Käyttäjän Numppi kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 371 - 380 (kaikkiaan 485)
  • Numppi

    Tolopaiselle tiedoksi, että jos 30% kuluttajista laskee merkittävästi kulutustaan, niin kyllä se vaan fingridin tilastoissa näkyy.
    E-Salon mainitsema Vattenfallilla hinnoittelu on hyvä esimerkki riskilisästä, joka tulee realisoitumaan kaikkiin tuleviin sopimuksiin.
    Kertulle tiedoksi, en ole vakooja. Ja jatkuvaan kasvatukseen sekaannun yhtä todennäköisesti kuin kiinteähintaiseen sähkösopimukseen:)

    Kriisin aikaan Seinäjoen energia myi tuottamansa sähkön suoraan asiakkaille. Tällöin saivat myytyä halvemmalla kuin myyt koska eivät myyneet sähköä pörssiin ensin. Valtaosa myy ensin pörssiin ja sieltä asiakkaille. Tällöin mukaan tulevat isot vakuusmaksut, jotka ovat juuri tätä riskilisää.

    Harvinaista tietämättömyyttä Visakallolta, vaikka kerrot aikanaan jopa sähköä kaupitelleen.  Parhaillaan markkina on todella hankala heiluvine hintoineen ja epävarmuuksineen. Valtaosa yhtiöistä myy sähkön kiinteällä hinnalla eteenpäin, eivätkä pysty mitenkään suojaamaan täydellisesti koska myyjä voi vain arvailla mihin aikaan ja kuinka paljon asiakas sähköään kuluttaa! Myyjä ei voi suojata jokaista tuntia ja piikkinä hinta voi nousta valtavaksi kuten on nähty. Tällöin myyjä joutuu määräaikaisessa ostamaan sen markkinahinnalla ja myymään kiinteällä hinnalla. Isoilla tuottajilla on monesti myyntiyhtiö omana tytäryhtiönään. Ja vielä sanot ettei pörssihinnnoilla ole merkitystä.

     

    Numppi

    Enää taitaa 3 vuotisia sopimuksia viimeisiä olla voimassa ennen kriisin alkua. Monilla uudet sopimuksetkin alle tuon. Samassa jutussa mainitaan Kannuksen talotehtailla olevan vaihtuvahintainen sähkösopimus joka on kalleimmillaan 17 senttiä!  Luulisi paljon kuluttaville yrityksille olevan tarjolla halvempia sopimuksia. Valtava kulutus ero versus yksityisasiakas.  Voisi myydä pienemmällä katteella, kuin tavalliselle kuluttajalle.

    Numppi

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kovat-pakkaset-ja-korkea-sahkonhinta-saavat-kasvihuoneyrittajat-tiukoille-neljasosa-liikevaihdosta-menee-sahkolaskuun/8852168#gs.36ve3t

    10000MW käyttävällä yritykselle sähkön veroton hinta 7 senttiä. Osa kiinteää, osa sidottu pörssiin. Silti osa kuluttajista saa parempia sopimuksia ainakin palstan mukaan. Ei pörssisähkö ole pelkästään kuluttajien käytössä, vaikka moni näin uskoo.

    Numppi

    Jos yhtenä päivänä on Savon sydämessä ollut 40 astetta pakkasta, se ei heilauta koko Suomen hintoja. Nyt ei etelässäkään ole lämpötila laskenut edes päivällä paljoa alle 20asteen viikkoon.  Eli älä turhaan ihmettele seilaavia hintoja.

    Numppi

    Onko näin? Sähköpörssi on perustettu jo 90luvulla. Muistaako joku koska se tuli kuluttajille Suomessa tarjolle?

    Numppi

    Oliko silloin yhtiöiden hinnoittelu ja sähkömarkkina kovin erilainen?  Jotenkin saisi sen kuvan puheistasi, että varmaan olisit myynyt kaikille asiakkaillesi vain pörssisähköä, koska niillä eniten yhtiö tienaa.  Ja määräaikaisilla asiakas voittaa markkinat. Eikä myyntimiehen yleensä ole ainakin osittain provisiolla? Nykyään ainakin yhtiöt tunnustavat, että paremman katteen saa määräaikaisesta.

    Numppi

    Nuakka taitaa olla poliitikko, kun puhuu varsin muunneltua totuutta. ”Pieni pakkasjakso” tosiaan.  Voit varmaan esittää jotai tilastoja, monestiko 2000- luvulla on ollut vastaava tilanne sään suhteen?

    Numppi

    Jos olet koko elämäsi tehnyt määräaikaisia sopimuksia niin ei ole mitenkään mahdollista, että numerot ovat olleet eduksesi.

    Numppi

    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a7894473-9bfe-4fa0-b268-54d935b2b45d

    Tiedän ettei tämä energiamarkkinoiden professorin näkemys miellytä tämän palstan valtaväestöä.  Taitaa olla Kokoomuksen kannattaja.

    Numppi

    Energiaministeri Mykkänen kehoittaa iltapäivälehdessä ihmisiä harkitsemaan tarkkaan ennen kuin pistää nimensä määräaikaiseen sähkösopimukseen.

Esillä 10 vastausta, 371 - 380 (kaikkiaan 485)