Käyttäjän Nuorimetsämies kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 73)
  • Nuorimetsämies

    Täyttä asiaa tämä raja asia jälkipolville.

    Itse ennakoin ja rupesin kyselemään jo vuosia sitten isoisältäni rajoja joita en tiennyt. Suurin osa oli hoidettu ja kepitetty. Noh se päivä koitti että paappa sai aivoinfarktin ja ei ole sen jälkeen kävellyt. Jos en olisi ollut kiinnostunut tilan metsäasioista niin moni asia olisi täysin mysteeri. Omaa kiinnostusta vaaditaan koska ei nämä tervas kannot kyllä paljon puhu asioistaan. Ikävää että tieto pidetään itsellään, mutta omat metsäni tunnen nyt ja hyvä niin.

    Nuorimetsämies

    Kertokaapa sahan toiminnasta. Jos vaikka pituus jää joitain senttejä alle tavoitepituuden metsässä hankinta puita tehdessä niin kamerako sen huomaa linjalla ja pätkäisee lumpin seuraavaan mittaan? Kamerako sen lahonkin sitten huomaa? Entä liian paksut oksat? Entä lenkouden toteaminen linjalla?

    Nuorimetsämies

    Ei ole yhdistyksen tekemää mutta metsäkeskuksen tekemä on ja erittäin tarkka ollut. Jokaisessa hakkuussa tullut tavaraa hiukan enempi kuin suunnitelmassa. Esim keväällä hakatussa 2hehtaarin kuusikossa oli arvioitu olevan puuta 760mottia. Puuta oli pinossa lähes tasan 800mottia hakkuun jälkeen. Tavaralajitkin olivat tarkkoja. Oli nuori suunnittelija asialla muuta en osaa sanoa.

    Nuorimetsämies

    Keräilen heikentyviä yksilöitä varsinkin tukiksi ettei toimi ötököiden syöttinä. Monethan sitä toitottaa ettei tukkia kannata tehdä. Varttuneemmlla harvennuksella kannattaa toki niin saa sellaisen jäljen kuin haluaa. Itsellänikin olisi peltoon istutettu 40vuotias hyvin kasvanut kuusikko. Ajourilta lähtee jo reippaasti tukkiakin. Motoa ei uskalla päästää sinne koska on ollut istutus tiheydessä koko ikänsä. Mieluiten harvennan parissa eri erässä ja seurailen.

    Nuorimetsämies

    Itse sahailen Eteläisessä Kymenlaaksossa. Toimin omissa metsissäni. 550xpg on sahana ja raivuri 555fxt. Teen hankinta tukkia talvella vaikkei siinä mitää järkeä olekkaan monien mielestä. Tuleepahan rahaa ainakin joskus. Kuitu savottaa on nyt meneillään kuusikoissa. Kuviot jotka itse teen on pieniä alle hehtaarin länttejä siellätäällä. Isommat alat jätän vielä motolle.

    Nuorimetsämies

    Vuosi sitten jo ihmettelin tuota puhvelin tahtia. Onko 550xp husku vielä remmissä mukana? Vai muistanko väärin sahasi.
    Paljonko oli viimetalven hankinta mittaukset yhteensä?
    On se levoton sahuri 🙂

    Nuorimetsämies

    Meneekö kuusi hankintatukki pilalle jos viikonpäästä on luvattu enää pari astetta lämmintä päiviksi?

    Nuorimetsämies

    11,9ha ensiharvennuksen pohjanraivuu tehty joten alkaa kyllästyttää jo raivaaminen tälle kesälle. 550xpg hirnuu jo päästä 40vuotiaan hoitamattoman hämärän kuusikon kimppuun. Jos sienitautia ei oteta huomioon niin sinistyykö kuusitukki jos lämpö menee vielä tälläviikolla toiselle kympille. Tai kuitu mitä sille voi tapahtua ?

    Nuorimetsämies

    550xpg sahaani kysyin myös että miksi hienojakoista möhnää on muovikaulassa ennen kaasaria. Vastaus oli huollossa että eihän se suodata kuin oravaa pienemmät! Näin siis Kotkan huollossa. Se oli viimeinen kerta siellä pajassa. Kaasari yksikkö kun vaihdettiin niin primer pumpun letkut oli kaasuvipua vasten ja olisi menneet poikki jos en itse huomannut ja korjannut vikaa. Onneksi katsoin aina huollon jälkeen että mitähän tällä kertaa on väärin,rupesin haistamaan tilanteen. Tehtaan tiedotteita vioista ei luettu ollenkaan ja korjailtiin milloin mitäkin. Oikea huoltoliike kun löytyi niin ensimmäisenä tiedotteet luetaan läpi ja sitten korjataan vasta. Asiaan. En ole älynnyt kysyä oikeasta huoltoliikkeestä tätä ongelmaa että onko siihen ratkaisua tullut.

    Nuorimetsämies

    Taneli kun kerran muistat niin mitä tuolloin 60 luvulla tapahtui tuossa hankintapuun kannattavuudessa? Ketkä siellä oli eturintamassa huutamassa sitä hommaa alas josta itsekkin tykkään tänäpäivänä. Paljonko oli tukin hankintalisä esim 70luvulla kun ekoja valmetteja jo oli metsurin korvaajina?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 73)