Käyttäjän Panu kirjoittamat vastaukset
-
Hyvä kiteytys Anneli, kiitos. Mielenkiintoista kuulla, että nyt kun Kujala on jatkuvaa kasvatusta harjoittanut 20+ vuotta niin alkaa ääni kellossa muuttumaan ja jaksollinen on palannut keinovalikoimaan.
Itse sijoitin B-osuuksiin korolla 3% kun markkinakorot olivat negatiivisia. Kun korko putosi 2%:iin niin laitoin lunastuspyynnön, 1,5 vuoden päästä tuli rahat. 🙂 Veikkaisin, että siellä on paljon unohtunutta rahaa ja sen poissaaminen on tosiaan hidasta.
Osuuskorko perus- ja M1-osuuksille tosiaan pyritään pitämään vakaana, Metsä Boardin osinko sen sijaan vaihtelee paljon tuloksen mukaan.
M1-osuudethan alkavat expiroitumaan 10v päästä niiden lanseeraamisesta, jos niitä ei ole ansaittu uudestaan puukaupoilla. Silloin voi aika paljon rahaa lähteä osuuksista ellei sääntöjä taas muuteta.
Haastavasta vuodesta huolimatta hyvät osuuskorot tulossa, paitsi tietysti A- ja B-osuuksille.
”Metsäliitto Osuuskunnan hallitus on päättänyt ehdottaa, että jäsenten sijoittamille sääntömääräisille perusosuuksille maksetaan vuodelta 2024 korkoa 5,5 % (6,5 % vuodelta 2023), Metsä1-lisäosuuksille 5,0 % (6,0), lisäosuuspääoma A:lle 2,0 % (3,0) ja lisäosuuspääoma B:lle 1,0 % (1,0).”
Olen jo useana vuonna tehnyt metsätaloudesta 0-tuloksen johtuen pääasiassa lannoituskuluista ja metsävähennyksestä. Hakkuut ovat olleet alakantissa metsien ikärakenteen takia.
Pääomatuloja ja ansiotuloja tulee muualta ja aloin nyt miettimään, että miksi tyytyä 0-tulokseen kun tappiotakin voi tehdä vähentämällä maksimi metsävähennyksen ja tekemällä menovarauksen. Tappio vähennetään sitten muista tuloista. Tämä on suunnitelma metsäveroilmoitukseen nyt.
Itse en pyri päätehakkuuseen lyhimmässä mahdollisessa ajassa, koska se vaatisi niin paljon raivausta. Eli istutettaisiin jotain 1000/ha ja pidettäisiin tiheys siinä jatkuvalla raivauksella. Yksi harvennus, jossa puolet pois kun latvus on 80%. Männyllä täytyisi pitää vähän tiheämpänä aluksi.
Tietysti tästä voisi myös 2-jaksoista yrttää kehitellä ja myöhemmät raivuut vähenisivät sillä.
Metsä Group / Metsäliitto Osuuskunta
Virallinen nimi:
Metsäliitto Osuuskunta
Aputoiminimet:
Metsäliitto Cooperative
Metsä Forest
Metsäliitto Osuuskunta
Metsä Group Finland
Metsä Forest International
Metsä Group
Metsä Wood
Työturvallisuuden kannalta voi olla merkitystä jos kantoihin suihkutetaan glyfosaattia. Laki tuskin kuitenkaan kieltää kyseisen annostelijan hallussapitoa ja käyttöä silloin kun ei olla työsuhteessa. Itse laittaisin sinne harmaaorvakkaa tai urealiuosta.
Osaatko sanoa mikä laki ja miksi?
MG = Metsäliitto
Annostelijalle olisi kovasti tarvetta ainakin juurikäävän torjunnassa.