Käyttäjän Panu kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1,821 - 1,830 (kaikkiaan 1,866)
  • Panu

    Ruotsin mallista oli juttua Metsälehdessä. Siinä raivattiin ekan kerran alkukesästä ja toisen kerran saman kesän lopussa. Ruotsissa ei kuulemma enää veso sen jälkeen.

    Suomessa kun asiaa tutkittiin niin mitään erityistä vesomattomuutta ei havaittu.

    Edit: Uusimmassa Metsälehdessä on taas juttua vesomisesta, metrin kantojakin käsitellään. Latvominen näyttää mielenkiintoiselta mutta työläältä tavalta.

    Panu

    Pete, hinnoittelustahan tässä on kyse kuten itsekin viestissäsi kirjoitat (rungonosahinnoittelu).

    En myöskään usko, että tästä mitään lakia tulee vaikka valtio kyllä jaksaa hämmästyttää holhoamistarpeellaan.

    Itse tietysti kannatan täysillä sitä, että laadusta maksetaan mutta kuten sanottu niin ihmettelen miksei siitä voisi maksaa ilman valtiolta tulevaa hinnoittelusääntöä.

    Panu

    Uusimmassa Metsälehdessä on tästä juttua. Suomen Sahat ry:n puheenjohtaja Esa Hakamäki suhtautuu tähän valtiovallan tyrkyttämään malliin toiveikkaasti.

    Vähän ihmetyttää, että eikö mikään ostaja tosiaan ihan itse uskalla hinnoitella parhaaksi näkemällään tavalla vaan tähänkin asiaan pitää huutaa valtiota apuun.

    Panu

    Jos nyt pistäis juuresta poikki niin tarviskohan sinne enää mennä raivailemaan.

    Panu

    ”pikkutukit unohdetaan kevään korvalla kokonaan tekolistalta, koska niitä otetan vastaan rajoitetusti kesäaikaan.”

    Mistä tämä johtuu?

    Panu

    Jos sopimuksessa ei asiaa mainita niin mitään kiirettä ei varmasti ole. Todennäköisesti voisit ottaa ne omaan käyttöön (tai myydä toiselle) 5-10 vuoden varastoinnin jälkeen, jos ostaja ei niitä ole vienyt toistuvista huomautuksista huolimatta.

    En tiedä onko ennakkotapauksia olemassa mutta veikkaisin, että oikeus katsoisi, että ne on vietävä pois ”kohtuullisen” ajan kuluessa.

    Eli jatkossa tosiaan kannattaa vaatia tästä pykälä kauppasopimukseen, jos varastopaikalla on muutakin käyttöä lähivuosina.

    Panu

    Toisaalta logistiikka voi kehittyä siten, että hyvinkin pienet määrät eri puutavaralajeja voidaan ottaa talteen ja koota yhteen keskusvarastopaikoilla. Jollakin ostajalla voi olla kilpailuetuna se, että ostaa kaikki puutavaralajit määristä riippumatta.

    Muuten olen sitä mieltä, että valtiovallan ei pidä sotkeentua puun katkontaan.

    Panu

    Kuten yllä on kerrottu AgriMarketista yms. saa ureaa 25kg säkeissä mutta aina sitä ei ole tarjolla. Jos kaadettavaa on vähän niin myös tätä kalliimpaa puutarhatuotetta voi ostaa:

    http://www.greencare.fi/tuotteet/kasvimaa-ja-yrtit/ureahelmia-puutarhakayttoon

    Liuos sekoitetaan 30% ureapitoisuuteen. Kuten Angel tuossa vihjaili niin itse näkisin kantokäsittelyn hankintahakkuuajan pidentäjänä. Eli voi aloittaa hommat hieman aiemmin ja ilmojen kylmetessä lopettaa käsittelyn.

    Käsittely tosiaan lisää työmäärää aika paljon ihan senkin takia, että niitä kuitupuukantoja pitää etsiä ja kaivaa esiin risujen alta.

    EDIT: Sitten on vielä harmaaorvakkaan perustuva Rotstop, joka ei säily kovin pitkään:

    http://www.rotstop.fi/usein-kysyttya/

    http://www.uittokalusto.fi/koneyrittajat/kantokasittely-rotstop-urea.html

    Panu

    Ei taida kasvaa, paitsi juuret:

    http://www.metla.fi/metinfo/kasvu/paivittainen/

    Panu

    Noin se varmaan kannattaa tehdä kuten Pokara sanoo. Itse olen käyttänyt kantokäsittelyä raivauksella ja siinä ei tosiaan joka puun jälkeen viitsi käsitellä ja kantojen etsiskely on sitten tuskaa.

    Raivaussahaan asennettava kantokäsittelylaite ratkaisisi ongelman. Löysin niitä lähinnä joidenkin museoiden sivuilta. Luulis, että noita nyt olisi olemassa ja myynnissä, koska ei se laho-ongelma ainakaan häviämään päin ole!

Esillä 10 vastausta, 1,821 - 1,830 (kaikkiaan 1,866)