Käyttäjän Pähkäilijä kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 311 - 320 (kaikkiaan 907)
  • Pähkäilijä

    Vaikka koko vuosikasvu poltettaisiin puuta pelkästään ei se riittäsi lämpöenergian tuottamiseen Suomessa. Nykyiset turvesuot ovat aikoinaan olleet järviä ja nykyisistä järvistä tulee aikanaan turvesoita.

    Mielenkiintoista miten Biodiilin Biofiksu toimii käytännössä suuremmissa määrin, alku on ihan lupaava.

    http://biodiili.fi/ajankohtaista/

    Pähkäilijä

    Onpas, vai että vorojen jälkeen. Mitäpä tässä sitten muuta.
    Lähetetty: 57 min sitten
    Lähettäjä: jees h-valta
    ##########

    tässä sen huomaa kun tekstiä pääsee muokkaamaan vastauksen jälkeen…

    jännää miten meidän trolli osaaa laskea sijoittamista mielinmäärin muttei kuusikon tuotto-ominaisuuksia mitenkään ja kaihoilee Metsähallitukselle hoitamaan 100 hehtaarin länttiä 🙂 Metsähallituksella on 35 000 km2 talousmetsää joita hoitaa 800 ihmistä (43.8 km2 per sierainpari) ja toisten mielestä valtiolle pitäs palkata samaan projektiin 34200 ihmistä lisää töihin… Tästäkin kohta saamme lukea tuotto-odotuksia 🙂

    Pähkäilijä

    kun puhutaan taimistotuhoista joita sorkkaeläinlaidunnus aiheuttaa niin onko korvausten taso lähelläkään aiheutettua tuhoa?

    Esimerkiksi jos yritetään kasvattaa koivun laatutyviä 500 kappaletta hehtaarille 40 vuodessa ja 5 vuoden jälkeen taimisto tuhoutuu, kuinka suuri on se työmäärä millä saadaan aikaan heinittyneessä maastossa seuraava taimikko ja kuinka paljon tuotto-odotuksien viivästymiselle lasketaan?

    Pähkäilijä

    Täällä tehdään perussellu joka sitten jatkojalostetaan jossain muualla. Puolijalosteiden viejiksi muututaan pikkuhiljaa, ei niin korkeaa teknologiaa tarvita.

    Pähkäilijä

    hyvälle näyttää nyt kun ilmat vielä kestää koleina ettei kirjanpainajien parveilu ole alkanut. Nopeasti se järeän kuusen hinta tipahtaa viiskymppiä motille…

    Umpilla täällä kaakonkulmalla tuntuu puuta olevan liikaakin kun ollaan pari viikkoa huilailtu ja näillä näkymin kesäkuukin saadaan nauttia lomailusta.

    Pähkäilijä

    Hakkuukuviot on laskettu 2 ulotteisesti vain kontti kertaa kantti. Toisaalta mitä jyrjemmäksi menee sitä vähemmän sieltä on saantoa ja lopuksi se on kymppipykäläkohde.

    EDIT

    puuston suhteen vaikutusta voi olla auringonpuoleisilla rinteillä mutta vastaavasti varjonpuoleiset saavat takapakkia.

    Pähkäilijä

    metsänomistaja oli selvitellyt asiaa upm:n ostomiehen kanssa ja saanut tältä tiedot kyseisen leimikon puiden kuljetusaikatauluista. kyse on siis asiakirjasta, jota puun myyjälle ei tavallisesti esitetä.

    t riikilän mikko
    Lähetetty: 3 h, 10 min sitten
    Lähettäjä: mikko riikilä
    ##################

    Jokainen joka on nähnyt metsässä unohdetun suurenkin puupinon ropseja tai tukkeja jossa on haalistunut pinonpäälappu vielä kiinni josta ei edes ostajaorganisaatioa voi tunnistaa huutaa nyt HEP!

    Kuka ei huutanut?

    Tietämättä tarkemmin tilannetta onko kaikki puut samassa paikassa/ saman tien varrella ja ajaako puita vain yksi pölliauto vai kymmenen samalta työmaalta tuntuu nykyjärjestelmissä tapahtuvan edelleen paljon erehdyksiä. Joku kuski kun saa yhdestä paikasta kalikat kyytiin merkkaa hän erän loppuneeksi vaikka seuraavalla tiellä olisikin saman kaupan puita. Kaikki ajomiehet eivät perusta uutta varastopaikkaa vaikka puita tulisikin useampaan kohtaan jos ne on esimerkiksi saman tien varrella, kait on vielä käytössä ajokoneitakin jossa ei ole tietokonettakaan istutettu koppiin.

    Mennävuosina näki vielä haalistuneen pinonpäälapun vieressä tuoreemman kun inventaarioita oli tehty, viime aikoina ei ole näkynyt enää niitäkään…

    EDIT

    tuossa vaikka malliesimerkki

    http://kuvaton.com/k/yAPf.jpg

    ilmoitin viime kesänä koordinaatit pinosta ostajalle, ku kysyin saankos polttopuiksi ku ei näytä kelpaavan, kertoivat hakevansa pois. Näytti olleen keväälläkin vielä paikoillaan 🙂

    Pähkäilijä

    Pari kysymystä:
    – käykö motoyrittäjä katsomassa kohteet ennen koneen vientiä?
    – sovitaanko taksat esim. leimikon arvioinnin perusteella vai vasta sitten, kun huomataan kehitysluokka työn alkaessa?
    – käykö ostomiehet tekemässä leimikon vai luottaako he metsätaloussuunnitelmaan ja annetaan motolle vain lohkot jotka käydään läpi?

    Tuntuu siltä, että aikamoista soveltamista joutuu käytännössä tekemään.
    Minulla on vahva kuva siitä, että ostomiehillä on niitä toimistopäiviä enemmän kuin maastopäiviä 🙂
    Lähetetty: 1 h, 43 min sitten
    Lähettäjä: harrastelija
    ####################
    – meillä ei ole tullut käytyä katsomassa etukäteen kun kohteet ovat olleet sellaisia ettei pois ole tarvinnut lähteä aikoihin
    – taksa on sidottu puun litrakokoon, jos kohteessa on jotain poikeeavaa niin sitten tehtään tuntityönä

    Kuviotiedot usein päivitetään hakkuun yhteydessä (lukee korjuuohjeessa) vaikka tilaaja on kertonut että se on turhaa ku ilmakuvista näkevät saman. Nauhoituksen puutteiden perusteella tuntuu että toimistopäiviä on 99%…

    Pähkäilijä

    Otsikon kysymykseen vastaten – kyllä.

    Viimeisessä puukaupassani tehtiin kaupat toimiston pöydän äärellä ja katsottiin vaan että kaikki tarvittavat lajit tuli merkattua ylös. Kauppaan kun merkattiin vielä kuka hakkaa puut niin nauhoitusongelmakin tuli ratkaistua samantien 😉

    Ostaja ei käynyt kuviolla kertaakaan, arvaus oli ihan riittävän tarkka omalle kohdalleni kun mittauksen perusteella ne rahat tulee.

    Pähkäilijä

    http://www.metla.fi/tapahtumat/2012/bio-loppuseminaari/pdf/BIO_19-4-2012_05-Niemisto.pdf

    tuossa samasta tutkimuksesta vähän lisää mistä Tarja jo linkitti

Esillä 10 vastausta, 311 - 320 (kaikkiaan 907)