Käyttäjän Ola_Pallonivel kirjoittamat vastaukset
-
Tolopaisella on vanhentunutta tietoa. On myös tärkeää päivittää yhtiöjärjestys tuon osalta. Saattaa muuten käydä niin, että tietyt asiat ei koske uutta osakkeenomistajaa ja jää pahimmillaan yhtiön kustannukseksi.
Pari pätkää erään yhtiön yhtiöjärjestyksestä:
”Maksuvelvollisuus koskee myös kerran verolliseksi haetun huoneiston hallintaan oikeuttavien osakkeiden kulloistakin omistajaa, vaikka verovelvollisuus kyseisen huoneiston osalta olisi jo päättynyt”
”Mikäli huoneiston osalta arvonlisäverovelvollisuus lakkaa, on huoneiston hallintaan oikeuttavien osakkeiden kulloinenkin omistaja velvollinen suorittamaan mahdollisen laskennallisen alijäämän myöhemmin tehtävän jälkilaskelman perusteella ”
Ola_Pallonivel 17.9.2020, 09:46Kannattaa soralaskut sopia etukäteen, jos niitä muille lähettää.
Panu, teittekö muutoksen yhtiöjärjestykseen?
Ola_Pallonivel 17.9.2020, 09:11Välittäjän horinat kannattaa kuunnella varauksella. Varmistaa asian verottajalta, jos tosissaan on hommaan menossa mukaan.
Ola_Pallonivel 17.9.2020, 08:41Halvemmalla saat huoneiston ilman alvi toimintaa. Alvi lisätään markkinahinnan päälle, näin olen ymmärtänyt.
Ola_Pallonivel 17.9.2020, 08:32Vaikuttaa myös esim. vastikkeeseen.
Ola_Pallonivel 17.9.2020, 08:27Yhtiöjärjestys kertoo, onko alvi toiminta mahdollista vai ei. Ostaja päättää, haluaako osakkeet alvin kanssa vai ei. Sen voi myös myöhemmin perua, mutta saattaa tulla sanktioita.
Eli jos yritys ostaa huoneiston ja tarkoitus vuokrata, yritys hyötyy tuosta toiminnasta. Yhtiölle tuosta ei ole mitään haittaa. Tilitoimistolle ylimääräistä työtä, mutta ei näy tilitoimiston veloittamassa kk-hinnassa.
Ola_Pallonivel 16.9.2020, 14:06Itse koitan hoitaa ennakkoraivaukset, tien raivaukset yms. näpertelyt. Taimikonhoidon tekee edelleen ammattilainen. Siihen on kolme syytä. Oma aika ei riitä, jätän taimikon liian tiheäksi ja kemera. Vaikka kemera poistuu, ulkopuolinen tekisi työn edelleen.
Asun useamman sadan kilometrin päässä metsästä. Sieltä on tutut maajussit lopettaneet. Jäljellä olevia en tunne, enkä mene ovelle koputtelemaan. Tien auraus on semmosta näpertelyä, että ei kiinnosta perään soitella.
Ennen oli sahojen myynti ja huolto huoltoaseman yhteydessä, auki joka päivä. Nyt hoitaa toinen yrittäjä eikä ole viikonloppuna auki. Huoltoasema toimii edelleen ja sille annankin kympin arvosanan.
Huonoa palvelua saa myös kaupungista, silloin pitää vaihtaa liikettä.
Turha minun on tästä enempää avautua. Mutta niille maatilan koneille saattaisi löytyä enemmän käyttöä, jos niitä osattaisiin markkinoida.
” EUn puitteissa on sovittu, että tuottajahinta on maailmanmarkkinoiden hintatasoa, eikä sillä hinnalla kukaan EU-maan viljelijä voisi elättää itseään ja siksi ovat tuet. Maanviljelijät ovat puoleksi julkista sektoria.”
Tämä oli minulle ihan uusi näkemys.
Ola_Pallonivel 16.9.2020, 12:37Ja vielä ihan esimerkki vuoden takaa, kun piti etsiä konetta hiekkaa levittämään. Google auki ja hakemaan maaseudun yrittäjiä. Voin kertoa, että lyhyt oli lista. Lopulta tuli kone kaupungista lavetilla, 100km päästä.
Saa siinä yrittäjä puheluita odotella, jos ei ole saanut edes kotisivuja aikaiseksi. Ei tarvi ole facebookkia eikä somea.
Tai jos konekauppiaalla ei ole tänä päivänä nettikauppaa, niin mikä on tulevaisuus?
Ola_Pallonivel 16.9.2020, 12:23Kyllä tuen maaseutua niin paljon kuin pystyn. Mutta osin on maaseudullakin peiliin katsomisen paikka. Esim. kun ostaa yrittäjältä palvelua, se saattaa olla surkeaa. Kaupungissa vaihdetaan palvelun tarjoajaa ja homma hoituu sillä. Huonot yrittäjät poistuu markkinoilta, ennemmin tai myöhemmin. Maaseudulla saattaa olla vain se yksi yrittäjä. Kun yrittää antaa palautetta, sitä ei oteta vastaan. ”Näin on aina ennenkin tehty”. Tai sitten yrittäjä ei enää reagoi yhteydenottoon. Kannattaisi ottaa asiallinen palaute vastaan ja yrittää kehittyä, ei tyytyä nykyiseen tilanteeseen.
Maaseudulla ei nouse perse penkistä, ellei siihen saa tukea. Ei saa metsänomistajakaan tukea, kun osallistuu ympäristön suojeluun. Tarkoitan nyt normaalia metsätaloutta. Kemera poikkeus, mutta se tullaankin varmaan tulevaisuudessa poistamaan. Jos pitää metsäteitä lisää rakentaa, joutaa metsäteollisuus ottamaan osaa kustannuksiin. Sinnehän se hyötykin menee.
Lannoitukseen olen osallistunut ilman tukeakin, kun olen nähnyt sen järkeväksi.
Ola_Pallonivel 16.9.2020, 10:54Laitetaan peltokaistaleet suojeluun, jos ei rupea maajusseilta rahaa löytymään. Niin ne joutuu muutkin kiinteistön omistajat itse suojelun maksamaan, esim. paskalaki.
Metsien ojitukseen on kai tulossa tiukennuksia, näin olen ymmärtänyt. Ja hienosäätöä sinne tarvitaankin, siitä olen samaa mieltä. On myös metsien ojitus saanut melkoisen määrän tavaraa liikkeelle.