Käyttäjän Panu kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1,851 - 1,860 (kaikkiaan 1,866)
  • Panu

    Totta, ei se ole pahimman luokan pakottamista mutta kuitenkin omistajan oikeuksien kaventamista mitä en ikinä tule kannattamaan. Eli et saisi myydä sille ostajalle, jolle haluaisit myydä.

    Panu

    @putte Ei se nyt ainoa ole, kuten kirjoitin voi myös kannustaa pakottamisen sijasta. Jos pakottamaan lähdetään niin kyllähän silloin keinovalikoimaa piisaa.

    Panu

    Mihin Roisto Reipas viittaa tuolla kovalla työllä, pystykarsintaanko? Ainakin Suomessa kuusitukin hinta tuntuu olevan sama riippumatta siitä onko paksua oksaa vai oksatonta. Kovin paksuja oksia harventamattomaan kuusikkoon tuskin kuitenkaan kehittyy.

    EDIT: Vai tuohon lehtipuun perkaamiseen? Eikös sen joudu istutuskuusikossa joka tapauksessa tekemään.

    Panu

    Rakenteen järkevöittämistä on kai haettu yhteismetsään liittyvien vero- ym. etujen kautta ja tiloja on näin saatukin yhteen. Yhteismetsällä ei vaan ole mitään velvoitetta hallinnoida yhtenäistä alaa vaan rakenne voi olla yhtä sirpaloitunut kuin erikseen omistetuissa tiloissa. Siksi pitäisi kannustaa nimenomaan suurempaan tilakokoon. Kuviot kasvavat sitten ihan luonnostaan.

    Panu

    Kuusikon kasvatus harventamatta päätehakkuuseen on mielenkiintoinen idea ja odotan kiinnostuksella Metsälehden juttua siitä. Muille puulajeille tuo tuskin sopii.

    Jos siitä tulisi suositumpaa niin kuusitukin tarjonta nousisi entisestään ja kuusikuidun vähenisi. Toisaalta harventamattomassa metsässä on varmasti myös huonolaatuisia kuitupinoon meneviä kuusia – niitä, jotka olisi harvennuksissa otettu pois.

    Suomen oloissa tiheys olisi varmaankin luokkaa 800 runkoa / ha.

    Panu

    Tänään neuvotellussa paketissa ei asiasta puhuta:

    http://valtioneuvosto.fi/hallitus/hallitusohjelma/neuvottelutulos/fi.pdf

    Tämmöinen pikkujuttu voidaan tosin ujuttaa läpi vaikkei sitä ohjelmassa mainitakaan. Tässäkin paketissa taas kerran lisättiin valtion menoja (mikä näkyikin kaikkien osapuolten huomattavana tyytyväisyytenä tiedotustilaisuudessa), joten arvata saattaa, että verotuloja tullaan ottamaan sieltä mistä niitä on saatavilla.

    Panu

    Metsästä saa hillot handuun ihan koska vaan ilman hakkuita myymällä metsämaata. Tilan arvo nousee koko ajan kun puut kasvaa.

    Tämä siis niille, joilla ei ole jälkeläisiä tai eivät halua niille metsää jättää.

    Panu

    Jyrki Ketola on kolumneissaan kertonut tähtäävänsä yhteen harvennukseen ja varhaiseen päätehakkuuseen, jossa on jopa 800 runkoa / ha. Voi olla, että tuo 1000 runkoa / ha päätehakkuuseen vaatii parhaan mahdollisen kasvupaikan Etelä-Ruotsissa.

    Panu

    Hankintakaupassa muuten koivun ja kuusen kuitupuun hinta on sama, välillä ollut koivulla korkeampikin:

    http://metsalehti.fi/Metsalehti/Puunhinta/Koko-maa/

    Männyllä hieman vähemmän.

    Panu

    Kiitos hyvästä linkistä, siinä on ainakin minulle uutta tietoa. Eli hyvin lievällä ensiharvennuksella saatiin eniten motteja. Johtopäätös on kuitenkin tämä:

    ”Energiapuuharvennus 8-11 keskipituudessa ei kannata ilman tukia,
    edullisinta on kasvattaa hieskoivikko harventamatta 40-50-vuotiaaksi.”

    Tällä tavalla lopputulos on: ”3,2 m3/ha/v kuitupuuta + 0,9 t/ha/v energiapuuta”.

    Tukkiakin voi yrittää:

    ”Varttuneiden hieskoivikoiden harvennusreaktio viittaa siihen, että tukkilaatuisten hieskoivikoiden harventaminen on kannattavaa, vaikka tutkimusaineistossa harvennus ei lisännyt merkitsevästi tukkikokoisen puun tuotosta.”

Esillä 10 vastausta, 1,851 - 1,860 (kaikkiaan 1,866)