Käyttäjän Panu kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1,831 - 1,840 (kaikkiaan 1,866)
  • Panu

    Nyt on erityisen huono vuosi myydä talvileimikoita, koska viime talvena ei oikein ollut talvea minkä takia paljon talvileimikoita jäi hakkaamatta.

    Tapion suositusten mukaan kuusikon harvennuksen voi tehdä myös kuivalla kesäkelillä. Tällöin kiinnitetään myös huomiota siihen, että puut karsitaan ajouralle, jolloin hakkuutähteet suojaavat juuristoa.

    Minusta näyttää siltä, että olet sen verran kiinnostunut aiheesta, että voit ihan hyvin myydä ilman MHY:n apua. Kysele vaan täältä kun tulee kysyttävää. Itse kyllä tein ensimmäisen kaupan MHY:n kautta ja samalla opin asioita.

    Panu

    Jos korjuuyrittäjä haluaa tuntikorvauksen niin hän neuvottelee asiasta asiakkaansa (puunostajan) kanssa. Toivottavasti jatkossakin hinnoittelu tapahtuu markkinatalouden eikä komentotalouden ehdoilla.

    Panu

    Tässä tuuli kaataa metsää Joensuussa:

    http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288719827772.html

    Panu

    Vastaa, että 20 tonnia per mylly tai pitäkää myllynne. 100 KEUR vuodessa on pienen pieni lisä metsän tuotoille mutta rahaa se on sekin ja nykypäivänä pitää hillot kerätä pienistä puroista.

    Panu

    Kuusikon harvennuksen puolesta puhuu se, että kuusella harvennusreaktio on pääpuulajeistamme voimakkain.

    Metsälehden jutussa viitataan suomalaiseen kokeeseen, jossa harvennetusta kuusikosta tuli enemmän motteja kuin harventamattomasta.

    Myös ”Tuottava metsänkasvatus”-kirjan mukaan 20% pohjapinta-alan poisto tuottaa hieman harventamattomuutta suuremman kasvun ainakin vuosina 1-20 harvennuksesta.

    En tiedä onko näillä koealoilla ollut leveitä ajouria ja/tai korjuuvaurioita. Ainakin jos harvennuksen voi tehdä moottorisahalla ja puunajon mönkijällä niin kuusikon harvennus varmaankin kannattaa.

    Panu

    Ymmärsin, että koko Suomessa.

    Totta, tosin jos isommalle tielle on matkaa vaikkapa muutama kilometri niin sillä ei liene kuljetusyhteyksien kannalta käytännön eroa. Sahan etäisyys tietty vaikuttaa suoraan.

    Panu

    Onko muuten siitä, että metsä on valtatien varressa jotain hyötyä?

    Tämän 2.7. uutisen mukaan kesäkuussa:

    ”mänty- ja kuusitukin hinta vaihteli 43 eurosta 59 euroon kuutiolta”

    http://metsalehti.fi/Metsalehti/Metsauutiset/2014/7/Puukaupan-tahti-laantui/

    Täällä silti kaikki saavat reilusti yli 60€.

    Panu

    Ajankohta ja välineet ovat pitkälti samat kuin männyllä eli kevättalvella ja sahalla voi karsia.

    Panu

    Kuusen pystykarsinta on käsittääkseni yleisempää keski-euroopassa ja ehkä siellä on keksitty oksattomalle kuuselle käyttöäkin. Suomessa ei taida olla oksattomasta kuusesta juuri tarjontaakaan. Jos tarjontaa olisi, niin ehkä joku alkaisi sitä myös hyödyntämään.

    Soitinrakennuksessa käytetään kuusta ja joku suomalainen rakentaja kertoi Metsälehdessä käyttävänsä saksalaista kuusta, koska Suomesta ei saa hänen haluamaansa laatua.

    Panu

    Oho nyt Tanelistakin tuli komentotalouden kannattaja kun alettiin puhumaan ketjun aiheesta eli katkonnasta.

Esillä 10 vastausta, 1,831 - 1,840 (kaikkiaan 1,866)