Käyttäjän nuori isäntä kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 301 - 310 (kaikkiaan 409)
  • nuori isäntä

    Tässä vähän lisää poimittua vihreiden propagannasta(lue koko juttu: https://www.vihrealanka.fi/juttu/luonto-katoaa-silmiemme-edessä )

    ”METSÄ HUPENI SILMISSÄ. Aukko kasvoi minuutti minuutilta. Monitoimimetsäkone, eli moto, kaatoi ja pätki ohuita mäntyjä yksitellen. Joskus viime vuosisadan puolivälissä alkunsa saaneet ja eläkkeellä olevan ihmisen ikään ehtineet puut kaatuivat tasaiseen tahtiin – ehkä yksi minuutissa.

    Seisoin kasvavan aukon laidalla Kuhmossa Kainuussa. Oli toukokuu ja mäntyjen aika muuttua metsästä euroiksi. Kyseessä oli valtion metsä. Yhteinen kansallinen omaisuutemme muuttui silmieni edessä puusta rahaksi. Metsähallituksen kautta kaadetuista puista saadut rahat päätyvät lopulta valtion kassaan.

     

    Metsäkone tanssi mekaanista balettiaan metsän ja talouden rajapinnassa – yhdellä puolella on luonto, toisella raha. Samanlaista tanssia käydään jatkuvasti ympäri Suomen. Tämä parinkymmenen hehtaarin avohakkuu oli vain kymmenestuhannesosa Suomen vuotuisista hakkuista. Vuosittain avohakattava pinta-ala on noin kaksi kertaa suurempi kuin Helsingin kaupunki merialueineen.

    Avohakkuuaukiolla Metsähallituksen edustajat kertoivat meille, että myös luonnon hyvinvointi huomioidaan, kun metsää avohakataan tällä tavalla. Se, että Metsähallituksen hakkuissa tehdään enemmän suojelutoimia kuin laki vaatii, voi olla totta.

    On myös totta, että ne ovat laastari avohaavassa. Muutama säästetyn puun ryhmä tai viidestä metristä pätkäisty lahopuu ei muuta sitä, että se mitä ympärilläni näkyi, ei enää näyttänyt luonnolta vaan tyhjennetyltä joutomaalta.

     

     

    Juuri sellaiset yksipuoliset, yhdestä samanikäisestä puulajista koostuvat metsät, jollaisen avohakkuuta Kuhmossa seurasin, ovat alttiimpia esimerkiksi tuholaisvahingoille kuin monimuotoiset metsät, joissa on runsaampi lajisto. Kun kaikki puut ovat samanikäisiä ja samaa lajia, ne ovat täydellinen kattaus paikalle osuvalle sopivalle tuholaislajille. Luonnonmetsissä on enemmän tuholaisten luontaisia vihollisia.”

    Jopa proosamaista tekstiä. Aika hyvin maalaillaan kauhukuvia ja muokataan faktoja kirjoittaja ystävällisiksi. Viime aikojen saamieni oppien mukaan. Taho joka joutuu perustelemaan asioita faktoilla koetaan selittelijäksi siis sellaiseksi joka joutuu puolustelemaan koko ajan tekojaan. Eikä silloin onnistuta  vaikuttamaan mielipiteisiin. Viestintä pitää oppia tekemään mielikuvien kautta faktoja hyödyntäen. Tässä metsäväellä opittavaa. Tosin sitä edunvalvontaa täytyisi ensin ylipäätään olla…

    nuori isäntä

    On tämä vakava paikka. Nyt on tullut todistettua, että metsänomistajalla ei oikeasti ole edunvalvojaa.

    nuori isäntä

    Timppa, täyttyykö joku näistä?

