Käyttäjän Pähkäilijä kirjoittamat vastaukset
-
Traktorialustaisen yksi etu on siirrot, ne menee ajamalla, eli sopii kuljettaja-yrittäjälle joka toimii ilman kuskeja.
Lähetetty: 1 h, 5 min sitten
Lähettäjä: kuusessa ollaan
#######################Hyvät pitää olla kuviot jos ilman ketjuja pärjäilee ja sitten voi sulan maan aikaan siirrellä ajamalla mikäli pikitietä osuu kohdalle. Toisaalta useamman kerran on tullut ajamalle siirryttyä muutama kilometri kaupalta toiselle ajamalla talvisaikaan ketjut ja telatkin päällä. Normi ajokoneeseenkin kertyy metsäajoa vuorossaan helposti 10 kilometriä.
En lähtisi nykyaikaisella maataloustraktorilla enää metsätöihin, kun kehitys menee erisuuntiin kokoajan vaikka samastahan sitä on aikoinaan lähdetty.
Pähkäilijä 9.7.2013, 18:42Jos aihe pitää paikkansa niin suosittelen ostamaan maataistelukoneen ja aloittamaan urakoinnin jolloin rahantuloa ja rikastumista ei kertakaikkiaan voi estää.
En tiedä kuinka monella maatiaisella Lauri Vaara itse urakoi mutta kun tämä aihe nousee pintaan vuosittain luulisi siellä olevan usempikin massikka metsätöissä rahaa tahkoamassa.
Pähkäilijä 9.7.2013, 12:44Kuinka tuo lämpö sitten loppujen lopuksi kuusikoihin vaikuttaa? Etelä-Saksassa ja Englannissa kuusikon kiertoaika 40 vuoden paikkeilla, Tanskassa menee vähän yli Pari vuotta sitten luin Metsä-Transssista jutun Australian suunnasta jossa kuusikolla mentiin 30 vuoden kiertoajalla ja ensiharvennus tehtiin 10 vuotiaaseen puustoon eikä sunkaan routaisen maan aikana…
Mutta on hienoa kun joku tietää yksittäistenkin puiden historiat parinsadan vuoden ajalta…
Mikäli ilmansaasteet tekevät jostain alueesta kuuselle elinkelvottoman niin se ei voi olla vaikuttamatta alueella pitempään asuviin ihmisiin, etenkin jos lähiruokaa syövät.
Pähkäilijä 9.7.2013, 09:39Siinä vaiheessa kun Afrikassa kannetaan savimajasta tikun nokassa pellolle mitä parhainta lannoitetta hukkuu länsimainen maailma paskaan…
Ihmisjätökset pitää käsitellä moninkertaisesti kun samalla pihan perällä olevan lietelantalan voi levittää peltoon ja kalat saavat pissata uima/juomaveteen edelleen…
Kiitokset Glalle Glygofosfaattiin perehtymisestä. Netti on infoa pullollaan mutta monet meistä elävät mieluummin kertaalleen opittujen harhakuvien kanssa lopun ikää, taitaa tuntea diangoonissa nimen asennevamma.
Pähkäilijä 9.7.2013, 09:29Eiköhän tuolla kattamisella saada alapuoliset rakenteet kestämään kuivina (tai onkijoille hyvä paikka sateellakin).
Pähkäilijä 8.7.2013, 18:35Ennen oli miehet rautaa jne…
Mansikanpoiminnassa on huomattavissa eri maiden BKT:n kasvu. Tuttu marjanviljelijä kertoi että enää 15 vuoteen ei ole enää yksikään suomalainen kysynyt työpaikkaa ja yli viiteen vuoteen ei enää ole ollut venäläisiäkään. Nykyisin tulee Ukrainasta poimijat, seuraavaksi varmaan mennään Armenian ja Georgian suuntaan joissa vielä ihmiselle on tulotasoon nähden huipputyötä tarjolla.
Ulkomaiset mansikanpoimijat vielä maksavat 35% mukaan verotkin ensimmäisen 17€ verovapaan osuuden jälkeen vaikkeivät sosiaaliturvan piiriin pääsekään. Luonnonmarjojen kanssa sentäs voivat poimia verotta.
Vaan oli marjanpoimijoissa miehiäkin pellolla. Minä tyydyin valmiiksi poimittuihin.
Pähkäilijä 6.7.2013, 22:38Metsänhoito ei ole mitään porkkanan kasvatusta.
Lähettäjä: metsänvartija
##############
ihan pääpiirteissään samaa niin metsänhoito kun muukin maanviljely tai kalastus. Hehtaari tuottaa tietyn määrän vuoteen maksimissaan. Olosuhteet määrävät sitten miten lähelle maksimia päästään.
Tiedämme kyllä miten paljon saamme aurinkoenergiaa neliölle sekä sadetta ja mitkä ovat lämpötilat milloinkin. Kyse lienee loppupelissä matematiikasta?
Pähkäilijä 6.7.2013, 11:09Kyllä se jossain päin Suomaata pitää olla kova puupula jos hehtaarinkin keppikuviot saa kaupaksi.
Täällä ei muistu mieleen yhtään alle sadan motin hakkuuta keppimetsissäkään. Toki yksittäisiä kuvioita on mutta noin pieniä pystykauppoja ei täälläpäin kait edes tehdä. Kun alueyrittäjä ilmestyi niin hommat järkevöityivät samantien. Selkeä ero kun suunnittelija ymmärtää siirtokustannukset. Aikoinaan pahimmillaan saman tien varressa kun käytiin yhtenä suman maan kautena 7 eri kertaa…
Pähkäilijä 5.7.2013, 17:40Kuusellahan tuo ensimmäinen 30 vuotta menee miinustuloksen puolelle ja e-puulla saat 3000 euroa. Näin myös pelkistetysti.
Lähetetty: 04.07.2013
Lähettäjä: jees h-valta
############tuossahan se pelkistetysti on kerrottu. 30 vuotiaan ensiharvennuksen tuloa ei lasketa mutta 15€ päätehakkuuhinta kuutiolle käy aukolla.
Jos eteenpäin ei tahdo enää metsiään kasvattaa niin voihan tuossa vaiheessa metsät myydä ja hyvässä kasvussa olevasta kuusikosta saa reilusti enemmän kun aukoksi vedetystä istuttamattomasta maapohjasta. Ihan näin tämänkin päivän hinnoilla kannattaa.
Pähkäilijä 4.7.2013, 21:27Hakattujen kohteiden perusteella tuntuu useasti ettei myyntimies ole tieltä poikennut metsään ollenkaan kun arvioit heittävät tosi paljon todellisuudesta.
Metsäkauppojen suhteen äkkiseltään luulisi että nappaskengät on vaihdettu pitempivartisiin/ suksiin arvioijankin jaloissa.