Käyttäjän päin_mäntyä kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 35)
  • päin_mäntyä

    Varmaankin koneyrittäjän kannalta ennakkoraivauksen vaatiminen on aivan perusteltua.

    Kuitenkin tuntuu merkilliseltä, jos puun myyjä saa pystykaupasta tasan tarkkaan samansuuruisen tilin oli ennakkoraivaus tehty huolella, ei lainkaan, tai jotain siltä väliltä. Kaikilla metsänomistajilla ei ole aikaa tai mahdollisuuksia tehdä itse ennakkraivausta vaan se pitää teettää ostopalveluna.

    Metsäkeskuksen nettisivuilla puun myyjälle annettua ohjeistusta: ”pystykauppojen yhteydessä tehdään usein leimikossa ennakkoraivaus”.

    Edelleen, puun myyjälle luvataan korvaukseksi ennakkoraivauusta seuraavaa: ”parhaimmillaan ennakkoraivaustyö voi olla metsänomistajalle nautinnollista virkistymistä”.

    päin_mäntyä

    Millä tavoin puun myyjälle hyvitetään pystykaupassa tuosta ennakkoraivauksesta?

    päin_mäntyä

    Kestääkö se 1.3 mm ketju tehokkaammissa (3.5 hp ja yli) sahoissa? Jos katkeaa niin onko minkämoinen haaverin riski?

    päin_mäntyä

    Itse olen pärjännyt rautakaupan metrimitoilla, muutamalla eurolla saa 8 metrisen mitan. Motin verran pitäisi tukkipuuta tehdä että saisi oikean metsurin mitan joka kumminkin jossain vaiheessa särkyy ja sitten ketuttaa kun kallis mitta menee särki.

    päin_mäntyä

    Onko siinä jokin määräaika miten pitkään ostajan omistusoikeus tienvarsipinoon säilyy?
    Ja mikä lienee normaali säilytysaika energiapuupinolle?

    päin_mäntyä

    Kun ostaa oregonin viilaohjaimen missä on viila mukana, niin se viila vaikuttaa parempilaatuiselta kuin erikseen ostettavat viilat.

    päin_mäntyä

    Juuri näin kuten RR arveli, kyseiset puut ovat alkuvaiheessa kasvaneet hyvin hitaasti ja tumma ydin on perua siltä ajalta.

    päin_mäntyä

    Viime talven savotoissa tuli muutama kymmen kiintokuutiota yhdellä ketjulla. Kivet ja hiekka aiheuttivat eniten tuhoa ketjuille. Puita joutui sahailemaan sokkona lumen alta, välillä aina terä osui maahan. Siis tuulenkaatoja keräiltiin. Muutenkin, jos tekee pitkiä kantoja niin terä tylsyy vähemmän, mutta kun omia puita sahailee niin kannot tekee mielellään lyhyiksi.

    päin_mäntyä

    Ajatuksena olisi säästää alikasvos vain osalla alasta missä se on riittävän runsasta ja elinvoimaista, ja uudistaa ne alat joissa alikasvos on heikkoa. Ja sitten löytyy alueita joissa puusto on sen verran pientä ja keskenkasvuista että siitä ei juuri tukkia saisi vaan enimmäkseen kuitua. Tuntuisi järkevältä säästää ne alat ja antaa järeytyä tukkipuumittaan. Mutta tällaisilla toimilla metsästä tulee monenkirjavaa, on laikuittain kaikenikäistä puustoa. Maisemallisesti varmaan hyväkin tällä tavalla. Vai onko parempi lyödä kaikki sileäksi ja aloittaa metsä nollasta?

    päin_mäntyä

    Kiitos Korpituvan Tanelille selventävästä vastauksesta. Mutta se jäi vielä epäselväksi, mitkä hankinnat saa lukea metsäverotukseen hankintana. Esimerkiksi traktori, jos sitä käytetään hankintapuutavaran ajoon, mutta myös muuhun kuin metsätalouteen liittyviin ajoihin. Siitähän saa siis kuluja vähentää tuntiperusteella, mutta miten sen alv menee, saako traktorin ostohinnasta osan, kaikki vai ei yhtään alv-palautusta metsäverotuksen kautta?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 35)