentään, koska tuo 12m pituusraja on EH:lle vähän tiukka.
Kyselin MG:ltä rungontilavuushinnoittelua ensimmäistä kertaa. Kertoivat sen koskevan vain havupuita, joten jää väliin tälläkin kertaa.
Meillä on keväästä lähtien ladattu sähköautoa ilmaiseksi, koska te maksatte sähkölaskun (yksi neljästä hallituksen lanseeraamasta sähkötuesta).
Sekametsässäkin on se pääpuulaji ainakin minulla vielä ja harvennusten seurauksena voi olla, että siellä ei enää juuri muuta olekaan.
Kuuset eivät oikein selviä aukon reunassa vaikka kirjanpainaja ei iskisikään: tuuli kaataa tai auringon paahde vahingoittaa kaarnaa. Näin erityisesti silloin jos aukollakin oli kuusikko.
Siksi tuo on aika hyvä idea, että kasvattaisi kuviorajan tuntumassa muuta kuin kuusta. Pitää alkaa kiinnittää huomiota asiaan.
Meneekö itseltä Oy:hyn siirretyt metsätilat SVOPina sisään?
@Makarov vähän aiheen vierestä mutta pidätkö tulot siis Oy:ssä suurelta osin? Jos nimittäin haluaa rahaa itselleenkin niin yhteismetsän vero% olisi 26,5% ja Oy:n kautta otetusta rahasta maksetaan enemmän. Tosin jos muita ansiotuloja ei ole niin palkkana maksamalla voi päästä alle tuon kohtuullisilla summilla.
Viimeisin uutinen sanoo, että hinnat jäävät voimaan. Ne ovat kuitenkin pörssissä määräytyneet eli instituutiot ovat jo ostaneet tuohon hintaan. Norjasta tarjottiin vahingossa liian halvalla iso erä.