Käyttäjän Pähkäilijä kirjoittamat vastaukset
-
Kiitokset tuosta Virolle, heillä on pelisilmää ja vanha sananlasku ”viisaampi ymmärtää antaa periksi” toteutui.
Mielenkiinnolla seuraan saako Gasprom vielä Liettuan kanssa solmittua uutta kaasusopimusta kun Klaipedaan valmistuu LNG terminaali ja Liettua on ilmoittanut että vain spot hintainen sopimus on myöhemmin mahdollinen.
Pähkäilijä 24.10.2014, 20:43Neuvotelkaa soppariin mukaan ”isännän puu tai energiapuu”, silloin lumpin voi kääntää tuohon ja kuutiot tulevat talteen ja lumpillekin löytyy oikea pino.
3 metrisestä tyvikuidusta kannattaa 2 metriä lumpata jos siitä viimeisestä metristä saa tukkia eikä tehdä lahokuitua.
Pähkäilijä 23.10.2014, 20:47Meillä on firman metsissä korjuuohjeissa että aina mahdollisuuksien mukaan metsän puolelta. Samoin tien varsien puuston laitarivistö pitää kaataa pois että tierunko kuivaa kunnolla ja mahdollisia ojituksia varten ei kaiveta kasvavien puiden juuria.
Ketjujen/ telojen mukana kantautuva lieju jossain vaiheessa vuotta lienee pahin tietä rasittava ongelma. Sitten kun runko kerran pettää on koko hakkuun ajan tie paskana ja kuivuu vasta kello ensi vuonna…
Pähkäilijä 19.10.2014, 13:04Suomessa ei taida olla fossiilisia soita eli ruskohiiltä niinkun esimerkiksi Saksassa jota kaivetaan ja poltetaan?
Pähkäilijä 18.10.2014, 14:05Tuohon turpeen kasvulaskelmaan on silti saatava suhteellisuudentajua mukaan. kun suo ojitetaan ja turve nostetaan ylös on kuitenkin kyseessä vain jotain 5 promillea suon kasvun kokonaisajasta.
Kyseessä on kuitenkin kierrätys. Suot ovat olleet aikoinaan järviä jotka soistuvat, sitten kun turve nostetaan pois saadaan aikaan taas järvi tai jotain muuta. Nykyisiinkin järviin tulee vuosittain sedimenttikerroksia lisää ja ajastaan nekin muuttuvat soiksi. Missään ei ole tullut vastaan laskentaa jossa ennustettaisiin miten nopeasti esim Saimaa tai Päijänne soistuvat vaikka jääkauden jälkeisiä karttoja löytyykin miten vedenjakajat ym ovat muotoutuneet Suomaasaamme (Suomi – Suomaa)
Pähkäilijä 18.10.2014, 07:03EDIT… krijotusvriheitä
Meillä jätetään lehtikuuset pystyn tai kaadetaan maahan lahoamaan jos ovat uralla ellei matriisissa ole energiapuuta mukana. Männyn sekaan ei saa laittaa.
Pähkäilijä 1.10.2014, 19:50tuos on minuutin jälkeen vilaukselta 3 vaihtoehtoa esitelty. Jossain tuli video vastaan jossa oli enemmänkin vanteen käyttöä kuvattu mut ei tähän hätään löytyny.
työlästähän pikkupaketteihin laitto on joten onko sitten ostohaluja käyttäjillä kun hintahan siinä nousee että saa omat työt kuitattua?
EDIT
tuossa vähän lisää pikkusäkkitelineitä ja säkkejä
http://www.espegard.fi/fi/tuotteet/pakkaustarvikkeet-polttopuille/pikkusaekit/
Pähkäilijä 28.9.2014, 19:54Ensin muuttui hirvituhokorvausten korvausperusteet ja nythän EU on kieltämässä koko tuhokorvaukset.
Muutenkin jos hehtaarille laskee puun myyntituloa 60 vuoden aikajaksolla 400€ vuodelle tuloa ei mikään tuhokorvaus korvaa menetettyjä vuosia ja lisääntynyttä perkaustarveetta jos taimikko perustetaan uudestaan. Sitten kun seuraavatkin taimet on syöty niin…
Pähkäilijä 26.9.2014, 20:17”– Meillä on ollut näitä tiheyksiä, jolloin on ollut viisi hirveä tuhannella hehtaarilla, ja silloin kolmasosa koivu- ja mäntytaimikoista on syöty”
Suora lainaus tekstistä. Itse asun alueella jossa on tuollainen talvikanta…
EDIT
jos 5 syö 1/3 silloin 1 syö 6.66%
Pähkäilijä 25.9.2014, 15:33Ohjelma kuullosti aivan kuin pari puunhalaaja vihreää olisi pyydetty keskustelemaan lisäydinvoimasta. Puuntuottajia kyllä muistettiin haukkua muttei muiden näkemyksiä sitten suvaittu ohjelmaan.
Minusta otsikko ja mainonta osui harhaan, kyseessä oli tarinailta eikä dokumenttiohjelma.