    Enemmän lahopuuta, vanhaa puustoa, eri-ikäisrakennetta? Tässä kohtaa alueet piirrelty datan mukaan, mutta kun tulee leimikoteko niin viimeistään siinä kohtaa se tarkistetaan onko aiheellinen merkintä. Eli siksi em. Kolme seikkaa kannattaa metsästä poistaa… mieluiten sekaa myös pari aukkoa…

    nuori isäntä

    Näinpä juuri

    nuori isäntä

    Olen yrittänyt kerätä tiedonmurusia yhteen tähän liittyen, mutta helppoa se ei ole ollut. HCV alueilla on minimiala vaatimus ja se ilmeisesti kasvaa ylemmäs Suomea mentäessä. Alan pitää olla yhtenäinen. Joka tapauksessa ala on aina vähintään kymmeniä hehtaareita. Nyt piiretyt alueet ovat tarkistusalueita jotka pitää tarkistaa paikanpäällä leimikkoa tehtäessä(eli vielä ehtii vaikuttamaan siihen miltä paikan päällä näyttää, kun sinne mennään…)   Piirretyllä alueella oletetaan ilmeisesti olevan paljon lahopuuta tai vanhaa puustoa tai eri-ikäisrakenteista metsää. Sitten se mielenkiintoinen (jonka vuoksi tätä ehkä halutaan myös salailla) juttu. Ala pitää alueena muodostua arvokkaista metsäalueista. Eli jos ala rikkoutuu tarpeeksi isolla  poikkeavalla alalla (esim. Aukolla???) Se ei ole enää HCV alue. Mikä rikkovan alan raja on en tiedä, mutta tuskin vielä muuta prosentti riittää. Tämän takana on tosiaan metsä- ja sahateollisuus. Ohjeistus on tullut voimaan jo toukokuussa. Ostavat puunsa uusien ohjeiden mukaan ja vanhatkin leimikot joita ei vielä hakattu tarkistetaan.

    nuori isäntä

    On tää kyllä hanurista. Tässä kyllä MHY ja MTK laiminlyö täysin tehtäviään. Mukamas edunvalvojia, mutta sallivat tällaisen tapahtua. En ihmettele, että nämä kaksi menettävät jäseniään. Puolustamalla tällaisissa asoissa yhdistykset näyttäisivät, että ovat tarpeellisia.  Jos olisin MHYn päättävissä elimissä potkisin MTK:ta nostamaan tämän vedätyksen esiin. Lisäksi julkaisisin HCV alueet.

    nuori isäntä

    Täytyyköhän tehdä kantelu tietosuojavaltuutetulle ja vaatia Tapiolta miljoonien korvausta? Mielenkiintoista nähdä mitä kaikkia lakeja tässä onkaan rikottu, hyvistä käytännöistä pyhumattakaan. Jos mukana on vähäänkään henkilötietoja niin kyseessä on myös vakava ja tahallinen GDPR rikkomus. Siitä vasta kovat sakot Tapiolle ropsahtaisikin….

    nuori isäntä

    Olenko ymmärtänyt jotain väärin vai käynkö muuten vaan hitaalla(varmaankin jälkimmäinen?), eihän Metsäkeskuksella ole näitä HCV alueita rekisterissä, koska eivät valvo sertifikaatteja. Tapion laatimat aluekartat on käsitykseni mukaan  toimitettu metsäyhtiöille ja sahafirmoille. Ja nyt sitten myös MHYille. Mielestäni yksityisellä henkilöllä on oikeus tietää missä rekistereissä hänestä on tietoa.

    Mitä enemmän asiaa pohtii sitä enemmän vihaksi ottaa. Tässä loukataan yksityisyyden suojaa, kaikkia hyviä käytäntöjä ja toimintamalleja sekä mahdollisesti lakeja.

    Ja mikä pahinta MTK ei tee mitään. Ei yhtään puolustuspuheenvuoroa metsänomistajan puolesta!

    nuori isäntä

    Timppa, noin juuri minunkin mielestä.

    nuori isäntä

    Itse HCV ei ole laki tai liity lakiin mitenkään. Miksi siis sen pitäisi vaikuttaa metsänkäyttöilmoitukseen mitenkään?? Täytyyköhän tässä laittaa sileäksi kaikki 03 ja 04 kehitysluokan metsät, jos ei ostajaa löydy niin tuleepa polttopuita ja omaa sahatavaraa! Siinä sitten piirtelevät alueita! Pkle!

Esillä 10 vastausta, 301 - 310 (kaikkiaan 409)