Käyttäjän Pähkäilijä kirjoittamat vastaukset
-
Täällä tuli pidettyä rokulipäivä kun luontoäiti puita kaatelee on siellä turha olla samaan aikaan metässä hääräilemässä.
Sähköt kesti hyvin, pari tuntia jätätti ajastinpistorasiat eikä varavoimaa tartennut laittaa päälle. Vettä aamulla tuli välillä reippaastikin ja nyt päästiin täyskuulle ja pakkaselle, luistava keli huomenna.
Pähkäilijä 11.12.2013, 22:16Täällä olen katsellu jos seuraavassa otsalampussa ois Cree XM-L T6 ledi ja AA akuilla pärjäis. Ei ole enää pahan hintaisia
Pähkäilijä 11.12.2013, 19:05Arkielämässä luultavasti yhtä änkyröitä. Mutta mitäpä noista ressaamaan. Yhteinen tekijä noille oli yli 65v ikä. Leimakirves tai ei niin riski änkyröintiin lisääntyy selkeästi (noin) tuossa iässä, ilman metsämies-tarkennustakin. Siinä tulee se pettymys elämään ja kaikki muut kriisit näköjään viimeistään.
Lähetetty: 5 min sitten
Lähettäjä: reservuaari-indeksi
#####################olen kuullut selityksen asialle.
Kun ihminen oli 20 vuotias ja matkalla Tuonelaan Kinahmin edessä hän pyysi vielä elinikää lisää ja sai sitä 20 vuotta hevoselta.
20-40 vuotias tekee töitä kun hevonen
Vaan 40 vuotiaana ei ollut vieläkään Tuonelaan valmis ja pyysi lisää aikaa, saikin tällä kertaa aasilta
40-60 vuotias on itsepäinen kun aasi
Vaan kävi 60 vuotiaanakin sama asia, tahoi edelleen elää. Tuoni ja Tuonetar vielä kerran lisää aikaa antoivat, tällä kertaa koiralta
60-80 vuotiaana ihminen sitten vahtii omaisuuttaan kun koira.
Pähkäilijä 10.12.2013, 21:18Valitan että poikkean otsikon aiheesta ja vaihdoin otsikonkin.
Samalla kun katsoo kuitupinoa olisi yhtä kriittisellä silmällä katsottava myös tukkipinoa. Asia mikä ei MO:lle näy näkyy kyllä palautesähköposteissa, nimittäin raakkiprosentti, eli määrä kuitua joka on tukkina hakattu. Tosin raakista osa on pituusheittoa joka ei osu ikkunaan eli se ei ole yksiselitteinen lukema mutta enemmän taitaa olla kuitua tukkipinossa kun päinvastoin. Riippuu tosin jos ajomies raakkaa jotain välillä. Enää ei taida edes metsäliitto käyttää tehdasmittaa josta tuo lopputulos tulisi myyjän tietoon vaan hakkaa motomitalla?
EDIT
tässäkin suhteessa tuntuu eri toimijoilla olevan täysin erilaisia käytäntöjä. Meillä ei kesken päivää vaihdu hinnoittelutaulukko metsässä saati pidä saada enemmän kuitua aikaiseksi kun joka mitta kelpaa mitä listalla on. Kun ostopuolen volyymi on suuri saanee sinne kaikkii mahtumaan.
Pähkäilijä 10.12.2013, 20:48Jos tuo vuorokautinen käyttötarve ois vaikka 200 tonnia (6 lastia ~33.3 tonnia per lasti) x 365 päivää = 73 kilotonnia pellettiä (73 tuhatta tonnia). Viipurinlahden perukoilla Johanneksessa on pellettitehdas jonka vuosituotannosta tuo on 12%.
Siellä ei rekkaralli taida pahemmin haitata kun on satama ja rautatiet. Näissä sellutehtaiden rekkaralleissa keskusteltiin vasta pelkästä raakapuun sisääntuonnista, niistä puuttuu vielä kemikaalikuljetukset, huolto ym logistiikka ja vielä valmiin tavaran poiskuljetus. Lämpövoimalaitoksella tämä muu liikenne on huomattavasti pienempää kun jatkojaloste (lämmin vesi) lähtee putkistoissa eikä kumipyörillä eteenpäin.
Etelä-Suomen energiakeskusteluissa on tuo R-E-K-K-A-R-A-L-L-I noussut aina pinnalle mörkönä vaikka yhtä hyvin polttoaine voidaan laivata tai joihinkin paikkoihin junallakin tuoda niinkuin nyttenkin toimitaan.
Pähkäilijä 10.12.2013, 13:45Se haapasahuri oli jossain Hämeen suunnassa jos oikein muistan ja ostot tapahtui Versowoodin kautta, Glad tai jotain oli sahurin nimi. Jos joku muistas vois vinkata, kait sieltä vois yli kuitupuun hinnan saada jos täys rekkakuorma olis tarjolla.
http://www.koskitukki.fi/puukauppa/puun-kysynta
tuolla näytti haapatukki olevan keskinkertaisen kysyttyä ja Konimattila kuuluu heidän reviiriinsä.
Pähkäilijä 9.12.2013, 18:53Pari vuotta sitten oli Metsälehdessä juttua haapasahurista, pystyhinta haapatukilla oli 8€/m3 silloin.
Pähkäilijä 8.12.2013, 20:40Suomineito on iso alue ja esimerkkinä ei kaupaksi menneestä energiapuusta löytyy lukijoiden kuvista sivulta 7 menossa 1.11 lisätty
http://www.metsalehti.fi/Metsalehti/Lukijoiden-kuvat/Kuva/?imageId=1036&index=82
Nyt on työstetty eh:ta jossa litrakoko 100-110 paikkeilla, noin 20% puustosta on kuollutta pystyyn tai kaatunut juurineen. Vielä kestävät konekäsittelyä ihan hyvin. Energiapuu hakataan motomitalla ja latvus on 5 senttiä.
Hommassa ei tarvita sen enempää uutta ja ihmeellistä verrattuna tavalliseen harvennukseen, metsä on raivattu puolenkymmentä vuotta sitten, saanto kohdallaan. Yhdistetty aines ja energiapuun korjuu yksinkertaisimmillaan ja kohde on ihan normaalituottoinen.
Pähkäilijä 8.12.2013, 16:27Kuski kertoi että 43 tonnia on puuta kyydissä, kaluston omapaino 25 tonnia ja kuusikuitu 3/4,5 metristä, oishan tuossa vielä ollut tilaa enemmänkin puita laittaa kyytiin mutta 68 tonnia tuli jo täyteen.
Jos tuollaseen yhdistelmään viel 1 akselin lisää ja pankkoja korottaa 20 senttiä joku 7 tonnia lisää puuta, 8 mottia mahtuu kyllä kyytiin. Tavara kuitenkin oli ”lyhyttä” verrattuna koivu tai mäntykuituihin.
Pähkäilijä 8.12.2013, 14:01Kyllä tuo perinteisellä kuokkamenetelmällä menee ihan ”kivuttomasti”. Kuitunauhaa taimeen pikkusen ni löytyy heinäysvaiheessa.