Käyttäjän Panu kirjoittamat vastaukset
-
”kuusessa ollaan” puhuu ihan omituisia.
Itse kun ensiharvennuksella poistelen noita huonolaatuisimpia oksikkaita istutusmäntyjä niin karsintaan tosiaan menee aikaa. Sitten tietysti poistan niitä riukuuntuneita ja niistä taas ei motteja oikein kerry. Päivätuotoksesta en osaa sanoa tässä vaiheessa mutta tuskin ainakaan yli 5m3 menee.
Tää on vasta toinen harvennus, jonka teen itse ja aikaa menee myös sen miettimiseen, että mitkä puut kaataisi. Silmä toki kehittyy hakkuun aikana ja homma alkaa pikkuhiljaa sujua jo paremmin.
Miten muuten pyysit tarjoukset ja oliko MHY kuvioissa mukana?
MV, mitä luontaisesti syntyneille puille tehdään tuossa mallissa? Ilmeisesti ne poistetaan jossain vaiheessa, jotta ne kuuset pääsevät järeytymään?
Ota toinen koeala semmoisesta paikasta, joka näyttää vähän harvemmalta niin pääset lähemmäksi totuutta, luulisin. Tosin kaksikin koealaa on vielä aika vähän.
Nyt ei vähään aikaan tarjota puuta UPM:lle. Samoinhan kävi Versowoodille aikoinaan kun Kopra päästi samanlaisia sammakoita suustaan.
Teen 1ha istutusmännikön ensiharvennusta, jonka aloitin jo viime kuussa. Kannoille laitan urea-liuosta.
Tässäkin tuntuu olevan ihan tarpeeksi hommaa työssäkäyvälle ja muitakin harrastuksia omaavalle. Tsemppiä 8ha hankintahakkuuseen!
Heh, Matti Kärkkäinen kertoo uudessa Metsälehdessä, että jos aiot sivellä kannolle urealiuosta niin sinulla pitää olla kasvinsuojelututkinto! Samaa tavaraa voi kuitenkin tutkinnoitta levittää lannoitteena niin monta tonnia kuin haluaa.
Äkkiseltään katsoen lakipykälä koskee vain ammattilaisia:
”2) ammattimaisella käyttäjällä henkilöä, joka käyttää ammattitoiminnassaan kasvinsuojeluaineita.”
http://plus.edilex.fi/tukes/fi/lainsaadanto/20111563?toc=1
Niin tai näin niin toivon, että kukaan ei jätä kantokäsittelyä tekemättä tämän lain takia.
Kyselin taas yhdestä Sithl-liikkeestä BioPlus-öljyä. Myyjä kertoi, että heillä on nyt 2 vuotta ollut myynnissä Ekosata Oy:n bioöljy eikä se kovetu:
http://www.ekooil.com/voiteleva.html
Tämä olikin ensimmäinen myyjä ikinä, joka ei nähnyt bioöljyssä ongelmia.
Voi olla, että tuo kovettuminen oli alkuvaiheen ongelma ja nykyiset bioöljyt ovat jo parempia.
UPM:n mukaan puukauppa ei käy:
”Metsäjohtaja Tomi Salo ei edes kaipaa keskustelua verosta, sen sijaan hänen mielestään olisi syytä pohtia, miten puu saadaan liikkeelle.”