Käyttäjän Panu kirjoittamat vastaukset
-
Vuonna 2007 menot valtion budjetissa olivat 40 miljardia, 2015 ne ovat 53 miljardia. Jotenkin ihmeellisesti kuitenkin pärjättiin vuonna 2007. Inflaatiota on mutta se on ollut vähäistä ja välillä negatiivista.
Omituisinta on, että suurimman osan ajasta 2007 jälkeen julkisuuteen on höpötelty, miten nyt säästetään.
Kun yritys vähentää menoja niin menot vähenevät. Kun poliitikko vähentää menoja niin menot kasvavat. Tätä olen aina ihmetellyt.
Vuodesta toiseen poliitikkojen ratkaisuna on vain ja ainoastaan verojen korotus.
Eikös ne sotke lehtikuustakin pieniä eriä mukaan keitoksiin.
Matti Kärkkäinen kertoo uusimmassa Metsälehdessä Ruotsin kokemusten varsinkin kylvetystä kontortasta olevan hyviä ja tukkia tulee.
Tässä ketjussa on puhuttu, että kontorta menee energiapuuksi, eikö siis kelpaakaan mäntykuiduksi? Ruotsin tukkiprosenteista olisi kiva myös saada lisätietoa.
Pekkarisen perheen tuulivoimakytkökset:
”Pekkarinen riiteli meille syöttötariffit, hänen vävynsä rikastuu niillä ja hänen tyttärensä on Energiakolmikon lobbari, joka puolustaa tätä järjestelmää”
Se on aika raju veto vaihtaa koivuun jo pienen juurikäävän tartuttaman puumäärän takia, varsinkin näillä hirvitiheyksillä.
Eli Anneli tutkimuksetko kertovat, että jos leimikossa on pienikin määrä juurikääpää niin kantokäsittely ei estä sen leviämistä mitenkään? Käytännön esimerkki olisi sellainen, että leimikon yhdessä nurkassa on juurikääpää ja sen takia kannattaa jättää koko alue kantokäsittelemättä?
Muistaakseni tutkimuksissa on todettu, että jopa se, että istuttaa vähintään 10m päähän juurikäävän saastuttamasta kannosta estää sen leviämisen taimeen.
Ei kai se juurikääpä mikään mustavalkoinen joko tai-juttu ole. Sitä voi olla vähän tai paljon. Mitä vähemmän sen parempi. Eikä sitä ole joka leimikolla juurikääpä-alueillakaan.
Kyllä, kuten Rane sanoo. Jos mennään siihen, että MO maksaa kantokäsittelyn kokonaan niin kesähakkuussa voikin yhtäkkiä olla huonompi hinta kuin talvihakkuussa.
Tällä hetkelläkin ilmeisesti käsittely menee MO:n maksettavaksi jos MO on julkisyhteisö. Tällöin kantokäsittely saattaa myös jäädä kokonaan tekemättä kun lyhytnäköisesti säästetään rahaa.
Heh, kuinkahan moni ehdokas uskaltaa tunnustaa kannattavansa metsänomistajien ruoskintaa Metsälehden vaalikoneessa.
Tosiaan Esko Ahon työryhmähän sai aikoinaan läpi ensiharvennusten verovapauden pariksi vuodeksi. Itse ainakin halusin kovasti myydä silloin mutta taimikot oli vielä liian nuoria.
Ymmärtääkseni kuitenkin kauppa kävi hyvin tuon verottomuuden aikana.